Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zerk3n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Przedstawiam wam projekt prywatnego Serwera SikroadOnline.Od Niedawna przypatruję się Polskiej Scenie SilkroadOnline i powiem szczerze - NUDY !.Nie ma żadnego serwera który byłby tworzony dla graczy , owszem są wprowadzane nowe dgr , zwiększanie lvl capu , dodawanie nowych skilli , nowe coin systemy , nowe glowsy , oldschool'e(na fake'u).To co się stało z tą piękną grą która wciągała na godziny gry jest nieprawdopodobne ! Kiedyś było inaczej nie był najważniejszy maks lvl tylko zabawa nawet na 30lvlu się chodziło karawany z kolegami pisało się na guild , wygłupy itp.Teraz to już nie jest SilkroadOnline tylko coś ala L2.Została najważniejsza kwestia czyli BOT - będzie dozwolony w wersji "LAJT" czyli 1 postać ale 45minut na odpowiedź lub kick.IronQuest chcę by był takim rdzennym SRO - Tworzonym przez graczy dla graczy.Zapraszam do wypowiedzi na ten temat i do wspólnej dyskusji !

Każda osoba która jest chętna do pomocy proszę o kontakt na PRIV.

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Eeeem? Ty prezentujesz swój serwer? Bo nie za bardzo zrozumiałem, iż opisałeś tylko dzisiejszą sytuację prywatnych serwerów SRO.

Ty zamierzasz go stworzyć? Poza tym, co chcesz takiego wprowadzić, by ta gra tak wciągnęła graczy na godziny.

Przez graczy dla graczy? Co przez to rozumiesz?

Opublikowano

Prezentuje mój pomysł na serwer , opisałem sytuację na polskiej scenie jak wygląda z perspektywy graczy.Przez graczy dla graczy ja to rozumiem tak że GM też jest graczem i robi ten serwer z jakiegoś powodu moim powodem była by wspólna zabawa jak np na cap90 iSRO gdzie się razem naprawdę dobrze bawiło.Chciałbym wprowadzić jakieś innowacje - jestem otwarty na propozycje

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

To nie takie proste jak sie wydaje, kiedys Silkroad to byl Silkroad a nie 999999999 prywatnych serverow z czego i tak kazdy jest slaby lub na krotka mete.

Zabawa na 30 lvlu byla tylko dlatego ze lvl szedl naprawde powoli, niestety takie cos na prywatnym servie nie zadziala bo ludziom sie znudzi i maja milion alternatyw.

Kolejny problem to dropy soxow, jedni wola spory inni chca jak najmniejszy, po tygodniu gry (moze 2) sytuacja bedzie taka ze pare osob dropnie suna a reszta sie poplacze i odejdzie gdzies gdzie bedzie mial wieksze szanse zostac kims a nie sztucznym tlem na fortecy.

Pomysl na plus to limit ip ustalony na 1, zenujace jest gdy wiekszosc jedzie na 10 postaci z czego 8 to party, 1 stall i 1 do pvp. Oczywiscie beda tacy co to omina ale nie kazdy wiec zawsze pocieszenie.

Potem dojda ataki na server, bedzie sobie padal kilka razy dziennie i ludzie zaczna szukac innego miejsca.

To taka skrocona historia 95% prywatnych serverow.

Mimo wszystko zycze powodzenia i wytrwalosci, jak pomysl sie uda to chetnie zawitam.

Osobiscie zagralbym jakis niski cap z europa.

Opublikowano

Od Niedawna przypatruję się Polskiej Scenie SilkroadOnline i powiem szczerze - NUDY !.

Nudny to jest temat który założyłeś.

Nie ma żadnego serwera który byłby tworzony dla graczy

Na pewno byś coś robił dla kogoś, jak byś nic z tego nie miał...

To co się stało z tą piękną grą która wciągała na godziny gry jest

nieprawdopodobne ! Kiedyś było inaczej nie był najważniejszy maks lvl

tylko zabawa nawet na 30lvlu się chodziło karawany z kolegami pisało się

na guild ,

Kiedyś nie było tak dużo botów, było więcej ludzi na globalu, myślisz ze jak zrobić kolejnego priva to będzie tak kolorowo ?

ala Linage II

Lineage*

Została najważniejsza kwestia czyli BOT - będzie dozwolony w wersji "LAJT" czyli 1 postać ale 45minut na odpowiedź lub kick.

Zajebiście! Włączę bota żeby siedzieć w domu i co chwile sprawdzać czy GM napisał...

Opublikowano

Taka jest prawda wieje nudą na scenie sro.

Jedyne co będziemy z tego mieli to zabawę i nauczymy się czegoś nowego.

Przynajmniej nie będzie jak każdy inny , tylko zrobiony z głową

Mój błąd

Kiedyś nie było botów i ludzie żyli

Pozdrawiam

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zabezpieczenia odpowiednia konfiguracja na dobry początek starczy później można zainwestować w HF

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Widzę, że znowu króluje 13 dg, ogromne raty etc. Takich serwerów jest już na pęczki i wg. mnie są stranie nudne. Myślę, że niezłym rozwiązaniem byłby 100 cap, dobrze przemyślany, zorganizowany, opierający się na pvp, mass pvp i jobie. Stworzenie nowego npc, który by nas przydzielał do party i walka na nowej arenie 2vs2 lub 3vs3 itd. Za wygrane walki dostajemy jakieś bilety, które potem możemy użyć w maszynie do losowania. Na joba też znalazłby się jakiś pomysł.

Opublikowano

cap 90 i cap 130 idą łeb w łeb , ankieta kończy się 24 Marca , Zapraszam do oddawania Głosów !

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...