Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rękawica Złodzieja - do dropu

Yamper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ona dużo zmienia? Latałem 2-2.5h i dropnąłem tylko Wachlarz Jes. Wiatru. Czy rękawica 50% dropu więcej zmienia? Czekam na wasze opinie.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

No jasne, że tak nie można od razu napisać ile zdołasz dropnąć rzeczy przy 2h dropie ale na pewno więcej lotniesz.

PS. PL opiera się głównie o ładowanie w IS (PD, rękawice i skrzynie)

Opublikowano

Czy ona dużo zmienia? Latałem 2-2.5h i dropnąłem tylko Wachlarz Jes. Wiatru. Czy rękawica 50% dropu więcej zmienia? Czekam na wasze opinie.

Idź na METINY i ubij z kilkadziesiąt - na pewno zobaczysz różnice.

Opublikowano

Aha, czyli rękawice muszę zakupić. A jeszcze zapytam: To prawda, że wir miecza powoduje gorszy czy tam mniejszy loot z metinów oraz gorszy resp potworów, które pojawiają się przy metinie?

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Skille nie mają nic do dropu jaki będzie :) Odpowiadając na twoje pytanie - Nie :) Kto Ci takich głupot nagadał? :P

Opublikowano

Szczerze to myślę, że sam usłyszał głupotę i mówi nie wiedząc na 100%. Z resztą...czego on mi już nie mówił :D. Jutro inwestuję w rękawice.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Drop na pewno będzie lepszy, jednak musisz też dropić na odpowiednich metkach, i odpowiednim lvlu. :)

Też kiedyś jak grałem, to chodziły plotki, że jak skillujesz w metka, to będzie słabszy drop. FAKE.

Opublikowano

Ja to samo, jakiegokolwiek metina bije to ktoś przybiega i "Nie bij skilli *****", "Psujesz drop!" i w ogóle. To nic nie zmienia a w rękawice opłaca się inwestować.

Opublikowano

Szczerze to myślę, że sam usłyszał głupotę i mówi nie wiedząc na 100%. Z resztą...czego on mi już nie mówił :D. Jutro inwestuję w rękawice.

W to co on teraz mówi, wierzyłem kiedy zaczynałem grę na Metin2.pl kilka lat temu i zawsze się bawiłem z nieużywaniem skilli, bycie ostrożnym, itd., jednak to nie ma żadnego znaczenia. W Metinie chodzi o szczęście i pecha - raz polecą Ci dwa FMS'y pod rząd, a raz nie poleci nic przez 3 godziny dropienia. Rękawicę Złodzieja najlepiej wykorzystać na Metinach, gdzie możemy zdobyć dodatkowe KU lub Kamień Duchowy (tak samo na bossach). ;-)

Opublikowano

TAK będzie ci leciało wiecej z 2x dropem a co do metinów i skilli.

Jak ja kończe metina skillem czyli przez użycie skilla metin peka, wtedy mam wrażenie że mi słabiej leci, ale to jest pewnie moje złudzenie z dawnych lat :* Wniosek z tego taki: ŻE możesz bić skillami ile wlezie :D

Opublikowano

No, ale powiem Ci, że Ja teraz też mam takie wrażenie, że mniej leci po użyciu wiru miecza, lecz to pewnie siłą sugestii :D. Dzisiaj inwestuję w rękawice i lecę na przeklętych.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Daje bardzo dużo, lecz widać różnice jedynie na metinach. Na bossach lub mobach , dropi tylko więcej potek lub kasy xD.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...