Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy BM to dobry pomysł?

GanerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

gram na metin2 SG i zagrałem już prawie każdą postacią (jeszcze nie grałem BMem i archerem)

ale żadna postać mnie nie trzymała długo :(

Czy BM bedzie dobrą postacią do pvp ale też aby dało się nią expić i aby mi się nie znudziła po kilku dniach ? -.-

yangów do dyspozycji mam sporo i eq też nawet dobre

mam jeszcze eq do expa jak i pvp ze starego WP

fms +9 sred 41 2kd exp +4

ebony +9 5b 10 ludzie 10 2h

fms +8 um 7 2kd +4 (nie mogłem nigdzie kupić więc zrobiłem samemu) :D

jakies itemki 1,5k hp i inne itemki i fryzury po 10 na każda postać (nie mam tylko na szamanów)

Czy przy sporych absach na miecze uda mi się coś zdziałać tym BMem ?

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Hm... temat jest bardziej ogólny, dlatego niech zostanie (normalnie mógłbyś napisać w podpiętym wątku, kim grać). Exp Surą BM jest dosyć ciężki i monotonny, dlatego teoretycznie lepszy byłby Ninja Archer na Poliformii - z tym FMS'em powinno być ciekawie. Też jest przyjemnie na wojnach, jeżeli Twoja gildia będzie miała jakąś taktykę, a walka na odległość na pewno spodoba Ci się, jeżeli pozostałe postacie Cię nie 'zaciekawiły' zwykłym PVP. ;-)

Opublikowano

Tak samo jak daronian proponuję Ci zagrać archerem, ponieważ z FMS na marmurku będzie idealnie.

Sura BM też sobie radzi z expem, jednak wg. mnie szybko się nudzi.

Może i jest dobra w PVP, ale po prostu gra tą postacią staje się nudna po jakimś czasie.

2gim plusem archera to to, że jest tanie EQ :)

Opublikowano

nie chce archera a nawet jakbym nim miał grać to bym nie expił tym fmsem na poli tylko kupił jesionka sred 45 za niecałe 50kk (nie jestem pewny ale chyba po tyle był) a na strzały ludzie mają jeszcze więcej absów :(

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Jak nigdy nie grałes BM to szybko Ci sie nie znudzi.

Połtora roku temu tez tylko ze na Pl tworzyłem nowa postac i wybrałem Bm´a. Grałem nim pierwszy raz. Wczesniej sie naczytałem ze ciezko sie expi, wrecz fatalnie itp. Jakos sobie poradziłem i nie widziałem wiekszego problemu. Musiałem miec tylko lepsze eq niz na np. wp.

Do dzis nie znudziłem sie gra BM. Grajac BM teraz pierwszy raz moze byc dla Ciebie dobrym wyjsciem, poznasz postac, bedziesz grał z mała ciekawoscia, bedzie dla Ciebie to cos nowego.

Opublikowano

BM to postać dla graczy którzy kochają pvp :)

Ja polecam nim grać bo z dobrymi absami jesteś nie do pokoniania ;)

Opublikowano

Ja przerzuciłem się dawno temu z bodziaka na BM-a i nie żałuję. W pvp bodziaki padają jak muchy po 10 do 15 lvl więcej ode mnie, i jedynie dagerzy i healerzy na zbliżonym levelu mają coś do powiedzenia, a i tak lekką przewagę BM-a widać :) . Co do expa, to chyba największy mit na metku jaki znam, że BM ma niby tak strasznie. Po pierwsze polecam olać ogniste i nie bawić się w expienie z buta, bo mobki mają abs na magię, poza tym ciężko dobrać broń, bo mało ataku fizycznego = anemiczne hity, mało magicznego = słabe uderzenie ze skilii. Natomiast BM-em bardzo fajnie się expi Z KONIA, tak dobrze słyszycie, z konia. Od 50 lvl, jak zrobimy militara, który daje dużego kopa do ataku a przede wszystkich do siły i dobrym fms-em expi się na luziku, od 65 dobra nimfa i expienie to pikuś, od 75 truta z dobrymi śr i jest pięknie, z chęciami nie widzę większego problemu z wbiciem 86-90 lvl ;) . Co do buildu, jak mówiłem ogniste niepotrzebne, polecam zdecydowanie: duch -> ochronka -> mroczne -> mroczny kamień -> duchowy. Świetny do pvp, a w expie z konia/wierzchowca potrzebna praktycznie tylko ochronka i ebo (ochronę polecam włączyć na niebiankach i potem zmienić kolce na ebo). Dodam jeszcze, że ochronka + buff = możliwość wzięcia duuuużej ilośći mobów na klatę, wybija się wolniej, ze względu na słabsze hity, ale expi się na prawdę dobrze, w pewnym sensie podobnie jak mentalem.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

BM to pozadna maszynjka do zabijania na pvp mniejszym lv ze slabszym eq zjedziesz lepszego goscia ale tez jak nie masz czym go podexpic to ciezko pakuj w ochronke bo daje abs i defa bez tego ani rusz :D a puzniej duch sferka itp co daje najwiecej dmg

Opublikowano

Ja przerzuciłem się dawno temu z bodziaka na BM-a i nie żałuję. W pvp bodziaki padają jak muchy po 10 do 15 lvl więcej ode mnie, i jedynie dagerzy i healerzy na zbliżonym levelu mają coś do powiedzenia, a i tak lekką przewagę BM-a widać :) . Co do expa, to chyba największy mit na metku jaki znam, że BM ma niby tak strasznie. Po pierwsze polecam olać ogniste i nie bawić się w expienie z buta, bo mobki mają abs na magię, poza tym ciężko dobrać broń, bo mało ataku fizycznego = anemiczne hity, mało magicznego = słabe uderzenie ze skilii. Natomiast BM-em bardzo fajnie się expi Z KONIA, tak dobrze słyszycie, z konia. Od 50 lvl, jak zrobimy militara, który daje dużego kopa do ataku a przede wszystkich do siły i dobrym fms-em expi się na luziku, od 65 dobra nimfa i expienie to pikuś, od 75 truta z dobrymi śr i jest pięknie, z chęciami nie widzę większego problemu z wbiciem 86-90 lvl ;) . Co do buildu, jak mówiłem ogniste niepotrzebne, polecam zdecydowanie: duch -> ochronka -> mroczne -> mroczny kamień -> duchowy. Świetny do pvp, a w expie z konia/wierzchowca potrzebna praktycznie tylko ochronka i ebo (ochronę polecam włączyć na niebiankach i potem zmienić kolce na ebo). Dodam jeszcze, że ochronka + buff = możliwość wzięcia duuuużej ilośći mobów na klatę, wybija się wolniej, ze względu na słabsze hity, ale expi się na prawdę dobrze, w pewnym sensie podobnie jak mentalem.

Mam Bma 69 na plu, kolega ma mentala 70, ja mam ochronkę m8, on silne m7. Uciągam więcej przy 1k hp więcej od niego i 170 defa mniej :) Pozdrawiam tych co sądzą że bm jest słaby. (Do testu pożyczyłem mu fmsa śr 37 - żeby broń była taka sama)

Opublikowano

BM jest postacią specyficzną.Grając nim,na 75lv wręcz nie było osób chętnych do pvp.Do 90lv,nie było osoby,poza kilkoma BMami,mogącymi pokonać moją postać.Możesz liczyć się z tym,że ludzie będą często odmawiać pvp.

Na wojnach nie jest aż tak różowo,gdyż skille nie są obszarowe (poza jednym-Ogniste uderzenie) Jednak z ochronką,absami i buffami,taka postać stoi bardzo długo.

Opublikowano

Hm jest bardzo dobry na PL. Na privhach na wyższych lv jest słaby. Bije ze skilla max po 2k. Tylko na Plu się nim opłaca grac, jeśli masz wmiare eq i jakąs tam buffe ^^. Bo to ciężka postać to expa ;P

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Powiem tak BM to dobra postac do expa jak i pvp nie zwracaj na opinie osób które mówia ze BM nie nadaję sie do expa. Jak pojdziesz bulidem Uniwersalnym to jak i na małych lub duzych lvl jest to kosa w PVM jak i PVP :)

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...