Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Bonzaii.eu [Survival+Frakcje][Serwer z Modami 1.4.7]

Ashcan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Witam wszystkich.
Na wstępie chciałbym przeprosić za skromną reklamę/zapowiedź, jednakże nie jest to moja mocna strona.
Przejdźmy do sedna!

SERWER JUŻ WYSTARTOWAŁ!

Link do pobrania paczki: https://dl.dropbox.com/s/7y13ha8kw5u9w1c/Setup.exe (waga: ~96mb)

Aktualnie serwer w wersji Open Beta, niektóre funkcje nie zostały w pełni odblokowane!

Tak, serwer w wersji Open Beta, ALE NIE BĘDZIE RESETÓW MAPY!

Zapraszam do gry :)

Skan: https://www.virustotal.com/pl/url/8fb24f205861c27d06a950b18ff1ae2d172094e7ab717faf0f550e1e26a6ec6e/analysis/1363124038/

Część dalsza zapowiedzi/reklamy ;)
Chciałbym poznać Wasze opinie, drodzy internauci, co sądzicie o tego typu serwerze!

Typ serwera to Survival+Frakcje.
Nie będzie to Czysty survival, lecz z Modami!
IndustrialCraft, BuildCraft, RedPower, ComputerCraft to zaledwie kilka z wielu modów na naszym serwerze.
Do tego, będzie dodany plugin z gildiami, by stworzyć pewną rywalizację między graczami.

Zapewne wielu z was zastanawia się teraz, czy to dobre połączenie.
Otóż tak! Testowaliśmy to połączenie modów/pluginów na innym naszym serwerze i przyznam, że opinie graczy przerosły nasze oczekiwania!

Dodatkowo nasze serwery, te które powstaną oraz ten, będą zsynchronizowane z forum! Użytkownicy, którzy będą aktywni na forum, będą dostawali ciekawe bonusy na naszych serwerach!

Na naszym serwerze jest również bardzo ciekawy mod, który pozwala na ingerowanie w skiny (podobny do Mineshaftera, lecz inny).
Umożliwiać on będzie zmiane Skinów przez graczy którzy nie mają premium, lecz dla tych co zdobyli VIPa na naszym serwerze.
VIP nie będzie do zdobycia jedynie za ZŁ, lecz z każdą minutą gdy na naszym serwerze Gracz będzie zdobywał Punkty, które będzie można później wymienić na ciekawe nagrody, w tym VIP. Dla niecierpliwych, będzie można również dokupić te Punkty.

1.png

Będziemy również prowadzić Dom Aukcyjny, coś na podobieństwo Allegro. Dzięki ciężko zarobionym pieniądzom w grze, będzie można kupować przedmioty wystawione na aukcjach przez innych graczy! Dodatkowo liczne konkursy, eventy, pozwolą na zdobycie przedmiotów/gotówki z innego źródła.

Najważniejsze Mody znajdujące się w naszej paczce to:
RedPower, EquivalentExchange, BuildCraft, Forestry, IndustrialCraft, ComputerCraft, WF3, CameraCraft, Mo'Creatures, Mo'Food&Crops, NetherOres, ExtraBiomesXL.
Wszelkie w/w mody są w najnowszej dostępnej wersji. A WF3, o którym wspomniałem wcześniej to jest mod, który dodaje setki nowych Broni (typowo bróń palna). Umożliwia również mase kombinacji dodatków/ulepszeń tych broni, czy to poprzez tłumiki, czy lunety, a nawet stojaki/gripy.

3.png

A teraz podam ogólne informacje/ustawienia serwera:
Każdy gracz aby móc grać, będzie musiał zarejestrować się na naszym forum, link będzie podany na naszym TS'ie/Serwerze.

2.png

IP: Będzie podane przy Starcie Serwera
Sloty: 100+ (aktualnie nie znamy ilości slotów tego serwera, posiadamy maszynkę 64GB ram,więc uciągnęlibyśmy +/- 300 slotów)
Potwory/Zwierzęta/Nether: Tak, Tak, Tak. Nie chcemy nic blokować graczom. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że niektóre serwery chcą utrzymać więcej slotów, kosztem zadowolenia graczy. Jednakże my tacy nie jesteśmy ;)
Premium: Tak/Nie (Na serwer mogą wejść osoby zarówno Premium jak i Non-Premium)
Pluginy: Pełnej Listy nie zdradzimy, gdyż jest to nasza słodka tajemnica, lecz kilka z nich to: AuthMe/mChatSuite/Essentials/NoItem/TeleParticles/Orebfuscator. Tak, Orebfuscator będzie u nas na serwerze. Poprzez ten manewr, chcemy powrócić do starego dobrego MInecrafta, bez martwienia się o wszelkich użytkowników X-Ray'a.

4.png

Zapraszam również na nasz serwer Teamspeak3 ;)
IP: bonzaii.eu
Tworzenie automatycznych kanałów na: http://bonzaii.eu/kanal

Edit://
Aktualnie Spawn jest w trakcie budowie. Wraz z doprowadzeniem Spawnu do wersji surowej, serwer zostanie uruchomiony!

Ile mój steam jest warty... :( ---> LINK <---

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

Planujemy również dodać sklep z przedmiotami za pieniądze zarobione w grze, ew. w wysokich cenach, tak by korzystali z niego jedynie bogatsi użytkownicy. Czy uważacie, że to jest dobry pomysł ?

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

@ref

Opublikowano

@ref na nowy dzień ;)

Opublikowano

Konkurencja ;3 Już współczuję. @topic Zainteresował mnie dom aukcyjny ;) Inspiracje - ps. Dlatego ja nie robię zapowiedzi ^^

KsOC7.jpgPOMOGŁEM? KLIKNIJ LUBIĘ TO!
Opublikowano

add:

Najprawdopodobniej połączymy 2 aktualne usługi.

Nie będzie Punktów i Wirtualnej Gotówki (economy), tylko 2w1. Co minutę, będziemy dostawać 1 np. BonzaiiCoin, za pomocą których będziemy mogli kupić VIP/Itemy czy Płacić w domu aukcyjnym ;) Mam nadzieję, że to dobry pomysł ;)

Opublikowano

@ref.

Planowany start na weekend 9-10.03.2013

Opublikowano

@ref

Opublikowano

ej ashcan szukacie moze kogos kto ogarnie pluginy to bym wam skonfigurowal moze cos i niektore komendy na polski?

Opublikowano

ej ashcan szukacie moze kogos kto ogarnie pluginy to bym wam skonfigurowal moze cos i niektore komendy na polski?

wysłałem PW z informacja jakiej pomocy oczekujemy ;)

Opublikowano

@ref

Opublikowano

Server ciekawie sie zapowiada. Czekam na start :)

1365336413-U179206.png

1365336413-U179206.png

|Grafik|Let´sPlayerowiec|Administrator PCM PVP|Administrator Rzeznia SV+FR|

Aktualnie Na mchc.pl (O.n.l.i.n.e)

Opublikowano

@ref

Opublikowano

@ref

Opublikowano

Fajnie, fajnie czekam juz na server, oby odpalil a nie tak jak inne zapowiedzi

Opublikowano

@ref

Planowany start już w ten weekend ;p

Opublikowano

@ref.

Niestety kilka rzeczy uległo zmianie ;(

Nie wyrobie się z Launcherem, toteż już jutro, gdy serwer wystartuje, dostaniecie paczkę do pobrania.

Launcher dokończę na dniach ;]

Opublikowano

@ref

nieoficjalne otwarcie jutro koło 15

Wieczorkiem oficjalne ;)

Opublikowano

@ref

Bardzo przepraszam oczekujących na serwer ale jestem zmuszony przełożyć start na jutro

Pojechałem do rodziców i niestety dopiero teraz wróciłem, przez co nie dokończyłem tego co miałem.

Jeszcze raz was przepraszam!

P.s. Jutro na 200% serwer wystartuje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...