Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wytłumaczy mi ktoś co i jak z VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałem ze znajomymi zrobić jakieś 2 serwery i do tego TS3. Lecz jeśli mamy kupić na hostingach typu craftserve itp. zapłacimy b. drogo. Słyszałem że można kupić serwer VPS i tam instaluje się TS3, serwery itp. Więc wytłumaczy mi ktoś czy się opłaca i co i jak z tym VPS?

Opublikowano

Witam,

Jeśli ma Pan pojęcie na temat linuxa to może jest to i opłacalne, jednak biorąc pod uwagę, że VPS powinien być przynajmniej w wirtualizacji XEN cena wzrośnie.

Na VPS nie będzie miał Pan supportu, dodatków oraz panelu. Ze wszystkim praktycznie będzie trzeba radzić sobie samemu. Dlatego zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą :) www.fiberhost.pl

Myślę, że mój post wyjaśnił wszystkie Pańskie wątpliwości.

Pozdrawiam

Slot minecraft już od 1.49zł !

Opublikowano

Witam, VPS to nic innego jak podział serwera dedykowanego na kilka mniejszych "Wirtualnych"

Najlepszym VPS to ten oparty o wirtualizacje XEN.

Mówi Pan o dwóch serwerach oraz TS3. Wszystko zależy od tego :

- Jak mocny VPS oraz jaka wirtualizacja

- RAM na slota

- Liczba slotów.

Jeżeli myśli Pan o dwóch serwerach 20 slotowych po 100 MB na slota + Teamspeak 3 z licencją Non-profit to nie ma VPS,który temu zadaniu podoła . Oczywiście "utrzyma" ale jakość będzie znikoma. Jakie minusy VPSa? Brak panelu( do serwera MC), brak administracji ( firma gdzie zakupi Pan VPSa nie będzie pomagała w konfiguracji Pana serwera MC, gdy VPS działa), Znajomość linuxa.

Najlepszym rozwiązaniem jest zakup serwera w sprawdzonej firmie.

Ze swojej strony polecam www.disCONNECT.pl . Dlaczego? Moja sygnatura powinna wszystko wytłumaczyć. Pozdrawiam

//nieregulaminowa sygnatura - reklama hostingu

//BR3ND

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...