Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fabuła do gry Courageous(sro mod)

PAx

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano
Na początku czasu na świecie panowały krwiożercze stworzenia zwane monorge. Ludzie żyli w jaskiniach walcząc o przetrwanie, kiedy nadszedł tajemniczy przybysz. Posługiwał się nieznaną magią, swoją mocą pomógł ludziom w nierównej walce z monorge a ich źródło zapieczętował najsilniejszym z możliwych zaklęć które przypłacił życiem. Pieczęć została ukryta na wieczność w głębi gór.

Minęło wiele tysiącleci, i ludzie zapomnieli o pieczęci...

Pewnego dnia grupa wędrowców odkryła kamienne wrota w głębi gór, wracając do obozu powiedzieli o swoim znalezisku. Kiedy wiadomość ta dotarła na zamek, król myśląc że tajemna komnata może skrywać skarby, wysłał dwudzestu wojowników, grupę rzemieślników i poszukiwaczy aby wydobyli ów skarb. Po dotarciu na miejsce i rozstawieniu obozowiska zabrano się za otwarcie wrót, kamienne wrota były tak ciężkie że do otwarcia potrzebnych było 30 ludzi i zaprzęg koni. Po otwarciu wrót wszystkich w około przeszył zimny dreszcz, rzemieślnicy odmówili wejścia do groty. W trakcie przeszukiwania groty przez wojowników natrafiono na pradawną pieczęć, wojownicy nakazali jednemu z rzemieślników otwarcie pieczęci, wykonał ich polecenie dopiero gdy przyłożyli mu miecz do krtani. Po zdjęciu pieczęci z kamiennego sarkofagu zaczęła wydobywać się mgła ciemniejsza od najciemniejszej nocy która pochłonęła wszystko w okół. Z pośród wszystkich ludzi wysłanych na tą wyprawę przeżyła tylko jedna osoba. Kiedy wróciła na zamek i opowiedziała o wszystkim Król postanowił udać się do kapłanów po radę. Kapłani opowiedzieli królowi legendę o pradawnej pieczęci. Parę dni po otwarciu sarkofagu w pobliskich lasach zaczęły pojawiać się potwory niczym z koszmarów, pół żywe kreatury. Król wysłał najsilniejszych i najdzielniejszych wojowników aby powstrzymać potwory. Tak zaczęła się wojna która trwa po dziś dzień....

Gra ma polegać na walce dwóch drużyn, monsters i humans na mapach bitewnych. Chciałem was zapytać co sądzicie o tej fabule ? proszę o uargumentowanie negatywnych wypowiedzi.
Opublikowano

Narzuca mi się takie pytanie, na jakim etapie tworzenia gry jesteś? Bo pomysł jest świetny, myślę, że przyjąłby się w szerokim gronie. Jestem rad, że są jeszcze ludzie, którzy próbują stworzyć coś świeżego, oryginalnego. Propsy i trzymaj się.

Pomocnik
Opublikowano

Narzuca mi się takie pytanie, na jakim etapie tworzenia gry jesteś? Bo pomysł jest świetny, myślę, że przyjąłby się w szerokim gronie. Jestem rad, że są jeszcze ludzie, którzy próbują stworzyć coś świeżego, oryginalnego. Propsy i trzymaj się.

Dzięki za ciepłe słowa. Gra jest już prawie skończona. Oto screeny (stage alpha) nigdzie do tąd nie publikowane. Wszystkie budowle są wybudowane przez graczy,posiadają swoje efekty FX i pełnią swoje role (atakujące,defensywne,funkcyjne).

sro2013030601315676.jpg

sro2013030601282823.jpg

Opublikowano

czekaj czekaj bo nie jestem pewien czy gra ma polegac calkowicie na PVP? na wlace dwoch druzyn tak jak przykladowo w L2 Good v Evil (dobra i zla) jezeli tak jest to ciekawy pomysl na zabawe i na rozwiniecie tej gry

Pomocnik
Opublikowano

czekaj czekaj bo nie jestem pewien czy gra ma polegac calkowicie na PVP? na wlace dwoch druzyn tak jak przykladowo w L2 Good v Evil (dobra i zla) jezeli tak jest to ciekawy pomysl na zabawe i na rozwiniecie tej gry

Bardziej możesz porównać courageous do league of legends. Wyobraź sobie league of legends z opcją budowania to będzie mniej więcej to co czeka na graczy w courageous. Za każdym razem jak tłumaczyłem ludzie zadawali pytania typu jaki będzie rate expa O_o jakbym tworzył kolejny prywatny server. To nie będzie już Silkroad! to jest nowa gra, klienta silkroad wykorzystałem tylko jako platformę.

Gra będzie polegała wyłącznie na pvp i nie będzie przypominała starego silka oprócz szaty graficznej. Będą dwie rasy monsters i humans. Rasy będą dzielić się na role budowniczych i wojowników. Dostępne będzie szereg profesji w tym mag/summoner. zostanie wprowadzony zaczerpnięty z gier na xboxa system osiagnięć i questy nie przypominające tych z silkroada.

Jeśli gra się spodoba i zdobędę potrzebne fundusze, oprócz nowych map i wprowadzania pomysłów graczy rozwinięciami w przyszłości będą Castle defence i RPG .

Trochę się rozpisałem :-)

Pomocnik
Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie ale może mi w końcu ktoś powiedzieć czy fabuła jest ok ? (król będzie zamieniony na cesarza).

Opublikowano

To co opisałeś to nie nazwałbym fabułą tylko po prostu opisem od tego jak ta cała się akcja zaczęła.

Fabuła przynajmniej w mojej ocenie to jest po prostu walka tych 2 ras. A co z tego będzie to czas pokaże.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Fabuła jest dobra moim zdaniem, fajna książka by była z tego, bo lubię te klimaty. Brnij dalej w to ! Ale musiałbyś bardziej dążyć do walki chn vs eu.

Pomocnik
Opublikowano

Można zamknąć wątek, myślę że nie uzyskam tu już więcej opini. Doszedłem do wniosku że umieszczę fabułę na stronie(pozytywne głosy przeważyły. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki :).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam kilka pytań

1.W jaki sposób będzie się dostawać lvle

2.Buffy,Skille jakie rozwiązanie ?

3.Premium shop , będzie istniał czy całkowicie zapominasz o czymś takim ?

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Pomocnik
Opublikowano

Mam kilka pytań

1.W jaki sposób będzie się dostawać lvle

2.Buffy,Skille jakie rozwiązanie ?

3.Premium shop , będzie istniał czy całkowicie zapominasz o czymś takim ?

1. Poprzez zabijanie graczy z przeciwnej drużyny otrzymywać się będzie nie tylko doświadczenie drużynowe służące do osiągnięcia przez drużynę następnego stagu ale także doświadczenie prywatne potrzebne do zwiększenia poziomu własnej postaci. Jeśli chodzi o rozwój postaci to będzie się on opierał na moim autorskim systemie książek umiejętności. Na pomysł wpadłem kiedy przechodziłem znowu gothica 1 :).

2. Sprecyzuj, bo niewiem co odpisać.

3. Chciałbym zapomnieć ale nie mogę, będzie premium shop ale gra nie będzie pay to win.

Opublikowano

Fabuła jest dobra moim zdaniem, fajna książka by była z tego, bo lubię te klimaty. Brnij dalej w to ! Ale musiałbyś bardziej dążyć do walki chn vs eu.

Dokładnie,wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem była by walka Chin i Europy o podbój "jedwabnego szlaku"
Pomocnik
Opublikowano

Dokładnie,wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem była by walka Chin i Europy o podbój "jedwabnego szlaku"

Niema już szlaku, to zupełnie nowa gra. Macie tutaj obrazek :

construction.jpg

Opublikowano

Z tego co opisałeś gra wydaje się być bardzo interesująca,powodzenia i wytrwałości przy dalszej pracy.Wiadomo mniej więcej kiedy można spodziewać się startu ?

Pomocnik
Opublikowano

Z tego co opisałeś gra wydaje się być bardzo interesująca,powodzenia i wytrwałości przy dalszej pracy.Wiadomo mniej więcej kiedy można spodziewać się startu ?

Dzięki, mam nadzieje że w tym miesiącu uda się wystartować betę. Zależy mi żeby już skończyć pracę i poddać się waszej ocenie, dwa lata codziennej wielogodzinnej harówki to sporo jeśli brać pod uwagę że ludziom może się nie spodobać i cały trud pójdzie na marne.

Opublikowano

@UP

Mogły byś powiedzieć ile jest klas postaci dokładnie ? i czy sprawdzałeś już balans ich na pvp ?

Jestem bardzo ciekawy jak będzie wyglądała rasa Monster :) Mógł byś dać jakiegoś screena ?

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Pomocnik
Opublikowano

@UP

Mogły byś powiedzieć ile jest klas postaci dokładnie ? i czy sprawdzałeś już balans ich na pvp ?

Ludzkich klas jest 5, potwory są podzielone na ścieżki ewolucji. Projektowaliśmy wszystko z myślą o jak najlepszym zbalansowaniu, po skończeniu wszystkiego będziemy poprawiać ewentualne problemy w tej kwestii.

Puki nie skończone nie chce dawać screenów, cały czas dopieszczamy szczegóły. Jak będę juz pewny że nic sie nie pozmienia wtedy wrzucę wam parę screenów :)

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością, bo to wszystko co opisujesz i pokazujesz na zdjęciach wydaje się być bardzo interesujące i zaskakujące.

Życzę powodzenia w dalszej pracy! Trzymam kciuki i czekam niecierpliwie. :)

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Pomocnik
Opublikowano

Czekam z niecierpliwością, bo to wszystko co opisujesz i pokazujesz na zdjęciach wydaje się być bardzo interesujące i zaskakujące.

Życzę powodzenia w dalszej pracy! Trzymam kciuki i czekam niecierpliwie. :)

Dzięki :). Macie tutaj dwa screeny które przedstawiają finalny wygląd okna logowania i wyboru postaci. Screeny nigdzie do tąd nie publikowane.

logxu.jpg

charsy.jpg

Dajcie znać czy sie podobają :)

Opublikowano

+1 dla Ciebie. Mi się strasznie podoba, a ekran startowy ( do logowania ) też bardzo ładnie wygląda, i estetycznie. A mam pytanie, zamierzasz skończyć swój projekt w tym roku ? Czy jeszcze będziesz nad nim pracować, wiem że to nie jest wcale łatwe, bo widać że dużo pracy w to wkładasz i powinieneś dostać brawa za to że wytrzymujesz i dalej brniesz do przodu.

Powodzenia jeszcze raz !

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Pomocnik
Opublikowano

+1 dla Ciebie. Mi się strasznie podoba, a ekran startowy ( do logowania ) też bardzo ładnie wygląda, i estetycznie. A mam pytanie, zamierzasz skończyć swój projekt w tym roku ? Czy jeszcze będziesz nad nim pracować, wiem że to nie jest wcale łatwe, bo widać że dużo pracy w to wkładasz i powinieneś dostać brawa za to że wytrzymujesz i dalej brniesz do przodu.

Powodzenia jeszcze raz !

Cieszę się że wam się podoba :). Tak zamierzam skończyć w tym roku, a konkretnie w tym miesiącu. Jak się uda to będę rozwijał tę grę, w planie mam też jeszcze większą produkcję jeśli wszystko się uda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...