Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 kompy obok siebie

Diamond Craft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie da się tak. Musisz mieć internet aby połączyć się przez LAN.

10  50  100  150  200  250  300  350  400  450  500  550  600  650  700  750  800  850  900  950  1000

Proszę Moderatorów o usunięcie %, jeżeli napisałem post, który był pomocny !

Opublikowano

Da się ja tak grałem, musiałem mieć po prostu kabel w którym są dwa wejścia do internetu, ( te złącza z jednej i z drugiej strony) podłączyłem jedną stroną komputer, drugą laptop i wszystko działało mimo iż miałem i tu i tu odłączony internet, musiałem tylko zmienić coś w konfiguracji sieci na komputerze, aby się połączyć, ale nie pamiętam już co trzeba było zmienić, poszukaj na google a na pewno znajdziesz.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Da się ja tak grałem, musiałem mieć po prostu kabel w którym są dwa wejścia do internetu, ( te złącza z jednej i z drugiej strony) podłączyłem jedną stroną komputer, drugą laptop i wszystko działało mimo iż miałem i tu i tu odłączony internet, musiałem tylko zmienić coś w konfiguracji sieci na komputerze, aby się połączyć, ale nie pamiętam już co trzeba było zmienić, poszukaj na google a na pewno znajdziesz.

Średnio chce mi się wierzyć, że faktycznie coś takiego robiłeś. Nie pamiętać co zmieniałeś w konfiguracji? Chociaż powiedz gdzie powinien szukać.

Wątpie, aby pomysł z podłączeniem kabla z jednej i drugiej storny, bez podłączania internetu wypalił, lecz zawsze można spróbować.

Nie zapomnij wyłączyć firewalla w razie czego, bo mogą być idiotyczne błędy :P

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Średnio chce mi się wierzyć, że faktycznie coś takiego robiłeś. Nie pamiętać co zmieniałeś w konfiguracji? Chociaż powiedz gdzie powinien szukać.

Wątpie, aby pomysł z podłączeniem kabla z jednej i drugiej storny, bez podłączania internetu wypalił, lecz zawsze można spróbować.

Nie zapomnij wyłączyć firewalla w razie czego, bo mogą być idiotyczne błędy :P

O to właśnie chodzi, jeżeli komputery będą podłączone to przecież będą przekazywane informacje. Potrzebny jest do tego protokół TCP/IP i w ustawieniach sieci coś trzeba zmienić, a nie pamiętam, ponieważ było to spory czas temu i robił to kolega (napisałem musiałem, ale nie robiłem :P)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przecież minecraft ma możliwość grania na LAN. Nie trzeba wcale wchodzić na żaden serwer internetowy, tylko podczas gry z kompa odpalić serwer LAN. Aby dołączyć na drugim wystarczy tylko kabel i połączyć nim oba kompy. Ewentualnie jeszcze jakaś prosta konfiguracja, choć nie jestem pewny czy to potrzebne. A jeżeli masz router, to nawet kabel nie będzie potrzebny, bo wystarczy, że połączycie się do routera, a potem w sieci hamachi i już ;)

v My channel v

revlayout.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...