Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Straszne lagi

Vovage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż, że komputer jest niesprawny zaczołem grać w DO na laptopie. Ku mojemu zdziwieniu, gdy lecę na statki laguje (nie jest tak bardzo niedobrze lecz, trudno kogos naznaczyć, a co dopiero ubić). Piszę o pomoc ponieważ zaczyna mnie to denerwować. Dosyc często takie przyczięcie powoduje zgon, lub ofiara ucieknie.

Parametry (laptop)

procek: intel core 2.20GHz 2.20GHz

ram: 4GB

64 bity

internet 2mb (to chyba nie ma znaczenia bo na kompie z takim samym netem nie ma żadnego laga)

win7 (tak samo jak na kompie)

Także gry typu cs,metin2 też tną się na laptopie, lecz pare lepszych gier z wyższymi wymogami śmiga prawie idealnie.

PS. jak czegoś brakuje pisć. Jeszcze prosiłbym co mam wyłaczyć w ustawieniach gry, aby gra jak najplynniej chodzila.

Opublikowano

Wszytko wyłącz Zostaw tylko statki i tło na wysokiej powinno lepiej smigać, jak latasz z włączonymi dronami to również wyłącz bo strasznie tną

killalllogo.jpg

Opublikowano

Wyłaczyłem i jest troche lepiej ale jak juz leja mnie z 3 osoby to praktycznie mozna tylko potrzec i liczyć za ile sekud padniesz... Wydaje mi się, że sprzęt jest wystarczający jak na taką grę.

Opublikowano

Podstawa to przeglądarka... polecam opera lub safari, inni polecają chrome ale po ostatnich zmianach i ona pada - coś skopali tak że chrom po jakimś czasie jako zadanie urasta do ponad 1GB i pojawia się zwis. Dobrze jest przeczyścić system, rejestr i programy przy pomocy np. CCleaner.

PS

Opera też ma wady - zbierając boxy lub surkę często mi się totalnie zacina dlatego ja używam jej do bicia statków. Chrome używam tylko do bicia kubików ale po kilku ubitych sprzedaję surkę i loguję się ponownie by nie było lagów. Do bicia alienów i zbierania najlepszy jest bot - nic się nie zacina.

Opublikowano

Mam dla Ciebie kilka dobrych porad. Przede wszystkim użyj CCleaner-a, masz tutaj do niego link: http://download.piriform.com/ccsetup328.exe

Zaraz po zainstalowaniu doinstaluj do niego wtyczkę z większą ilością programów/aplikacji do czyszczenia, masz tutaj link: http://download.thewebatom.net/511a2f230c2cc/CCEnhancer-3.7-multilanguage.zip

Gdy już to zrobiłeś polecam zaznaczyć wszystko fajeczkami w Windows ( oprócz Usuwaj dane z wolnej... ) i wszystko w Programy. Również polecam kilka razy przeczyścić rejestr ;P

Jednak lepiej by było jeślibyś przeszedł do Opcje --> Zaawansowane i odznaczył opcję " W katalogach Temp usuwaj pliki wyłącznie starsze niż 24 godziny", opcja niżej też powinna być odznaczona.

Teraz możesz spokojnie przez proces czyszczenia. Polecam to zrobić po kilka razy, żeby odnieść jak największy efekt. Zalecane jest, żeby wszystkie aplikacje były w tym czasie wyłączone. Gdy już to zrobiłeś wejdź w Panel Sterowania --> Opcje Zasilania i włącz tryb zasilania: " Wysoka wydajność". To powinno zwiększyć wydajność w grze ;).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...