Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz][Dungeony][RPG] TrimeraWorld [1.4.7] [Wyspy] [Piraci] [QUESTY] [Npc]

Iliver

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer moich marzeń. Lecz mapka, jak na razie głowy nie urywa, tylko czekać.

Opublikowano

Moim pomysłem byłoby tworzenie jakiś np.: frakcji i zajmowanie wysp, rozgrywka nabrałaby tempa i byłaby ciekwasza. Wtedy można by tworzyć floty budować zamki porty ;) . To takie odemenie...

Pozdroooo DaMMiANoo

3jen.png

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Informacje

05.03.2013

Zmiany

- Dodaliśmy wiele nowych wysp.

- Zbudowaliśmy kilka dungeonów.

- Opracowaliśmy system walk z Bossami. (

- Opracowaliśmy system najazdów piratów na miasta.

- Opracowaliśmy działanie turnieju gladiatorów.

- Pracujemy

O serwerze +

- Będzie można zakładać domy na wyspach przeznaczonych do tego.

- Surowce będziemy wydobywali na Pirrackiej Wyspie Skarrbów.

- Nie będzie ogólnego cuboida, lecz grief będzie karany permbanem.

- Trochę realizmu, będą piraci NPC i co za tym idzie będzie można podbić ich statki pływające po morzach.

- Na serwerze będzie dominował handel wymienny. Towar za towar.

Screenshot'y

Wejście do miasta.. ( nieskończone )

post-127957-0-44106000-1362518240.png

Wyspa bagienna..
post-127957-0-94963200-1362518253.png

Mała osada piratów..
post-127957-0-65636800-1362518266.png

Wyspa Ruin..
post-127957-0-56825400-1362518276.png

Wejście do dungeona..
post-127957-0-02464000-1362518290.png

Oraz wiele, wiele innych rzeczy, których nie pokazaliśmy na screenach.

To wszystko już wkrótce..

.. na TimeraWorld

omx6dh6.png

Opublikowano

Za tydzien? Mam nadzieje, ze nie bedzie to takie za tydzien jak na innych servach czyt. 2 miesiace, po czym okazuje sie ze server albo

a) upadl

B) jest kolejnym nie wypalem

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Cóż... Powiem, że mi się takie coś podoba i jak znajdę chwilę wolnego czasu to chętnie zagram...

Ale proszę nie piszcie, że dużo nowych wysp skoro na dynapie widzę 5 no 6 z czego, aby cztery skończone.

Cóż jak dla mnie powinniście dłużej jak ten tydzień nad tym przysiedzieć, ale i tak polecam innym.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Cóż... Powiem, że mi się takie coś podoba i jak znajdę chwilę wolnego czasu to chętnie zagram...

Ale proszę nie piszcie, że dużo nowych wysp skoro na dynapie widzę 5 no 6 z czego, aby cztery skończone.

Cóż jak dla mnie powinniście dłużej jak ten tydzień nad tym przysiedzieć, ale i tak polecam innym.

Dziękuje za dobre słowa , a co do wysp na razie tworzymy wyspy który będą miały jakiś użytek npc itd / questy aa potem dopiero zwykłe dla graczy a te sie robi bardzo szybko bo nie trzea konfigurowac npc itd , z moich badań wynika że wyspy dla gracyz to jakiś 1 dzień pracy.

Opublikowano

Tak Iliver.. z "badań" :D Ale w sumie prawda, nie zajmnie nam to więcej niż jeden dzień.

Ja aktualnie zajmuję się robieniem fortyfikacji obronnych i dungeonów. Jeden z tych, które właśnie powstają to będzie zamek usytuowany na ogromnej górze z systemami podziemnych korytarzy, w których będą obrońcy zamku, potwory itp. =)

omx6dh6.png

Opublikowano

Nie chciałbym się czepiać czy hejtować, ale...

1. W Polsce jest kilka małych serwerów, gdzie można się wcielić w rolę pirata i walczyć z innymi, a na pewno więcej na świecie.

2. W tytule jest źle napisane "dungeony"...

3. Można wiedzieć jakie są mody na serwerze? Aktualnie można tam wejść z vanillą.

4. Które z tych pluginów są własne? Te z listy można bez problemu znaleźć na Bukkicie.

5. Jeśli ten serwer to będzie RPG, to czekam na statystyki, które będzie można rozwijać.

6. W dziale "fabuła" nie ma fabuły

Ogólnie to strasznie przesadzacie, jedyny na świecie jedyny na świecie omygy omygy - tak to widać.

Chwilka, już zapomniałem co oferujecie, a czego inne serwery nie mają... ach.
Plusów nie będę wymieniał, bo te kilka małych plusików można znaleźć na prawie każdym porządnym polskim lub zagranicznym serwerze.

Życzę powodzenia w budowach oraz w marnowaniu pieniędzy na tak dobry silnik ;)

//edit: wyspa ruin, fajna nazwa, ciekawe co można tam znaleźć.

Opublikowano

1. serwer jeszcze nie wystartował więc skąd wiesz że nie jest jedyny taki i najlepszy ?

2. Nie każdy dobrze umie angielski . a ja Iliver nie jestem żadnym z adminów ja jedynie daje zapowiedź.

3. Można z vanilla bo jak narazie jedyne pluginy jakie są na serwie to chyba WE I WG . po co obciążać teraz maszyne jeżeli budują mape ?

4. Hmm a może tak są ukryte ?

5. A mooże tak będą ale nie daliśmy wam ich ? to jest Zapowiedź.

6 . O co chodzi ?

Opublikowano

1. Wybacz, ale byłem tam.
2. To nie zmienia faktu, że wypadałoby to poprawić. "Wuklany" też.
3. Tu akurat masz rację, też użyłem takiej opcji. :)
4. Nie da się ukrywać pojedynczych pluginów...

5. Spokojnie, mówię że na to czekam, to tylko propozycja. ^_^

6. Fabuła to jest pewnego rodzaju historia serwera. ;)

Napisałem, że nie hejtuję, daję propozycje, być może tam kiedyś zagram?

Opublikowano

Vrath, to że jesteś na naszym serwie i że ci coś nie pasuje to już nie nasza wina. Nie chcemy ci pomagać, bo robimy własny server.

6. W dziale "fabuła" nie ma fabuły

No cóż, ewidentnie czepianie się szczegółów. Ja tego nie pisałem tylko ktoś kto ma "trochę" bardziej ubogi zasób słownika. Tak, powinno być napisane coś w stylu Opis Serwera, ale to naprawdę nie robi takiej różnicy.

1. W Polsce jest kilka małych serwerów, gdzie można się wcielić w rolę pirata i walczyć z innymi, a na pewno więcej na świecie

To graj na nich, jak ci coś na naszym nie pasuje? Ta wypowiedz nie ma sensu, tym bardziej, że tak samo mógłbym powiedzieć: Na świecie jest mnóstwo serverów FreeBuild, na pewno więcej na świecie.

3. Można wiedzieć jakie są mody na serwerze? Aktualnie można tam wejść z vanillą.

Założyciel tematu napisał w tytule [Mody], no cóż. Nie wiedział, że nie zamierzamy dać. A jak już to "wejść na vanilli"..

4. Które z tych pluginów są własne? Te z listy można bez problemu znaleźć na Bukkicie.

Mamy własne pluginy, nie musimy mówić. Zastanów się, bo może jeszcze ich nie wgraliśmy.

5. Jeśli ten serwer to będzie RPG, to czekam na statystyki, które będzie można rozwijać.5. Jeśli ten serwer to będzie RPG, to czekam na statystyki, które będzie można rozwijać.

To czekaj, my nie powiedzieliśmy nic o statystykach. Jak będziemy zamierzali coś takiego zrobić to poinformujemy.

Ogólnie to strasznie przesadzacie, jedyny na świecie jedyny na świecie omygy omygy - tak to widać.
Chwilka, już zapomniałem co oferujecie, a czego inne serwery nie mają... ach.
Plusów nie będę wymieniał, bo te kilka małych plusików można znaleźć na prawie każdym porządnym polskim lub zagranicznym serwerze.
Życzę powodzenia w budowach oraz w marnowaniu pieniędzy na tak dobry silnik
//edit: wyspa ruin, fajna nazwa, ciekawe co można tam znaleźć.

To nie jest hejt?

omx6dh6.png

Opublikowano

Co do ostatniego - może trochę sarkastycznie, ale nie przesadzajmy z hejtem.

Reszta - przez krytykę staram się pomóc, najwyraźniej nie umiecie jej przyjąć i nie interesuje was zbytnio, czy wasza prezentacja jest zachęcająca.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...