Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Update minecraft

Krzysssss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.5 to redstone update

Jak wiadomo, przewód ułożony z czerwonego proszku, słabnie z każdym kolejnym blokiem. W Minecraft 1.5 będzie miało to jeszcze większe znaczenie. W grze pojawią się nowe bloki, które będą oddziaływać na różne natężenie mocy proszku i jego sygnału. Graczom dany będzie do dyspozycji kondensator, dzięki któremu będzie można manipulować napięciami w przewodach.

Tory z detektorem oraz płytki odczuwające nacisk będą potrafiły w Minecraft 1.5 wysłać różne napięcie ze względu na wagę obiektu, jaki po nich przejechał. Jeśli na płytce postawimy jakiś przedmiot, lub stała tam będzie jakaś osoba, to wpłynie to również na moc sygnały wysyłanego czerwonym proszkiem.

Modyfikacji w Minecraft 1.5 ulegną dostępne do tej pory wagoniki. Będą one mogły automatycznie się rozładować oraz ładować nowe przedmioty jeśli w wagoniku jest skrzynia. Tor z detektorem, będzie w stanie wykryć ciężar przedmiotów zawartych w skrzyni. Jednak twórcy gry jeszcze do końca nie przemyśleli tej modyfikacji. W specyfikacji tej funkcji mogą zajść jeszcze jakieś zmiany.

W Minecraft 1.5 ma się pojawić także detektor natężenia światła, który będzie wysyłał różne napięcie czerwonym proszkiem, w zależności od tego jak silne światło wykrył. Witajcie skomplikowane detektory intruzów!

informacje ze strony : http://onsoftware.softonic.pl/co-nowego-w-minecraft-1-5-redstone

Opublikowano

Dzięki macie lajki, a kiedy wyjdzie wersja 1.5?

Tego i Jeb nie wie :> Teraz w czwartek wychodzi ostatni snapshot, potem już tylko oficjalne 1.5.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...