Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fabuła do gry Courageous(sro mod)

PAx

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Korzystając z chwili zrobiłem dla was jeszcze jednego screena :) Przedstawia okienko loadingu przed rozpoczęciem rozgrywki na mapie Croland. Dajcie znać czy wam się podoba :)

loadz.jpg

Edit:

Niestety z powodu ogromu pracy nie jestem w stanie określić daty wydania, jak widać w tym miesiącu nie wypaliło, musicie uzbroić się w cierpliwość.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zapowiada się ciekawy projekt.

Aczkolwiek z mojego doświadczenia w edycji plików silka jak na ten moment nic ciekawego nie widzę, sorka za lekką krytykę ale:

1). Wygląd okien logowania to tylko modyfikacja kilku plików .ddj z tego co pamiętam.

2). Wygląd postaci też jest dosyć łatwy do edycji.

3). Loading to nic innego jak potrojony pasek, bo reszta bo zwykły img.

4). Zmodyfikowane okno wyboru postaci - wiem że się da, nie wiem jak.

Jedyna nowość jak dla mnie to ten 1szy screen z lokacją, nie wiem czy to jest całkowicie nowe, nigdy tego nie spotkałem więc nie wypowiadam się na ten temat -> wygląda fajnie, tyle na ten moment.

Poczekam na jakieś konkretne informacje potwierdzone screenami / filmikami. Póki co powodzenia - sam projekt sam w sobie godny uwagi.

Nie odbieraj mojej wypowiedzi jaki flamewar czy coś w tym stylu - oceniam to co wrzuciłeś i dobrze Wam życzę :)

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Pomocnik
Opublikowano

Zapowiada się ciekawy projekt.

Aczkolwiek z mojego doświadczenia w edycji plików silka jak na ten moment nic ciekawego nie widzę, sorka za lekką krytykę ale:

1). Wygląd okien logowania to tylko modyfikacja kilku plików .ddj z tego co pamiętam.

2). Wygląd postaci też jest dosyć łatwy do edycji.

3). Loading to nic innego jak potrojony pasek, bo reszta bo zwykły img.

4). Zmodyfikowane okno wyboru postaci - wiem że się da, nie wiem jak.

Jedyna nowość jak dla mnie to ten 1szy screen z lokacją, nie wiem czy to jest całkowicie nowe, nigdy tego nie spotkałem więc nie wypowiadam się na ten temat -> wygląda fajnie, tyle na ten moment.

Poczekam na jakieś konkretne informacje potwierdzone screenami / filmikami. Póki co powodzenia - sam projekt sam w sobie godny uwagi.

Nie odbieraj mojej wypowiedzi jaki flamewar czy coś w tym stylu - oceniam to co wrzuciłeś i dobrze Wam życzę :)

1)Bardzo chciałbym żeby to było tylko tyle.

3)Znowu to nie tylko to o czym piszesz.

4)Oczywiście że się da, nie jest to proste i nie polega na samej edycji media.pk2, trzeba się pobawić w edycje sro clienta.

Gdyby to wszystko było tak proste jak ci się wydaje nie siedzieli byśmy nad tym dwa lata dzień w dzień xD. Sorki za brak filmików i większej ilości screenów, tak naprawdę mógłbym was nimi zasypać ale jestem typem człowieka który woli pokazywać coś co jest już skończone. Macie tutaj screen z systemu run:

37494867.jpg

Jest to drugi system, oprócz niego mamy jeszcze system magicznych zwojów i książek. Już praktycznie kończymy także nie długo zostaniecie zasypani informacjami na temat rozgrywki i całej reszty :)

Opisanie tego wszystkiego co jest zrobione to cholernie dużo roboty także uzbrójcie się w cierpliwość i nie popadajcie w pesymizm :P

Opublikowano

No no PaX szacunek, mam nadzieję, że jakoś się to rozwinie, a szczególnie exp, bo właśnie boty expiące zabiły Silkroada, mam nadzieję, że pomyślałeś o tym.

Pomocnik
Opublikowano

No no PaX szacunek, mam nadzieję, że jakoś się to rozwinie, a szczególnie exp, bo właśnie boty expiące zabiły Silkroada, mam nadzieję, że pomyślałeś o tym.

Dzięki, o boty niema obawy :) w grze umieściliśmy dużo akcentów z gothica, chcieliśmy osiągnąć podobny klimat, mam nadzieję że wam się spodoba :)

Opublikowano

No no zapowiada się bardzo ciekawie z tego co piszesz ! :)

Chciałbym więcej info no ale na wszystko przyjdzie czas.

Gdybyście potrzebowali jakiejkolwiek pomocy z .pk2 to zawsze służę pomocą (pewnie macie od tego speców no ale jakby co... :) ).

Jestem ciekaw tego "miasta" a raczej lokacji, co to dokładnie wymyśliliście i czy będzie możliwość zmiany setów/broni jak to na silka przystało - szczególnie w przypadku potworów.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Pomocnik
Opublikowano

No no zapowiada się bardzo ciekawie z tego co piszesz ! :)

Chciałbym więcej info no ale na wszystko przyjdzie czas.

Gdybyście potrzebowali jakiejkolwiek pomocy z .pk2 to zawsze służę pomocą (pewnie macie od tego speców no ale jakby co... :) ).

Jestem ciekaw tego "miasta" a raczej lokacji, co to dokładnie wymyśliliście i czy będzie możliwość zmiany setów/broni jak to na silka przystało - szczególnie w przypadku potworów.

Pomoc się przyda ale dopiero po wydaniu, będziemy otwarci na graficzne(i nie tylko) modyfikacje gry bo jestem zdania że nie wiemy wszystkiego najlepiej a jest wielu ludzi którzy mogą mieć ciekawe pomysły :)

Co do lokacji to nie będzie miast będą mapy bitewne na których gracze będą budować miasta (sandbox). Będzie możliwość zmiany zbroi jednak nie w przypadku potworów, one będą ewoluować w wyższe formy.

Rekrut
Opublikowano

Pomoc się przyda ale dopiero po wydaniu, będziemy otwarci na graficzne(i nie tylko) modyfikacje gry bo jestem zdania że nie wiemy wszystkiego najlepiej a jest wielu ludzi którzy mogą mieć ciekawe pomysły :)

Co do lokacji to nie będzie miast będą mapy bitewne na których gracze będą budować miasta (sandbox). Będzie możliwość zmiany zbroi jednak nie w przypadku potworów, one będą ewoluować w wyższe formy.

Ohohohoh, widzę że na epvp w temacie Venture w ciula nie leciałeś. Jednak niektórych polaków wypada bronić na zagranicznych forach. Jestem pozytywnie zaskoczony, mam nadzieję, że mod/server/gra(nie wiem jak to nazwać) będzie już grywalna niedługo.

BIG FUCKIN' DEUCE!

Pomocnik
Opublikowano

Ohohohoh, widzę że na epvp w temacie Venture w ciula nie leciałeś. Jednak niektórych polaków wypada bronić na zagranicznych forach. Jestem pozytywnie zaskoczony, mam nadzieję, że mod/server/gra(nie wiem jak to nazwać) będzie już grywalna niedługo.

Jutro będziemy przeprowadzać pierwsze alpha testy w gronie znajomych. Jak wszystko dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu closed beta, albo od razu open beta sam jeszcze nie wiem.

Edit:

Wyszło na to że jednak closed beta :) na razie wyniki są zadowalające :) systemy chodzenia dają się stosunkowo łatwo naprawiać i kalibrować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Widze ze troche szumialo tym projektem a teraz 0 info co do tego projketu.

Jezeli checie cos stworzyc to tworzcie a jezeli chcecie pokazac ze cos tam sie robi a potem 0 info zupelnie nic to po co robic takie tematy na mpc , gracze czekaja a Wy w kulki lecicie

579571423327107377857.png

Opublikowano

Widze ze troche szumialo tym projektem a teraz 0 info co do tego projketu.

Jezeli checie cos stworzyc to tworzcie a jezeli chcecie pokazac ze cos tam sie robi a potem 0 info zupelnie nic to po co robic takie tematy na mpc , gracze czekaja a Wy w kulki lecicie

Czyżby

http://www.courageous-online.com/
?
Pomocnik
Opublikowano

Lada chwila open beta, jeśli ktoś chciałby wypróbować grę to zapraszam na stronę i forum :).

#Proszę moderację o zamknięcie tematu bo dotyczyć on miał samej fabuły. Kiedy będziemy gotowi założę temat dotyczący całej gry w publikacjach serverów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...