Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Może to zabrzmi dziwnie ale szukam mistrza ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie, perfekcyjnie odpowiedzieli Ci na Twoje pytania.

Nie ucz się być hakerem bo to jest mało prawdopodobne aby się tak wyuczyć wszystkiego żeby chociaż się tak nazwać, bo większość zrobi byle gówno od razu się nazywa pro elo elo haker.

Tak jak wyżej ktoś napisał o Anonymusach... Większość tylko zna podstawy jak walnąć prostego ddosa i parę innych rzeczy, mało co jest ktoś tam dobry, chociaż są tacy, a głównie im wychodzi bo działają w sporej grupie.

No i co nawet jak potrafię się włamać na serwer metina? Nie mogę się nazwać hackerem bo żeby takim być musisz wiedzieć niemal wszystko.

Po prostu taka rada, ucz się, mało pytaj, nie nazywaj się hacker jak coś zrobisz i będzie git.

Taa, masz racje w 2 zdaniu ^^. Często widziałem dzieciaków co się chwaliły, że są hakerami a obojętnie o co się ich zapytało to nic nie wiedzieli ;P

I pisze po raz kolejny chce tylko na początek parę podpowiedzi lub linków: Od czego zacząć, jakiś jeden poradnik do robieni hacka do gry(żebym mógł zobaczyć jak takie coś wygląda) i jakieś dobre programy które polecacie (niestety CheatEngine odpada ;/ coś co mogło by go zastąpić).

Opublikowano

Taa, masz racje w 2 zdaniu ^^. Często widziałem dzieciaków co się chwaliły, że są hakerami a obojętnie o co się ich zapytało to nic nie wiedzieli ;P

I pisze po raz kolejny chce tylko na początek parę podpowiedzi lub linków: Od czego zacząć, jakiś jeden poradnik do robieni hacka do gry(żebym mógł zobaczyć jak takie coś wygląda) i jakieś dobre programy które polecacie (niestety CheatEngine odpada ;/ coś co mogło by go zastąpić).

Na legalu możesz sobie hackować... własne VM'ki i swoje rzeczy w domowym zaciszu.

Gotowców nie ma (tzn. nie dam), nie ma nic od tak... szukanie nie boli.

Jak już chcesz konkretnie się pobawić (czysto EDUKACYJNIE!) poczytaj i naumiej się:

1. Html, php, js etc.

2. C/Cpp/C#/Python/Java/ASM etc.

3. Kryptologia, Steanografia, Phishing, Wardriving, Reverse engineering, Anonimowość!, Socjotechnika <3

4. Błędy typu XSS, SQL Injection, LFI, RFI, RCE, AFD, SCD, PCI (nie myl ze złączem), Bypass, CSRF etc.

5. Ogarnięcie systemów od bajta do samego GUI (tzn. przetrzepać i zrozumieć).

6. Pojęcia typu cracker, hacker, hat'y i wiele innych... sam przypadkiem znajdziesz ;)

Książki to np. kevin mitnick.

Ale kwestia jest taka... nie bajera czyni hackera. Zakres "materiału" jest ogromny i trzeba mieć podejście, robiąc na lamę narobisz sobie więcej problemów niż się wyedukujesz w tym.

Co do kwestii zastąpienia cheat engine itp. Albo lecisz na gotowcach i jesteś "script kiddie", albo bawisz się w "hacking"/"cracking" i robisz sobie wszystko sam (od odszukania luki po jej rozpracowanie, ew. napisanie do niej programu i naumienie się zabezpieczenia jej - BO O TO WŁAŚNIE CHODZI W HACKINGU (nie myl z crackingiem)

Ogólnie rzecz biorąc, nie jest to odpowiednie miejsce do dogłębnej dyskusji nad czymś takim ;)

P.S.

Na koniec ważna kwestia... albo cracker albo hacker ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Na legalu możesz sobie hackować... własne VM'ki i swoje rzeczy w domowym zaciszu.

Gotowców nie ma (tzn. nie dam), nie ma nic od tak... szukanie nie boli.Jak już chcesz konkretnie się pobawić (czysto EDUKACYJNIE!) poczytaj i naumiej się:1. Html, php, js etc.2. C/Cpp/C#/Python/Java/ASM etc.3. Kryptologia, Steanografia, Phishing, Wardriving, Reverse engineering, Anonimowość!, Socjotechnika <34. Błędy typu XSS, SQL Injection, LFI, RFI, RCE, AFD, SCD, PCI (nie myl ze złączem), Bypass, CSRF etc.5. Ogarnięcie systemów od bajta do samego GUI (tzn. przetrzepać i zrozumieć).6. Pojęcia typu cracker, hacker, hat'y i wiele innych... sam przypadkiem znajdziesz ;)Książki to np. kevin mitnick.Ale kwestia jest taka... nie bajera czyni hackera. Zakres "materiału" jest ogromny i trzeba mieć podejście, robiąc na lamę narobisz sobie więcej problemów niż się wyedukujesz w tym.

Co do kwestii zastąpienia cheat engine itp. Albo lecisz na gotowcach i jesteś "script kiddie", albo bawisz się w "hacking"/"cracking" i robisz sobie wszystko sam (od odszukania luki po jej rozpracowanie, ew. napisanie do niej programu i naumienie się zabezpieczenia jej - BO O TO WŁAŚNIE CHODZI W HACKINGU (nie myl z crackingiem) Ogólnie rzecz biorąc, nie jest to odpowiednie miejsce do dogłębnej dyskusji nad czymś takim ;)P.S.Na koniec ważna kwestia... albo cracker albo hacker ;)

ile ludzi tyle definicji. Nie kazdy musi sie stosowac do twojej. Dla mnie hacker to osoba wlamujaca sie przez siec, cracker lamiaca software.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

ile ludzi tyle definicji. Nie kazdy musi sie stosowac do twojej. Dla mnie hacker to osoba wlamujaca sie przez siec, cracker lamiaca software.

Wszystko mi twój nick wyjaśnia i na tym pozostańmy... odsyłam chociażby do głupiej wikipedii, nie mediów siejących zamęt w głowach:

Hacker

http://pl.wikipedia.org/wiki/Haker_%28bezpiecze%C5%84stwo_komputerowe%29

Cracker

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cracker

9obpmnjr.png

Opublikowano

A tak apropo znacie może jakieś książki o hakerach ^^.

Bo mam zamiar przeczytać:

"Sztuka infiltracji"

"C++. Elementarz hakera"

Wszystkie od kevina mitnicka -> sztuka podstępu i inne. A reszta to o kryprografii itp.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Oglądam mało filmów o hakerach(nawet wcale zależy czy jakiś się natrafi) ponieważ

domyślam się że w większości to steki bzdur. Bardzo dobrze wiem że to jest niezgodne z prawem więc zawsze mogę być narażony na policję dlatego nie mam zamiaru tuż po nauczeniu się czegoś nowego robić ataki na strony lub gry komputerowe. Jestem bardzo cierpliwy więc w sam raz to coś dla mnie. Wiem, że to żmudna praca ale uwielbiam patrzeć na efekty końcowe.

Owszem większość hakerów uczy się sama bez pomocy różnych stron internetowych ja także nie mam zamiaru kopiować kodów ani szukać ich w internecie tylko na początku chce dobrze wystartować i dowiedzieć się od czego zacząć itp... No domyślacię się chyba co mi chodzi?

Przepraszam za błędy pisałem na szybko co bateria pada :P

Zrozum to człowieku raz a porządnie... Siedziałem za siecią pierdzielonych serwerów proxy tora i hotspot shield (zmieniają one IP)

Zmieniałem adres mac-a przez co zmieniało mi się także ip na routerze.

Przeglądarkę miałem wyczyszczoną, wszystko git ;) Też myślałem ''Policja mnie nie złapie''.

Miałem sprawę w sądzie o DDoS-y ataki sql injection, ataki XSS, używanie kayloggerów w celu zabaw z kontami facebook użytkowników wstawianie przysłowiowego kut*sa a avatary, infekowania komputerów w celu podłączenia do botnetu, wykaradnie sesji kont bakowych, wyje*anie strony statoil.pl i paru innych...

Dostałem kuratora i wyrok w zawieszeniu, przez 2 miesiące nie miałem komputera, gdy policja wpadła i zabrała mi prywatny laptop na windowsie oraz komputer stacjonarny na linuxie sprawdzając i kopiując każdy program związany z hackingiem od pisanych przezemnie aż po takie, które pobrałem z internetu. Dzięki dobrej gadaninie mojej obrończyni oraz własnej udało mi się uniknąć tzw... ''stanu zawieszenia'' czyli braku możliwości dotykania komputera przez okres kilku lat (w zależności od woli sędziego) Do tego płaciłem karę za statoil w kwocie 8000 zł za uniemożliwienie dostępu do strony na czas 6 godzin bodajże.

Takich sytacji jest pełno, ale o takich rzeczach nie przeczytasz w internecie...

Nigdy się nie dowiesz ilu ludzi z ''Anonymous'' tak na prawdę połapano poza kilkoma, o których pisano po akcji z Paypal gdy jebli takiego DDoS-a że im maszyny popadały...

Wtedy złapano bodajże 4 osoby a nie napisali już o kolejnych 10 z zzzz zz .... Los Angeles i skadś tam jeszcze...

Drugą sprawą jest to że ludzie zajmujący się tym tak na prawdę nie nawidzą "Script Kiddies" ludzi, którzy korzystają z programów dostępnych w internecie.

Taka osoba jest wyśmiewana oraz Dox-owana czyli inaczej taki anonimowy hacker jak Ty wcale nie był by anonimowy. Wyszukiwarka google znajdzie twój każdy ruch w internecie, dla człowieka myślącego nie ma oporów żeby znaleźć twoje ip, twoją datę urodzenia, miejsce zamieszkania, imie nazwisko, konta na portalach, zdjęcia czy też szkołę. Osoba o której mówi się że jest ''zdoxowana'' tak na prawdę jest skończona. Jeśli ktoś będzie tak miły że nie poda Cię na policję po złości to tak czy tak twoje dane będą walać się po całym internecie a wtedy zrobisz jeden nieuważny ruch, administrator jakiejś strony zbulwersuje się. W jakiś sposób znajdzie o Tobie info a wtedy przed karami, którymi obciążysz rodziców i samego siebie nie uciekniesz...

Ale jeśli w ostateczności Ciebie i każdego innego, który to czyta i chciałby się zaznajomić z tym tematem głębiej, nie odstrasza go powyższy zbiór przykładów moich i otoczenia. Niech odezwie się na pw mogę wtedy pomóc, przedewszystkim wolałbym rozmawiać na skype bo nie lubię niczego tłumaczyć literkami...

Pozdrawiam :)

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Podstawa to zabezpieczenie

A teraz... teraz się wszystko wydało, jesteś pewnie nie na zmienionym IP na MPC, oraz publikujesz to... a to jest zakazane

Musisz być ostrożny co piszesz w internecie. A zwłaszcza jak jesteś niedoświadczony.

Ale szczerze mówiąc, nie bierz się za to bo jeżeli teraz w to "wejdziesz" to już nie "wyjdziesz"

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Wszystko mi twój nick wyjaśnia i na tym pozostańmy... odsyłam chociażby do głupiej wikipedii, nie mediów siejących zamęt w głowach:

Hacker

http://pl.wikipedia.org/wiki/Haker_(bezpieczeństwo_komputerowe)
Cracker

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cracker

Eh, człowieku proszę Cię nie pogrążaj się... Pomijając bardzo dojrzałe argumenty ad personam, jako wykładnik jedynej prawdy, i dowód słuszności Twojej tezy podajesz mi linki do wikipedii... Zadaj sobie pytanie, kto to pisał? Cała społeczność IT? Nie sądze. Nie można tego jednoznacznie zdefiniować, jeżeli jak będę nazwywał człowieka włamującego sie Hackerem, a łamiącego softa crackerem będę miał tyle samo racji co ty.

Zawartość tych artykułów na wikipedii jest tylko jedną możliwością, która mi osobiscie sie nie podoba i z którą sie nie zgadzam.

Nie ma jakiegoś miedzynarodowego trybunału który stwierdza "od dzisaj hackerem nazywamy tego, a crackerem tego", to community to ustala, i jest ono obecnie podzielone, wiec nie mów mi że to Ty masz racje, a ja jej nie mam, ponieważ to nie j. polski czy definicja kata prostego.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

Eh, człowieku proszę Cię nie pogrążaj się... Pomijając bardzo dojrzałe argumenty ad personam, jako wykładnik jedynej prawdy, i dowód słuszności Twojej tezy podajesz mi linki do wikipedii... Zadaj sobie pytanie, kto to pisał? Cała społeczność IT? Nie sądze. Nie można tego jednoznacznie zdefiniować, jeżeli jak będę nazwywał człowieka włamującego sie Hackerem, a łamiącego softa crackerem będę miał tyle samo racji co ty.

Zawartość tych artykułów na wikipedii jest tylko jedną możliwością, która mi osobiscie sie nie podoba i z którą sie nie zgadzam.

Nie ma jakiegoś miedzynarodowego trybunału który stwierdza "od dzisaj hackerem nazywamy tego, a crackerem tego", to community to ustala, i jest ono obecnie podzielone, wiec nie mów mi że to Ty masz racje, a ja jej nie mam, ponieważ to nie j. polski czy definicja kata prostego.

Ale to ogół... i to wystarcza. To że media sieją swoje, nie znaczy o istnieniu tego. Wikipedię? Bo inaczej do idioty nie ma sensu, a dokładniej rozwijać tematu też. Masz chęć? Pisz na pw, a nie spamisz tu ludziom swoim niezadowoleniem wobec życia.

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...