Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Może to zabrzmi dziwnie ale szukam mistrza ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zostać hackerem (nie mam zamiaru uprawiać wandalizmu, niszcząc coś w co ktoś włożył mnóstwo pracy). Dokładnie na sam początek chce zrobić hacki do gier typu single player potem do multiplayer i na koniec włamywać się na strony. Napisałbym, że mam zamiar zostać tak dobry jak grupa anonymous ale wtedy będą się roiły komentarze typu "to lata praktyki, trzeba znać mnóstwo języków, nikt cie nie nauczy tego wszystkiego itd..", ponieważ o takich rzeczach już wiem,a nigdzie mi się nie śpieszy jestem młody i potrafię szybko się uczyć mając czas na własne rzeczy. Więc może znajdzie się jakaś chętna osoba, która by mi podała trochę linków lub pouczyła z dobroci serca ;p?

Język który wybrałem to c++ ponieważ większość gier jest na nim oparta.

Już znam trochę podstaw, wiem wiem to za mało ale tak jak pisałem mam dużo czasu...

I jeszcze dopisze jeżeli w tym temacie będzie dużo negatywnych komentarzy proszę administracje o usunięcie go.

Opublikowano

ehh...Kolejny pseudo haker którego złapią pieski za włamywanie!

hakerstwo to nie styl życia lecz ciągłe włamywanie się i bycie narażonym że ABW/CBA i co tam jeszcze jest włamią ci się na chate i dożywocie.

Ale jak już to spróbuj szczęścia bo hakerem każdy głupi może być tylko pytanie czy będziesz dobrym hakerem co szuka i wkopuje innych czy włamywanie się do baz danych rządów itd.itp.

Opublikowano

ehh...Kolejny pseudo haker którego złapią pieski za włamywanie!

hakerstwo

to nie styl życia lecz ciągłe włamywanie się i bycie narażonym że

ABW/CBA i co tam jeszcze jest włamią ci się na chate i dożywocie.

Ale

jak już to spróbuj szczęścia bo hakerem każdy głupi może być tylko

pytanie czy będziesz dobrym hakerem co szuka i wkopuje innych czy

włamywanie się do baz danych rządów itd.itp.

Nie mam zamiaru być "kolejnym pseudo hakerem", ponieważ sam ich nienawidzę. Zresztą pisałem już to w głównym poście więc powinieneś się domyśleć jak to hakerstwo mam zamiar wykorzystywać skoro chce być chodź trochę taki jak anonymous.

Ja chcialem tylko dodac ze RE to jest to samo co Assembler :D

Właśnie sobie czytam ^^

Opublikowano

Ale tak naprawde ci powiem ze jesli chcesz byc troche taki sam jak anonymous to to ci zajmie pare i to dobrych lat.

Domyślam się. Wcale mnie to nie odpycha do nauki wręcz przeciwnie ciesze się z tego powodu, ponieważ nie będzie tylu oszołomów którzy nadużywają swojej wiedzy.

Opublikowano

Zacznij od nauki RE i C++ tak jak Ci wyżej pisali, w tym czasie jak zrobisz może przerwę w nauce tych języków ucz się pełnej obsługi programów takich jak OllyDBG, Cheat Engine i tak dalej, dzięki nim poznasz szybciej i lepiej różne funkcje, których od razu w nauce języka może nie zrozumiesz.

Bardzo Ci to uprości naukę bo będziesz bieglejszy, z pewnością na naukę sporo czasu poświęcisz, zależy jak dużo czasu będziesz poświęcał, jak będziesz wszystko zapamiętywał i z jakiś źródeł korzystał.

Od razu Ci mówię, że hackingu, crackingu będziesz się uczył na angielskich stronach, bo na polskich mało co jest o tym.

Powodzenia :), nie słuchaj niektórych ludzi którzy krytykują itp. wszystko rób powoli, nie śpiesz się bo się zniechęcisz.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Kolego, pooglądaj sobie dokumenty o Hakerach i poczytaj

Podstawa to zmiana IP oraz zabezpieczenie (chyba za pomocą IP wszyscy wiemy co może się stać)

potem znać HTML, C++ i inne

Żeby się tego nauczyć trzeba dużo czasu, ja próbowałem i się nauczyłem (2 lata)

Musisz być czujny, ciągle są jakieś wtyki, czasami coś nie dopatrzysz to możesz skończyć za kratami

co do pisania programów, to od tego jest dział

Jedna rada oddemnie: Lepiej nauczyć się samemu, niż ktoś ciebie

Pozdrawiam

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Podstawa to zmiana IP oraz zabezpieczenie (chyba za pomocą IP wszyscy wiemy co może się stać)

potem znać HTML, C++ i inne

Żeby się tego nauczyć trzeba dużo czasu, ja próbowałem i się nauczyłem (2 lata)

Musisz być czujny, ciągle są jakieś wtyki, czasami coś nie dopatrzysz to możesz skończyć za kratami

co do pisania programów, to od tego jest dział

Jedna rada oddemnie: Lepiej nauczyć się samemu, niż ktoś ciebie

Pozdrawiam

E tam pieprzenie, wszystkiego się uczyć...

Wcale nie trzeba HTMLa znać...

Chociaż też się mylę, nie mówię że nie jest potrzebny bo w wielu sprawach jest, ale to wystarczy poczytać troszkę a nie uczyć się wszystkiego bo wiemy ile zajmuje czasu nauka języka.

Ten koleś napisał

Hacki gry singleplayer/multiplayer no to musi znać Assa i C++ do napisania cheata.

Włamywanie na strony/bazy, niezależnie jakim sposobem no to masz racje, tutaj musi znać się trochę na html, ale wystarczy poczytać różne poradniki na zagranicznych forach.

Najlepiej niech zacznie od tych dwóch asa i c++, potem niech zagląda do innych bo tak to będzie miał tyle spraw na głownie, że nie będzie wiedział za co się zabrać.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Nikt nie wspomniał o dwóch najważniejszych, podstawowych predyspozycjach wymaganych do spełnienia. Chęci i wytrwałość.

Kiedyś też chciałem się w to bawić, ale zabrakło mi tego, może to i nawet lepiej, bo ja tam bym się nie pierd*lił :)

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

dokumenty o... hakerach...

Nakręcone dla ludzi z zerową wiedzą, jak cos takiego kiedyś oglądałem na youtubie to było to po prostu żenujące,

tak samo jak potrójna ściana ognia... to stek bzdur.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

Dzieci.....

Proszę was. Skończcie marzyć o czymś czego nie osiągniecie na 99%....Haker to osoba, która potrafi to wszystko z pasji a nie z przymusu... on nie pytał jak wpier*olić się na serwer tylko sam do tego doszedł wykorzystując swoją nabytą wiedzę informatyczną. A nabyta wiedza = znajomość luk...

Czyli jak znasz PHP wyje*iście dobrze to jest szansa, że znajdziesz błąd w kodzie, dzięki któremu coś zdobędziesz / włamiesz się.

"Każdy jest Anonymous, ale nie każdy Anonymous jest hakerem" by Prime_Bull ;-) więc jeśli ktoś myśli, że ta "grupa" to tylko hakerzy, którzy potrafią podmienić stronę rządu

to niech uświadomi sobie, że tak nie jest...

@VitaminaC

To, że nie będziesz wandalem nie oznacza, że nie pójdziesz do wiezienia za włam / grzebanie na stronie.

P.s. Sorry, za chaotyczność, idę spać :D

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Jeśli dojdziesz do punktu z tym twoim ''hackowaniem'' stron, odezwij się na pw. Wytłumaczę Ci na czym to rzecz jasna polega.

Bo przede wszystkim łatwo się o tym pisze i myśli, ale realia nie są takie proste. I raczej nie widzę opcji żebyś jakimś tam cheatengine czy jakimś ''facebook hacker'' z kayloggerem cokolwiek zdziałał.

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Dzieci.....

Proszę was. Skończcie marzyć o czymś czego nie osiągniecie na 99%....Haker to osoba, która potrafi to wszystko z pasji a nie z przymusu... on nie pytał jak wpier*olić się na serwer tylko sam do tego doszedł wykorzystując swoją nabytą wiedzę informatyczną. A nabyta wiedza = znajomość luk...

Czyli jak znasz PHP wyje*iście dobrze to jest szansa, że znajdziesz błąd w kodzie, dzięki któremu coś zdobędziesz / włamiesz się.

"Każdy jest Anonymous, ale nie każdy Anonymous jest hakerem" by Prime_Bull ;-) więc jeśli ktoś myśli, że ta "grupa" to tylko hakerzy, którzy potrafią podmienić stronę rządu

to niech uświadomi sobie, że tak nie jest...

@VitaminaC

To, że nie będziesz wandalem nie oznacza, że nie pójdziesz do wiezienia za włam / grzebanie na stronie.

P.s. Sorry, za chaotyczność, idę spać :D

Jeśli chodzi o Anonymous to ich poziom jest różny w zależności na to, na jakie jednostki patrzysz.

Pierwszą sprawą jest to, że osoba z "Anonymous" tak na prawdę nie musi umieć jak Ty to napisałeś "hackować".

Anoni mają taką siłę, ponieważ działają w grupie. I tak na prawdę aż trudno pomyśleć ile mają osób, którzy nie potrafią praktycznie nic, a pomagają przy akcjach używając programu do DDoS-u pokroju Hoic-a albo Loic-a.

Postawię sprawę jasno, 70% osób należących do Anonów nie umieją praktycznie nic lub nabywają wiedzę już w tym momencie gdy takowo dołączają do tego legionu. Anonki to przede wszystkim protesty, walka przeciwko systemowi i osobom, które na złe zmieniają nasze kraje.

Do czego dążę ? Do tego że Hacking to tak na prawdę pojęcie względne, odbierane różnie przez każdego osobnika na całym świecie.

Nieliczni z anonów potrafią włamywać się na konta bankowe, wykradać dane z serwerów dedykowanych bądź komputerów głów państwa.

Większość jest na poziomie szukania programem Havji dziur na stronach i wykonywaniem Sql Injection (odpowiednio spreparowanych kodów wpisywanych w adres przeglądarki). Chcąc nie chcąc ta metoda także jest zabroniona. I ta ów metoda jest nazwana potocznie ''penetracją'' dlaczego ? Ponieważ te kody służą co najwyżej do wyciągnięcia danych osób zarejestrowanych na stronie (ich loginy, hasła oraz emaile) hasła zakodowane są zazwyczaj metodą md5 i tu kolejne schody ponieważ nie każdy md5 da się odkodować. Są strony, które mają miliardy haseł ale w tym miliardze twoje może się nie znaleźć i wtedy dupa.

Takie zabawy to jest ciężka praca, jeśli chciałbym opisywać wszystko to by mi czasu do jutra nie starczyło.

Tak więc panie autorze przemyśl sobię sprawę czy tak naprawdę wiesz w co się pakujesz :)

Przepraszam za double posta...

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o Anonymous to ich poziom jest różny w zależności na to, na jakie jednostki patrzysz.

Pierwszą sprawą jest to, że osoba z "Anonymous" tak na prawdę nie musi umieć jak Ty to napisałeś "hackować".

Anoni mają taką siłę, ponieważ działają w grupie. I tak na prawdę aż trudno pomyśleć ile mają osób, którzy nie potrafią praktycznie nic, a pomagają przy akcjach używając programu do DDoS-u pokroju Hoic-a albo Loic-a.

Postawię sprawę jasno, 70% osób należących do Anonów nie umieją praktycznie nic lub nabywają wiedzę już w tym momencie gdy takowo dołączają do tego legionu. Anonki to przede wszystkim protesty, walka przeciwko systemowi i osobom, które na złe zmieniają nasze kraje.

Do czego dążę ? Do tego że Hacking to tak na prawdę pojęcie względne, odbierane różnie przez każdego osobnika na całym świecie.

Nieliczni z anonów potrafią włamywać się na konta bankowe, wykradać dane z serwerów dedykowanych bądź komputerów głów państwa.

Większość jest na poziomie szukania programem Havji dziur na stronach i wykonywaniem Sql Injection (odpowiednio spreparowanych kodów wpisywanych w adres przeglądarki). Chcąc nie chcąc ta metoda także jest zabroniona. I ta ów metoda jest nazwana potocznie ''penetracją'' dlaczego ? Ponieważ te kody służą co najwyżej do wyciągnięcia danych osób zarejestrowanych na stronie (ich loginy, hasła oraz emaile) hasła zakodowane są zazwyczaj metodą md5 i tu kolejne schody ponieważ nie każdy md5 da się odkodować. Są strony, które mają miliardy haseł ale w tym miliardze twoje może się nie znaleźć i wtedy dupa.

Takie zabawy to jest ciężka praca, jeśli chciałbym opisywać wszystko to by mi czasu do jutra nie starczyło.

Tak więc panie autorze przemyśl sobię sprawę czy tak naprawdę wiesz w co się pakujesz :)

Przepraszam za double posta...

W 100% się zgadzam :) Respect za ogarniętość na tym forum.

@VitaminaC

Podsumowując.

Tak jak kolega "////" napisał. Możesz zostać jedynie zwykłym script-kiddie, który nie potrafi praktycznie nic, tylko korzysta z oprogramowania stworzonego przez hakerów. A, żeby zostać tym "wybrańcem" (Neo hehe) :P to jednak trzeba mieć to we krwi.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Oglądam mało filmów o hakerach(nawet wcale zależy czy jakiś się natrafi) ponieważ

domyślam się że w większości to steki bzdur. Bardzo dobrze wiem że to jest niezgodne z prawem więc zawsze mogę być narażony na policję dlatego nie mam zamiaru tuż po nauczeniu się czegoś nowego robić ataki na strony lub gry komputerowe. Jestem bardzo cierpliwy więc w sam raz to coś dla mnie. Wiem, że to żmudna praca ale uwielbiam patrzeć na efekty końcowe.

Owszem większość hakerów uczy się sama bez pomocy różnych stron internetowych ja także nie mam zamiaru kopiować kodów ani szukać ich w internecie tylko na początku chce dobrze wystartować i dowiedzieć się od czego zacząć itp... No domyślacię się chyba co mi chodzi?

Przepraszam za błędy pisałem na szybko co bateria pada :p

Opublikowano

Ja chcialem tylko dodac ze RE to jest to samo co Assembler :D

jeśli mi udowodnisz, że kompilator assembly to jest to samo co inżynieria wsteczna.. masz skrzynkę piwa.

Opublikowano

Oglądam mało filmów o hakerah(nawet wcale zależy czy jakiś się natrafi) ponieważ

domyślam się że w większości to steki bzdur. Bardzo dobrze wiem że to jest niezgodne w prawem więc zawsze mogę być narażony na policję dlatego nie mam zamiaru tuż po nauczeniu się czegoś nowego robić ataki na strony lub gry komputerowe. Jestem bardzo cierpliwy więc w sam raz to coś dla mnie. Wiem, że to żmudna praca ale uwielbiam patrzeć na efekty końcowe.

Przepraszam za błędy pisałem na szybko co bateria pada :P

Ale jak chcesz się nauczyć nie łamiąc prawa ? Musiałbyś stworzyć swoje środowisko testowe, postawić swoją stronę (widzisz już trzeba znać przynajmniej HTML) i na swoim serwerze.

Obejrzyj to. Może coś ci to uświadomi....

EDIT:

Z ciekawości wszedłem na wikipedię, żeby poczytać o Anonymous i zobaczcie co znalazłem, cytat:

"7 kwietnia na forum polskich użytkowników Tora pojawiła się oferta sprzedaży dostępu do ponad 2 milionów kont z kilkunastu serwisów (głównie z p*b.pl, ale też z wi*az.pl, ma*ior.pl, mpcforum i c*a.pl) za 10 mln bitcoin (ok. 150 mln zł). Dostęp do części kont prawdopodobnie kupili Anonymous.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Film obejrze potem bo chwilowo mam

zajęty komputer ale odpowiem na twój komentarz. Chyba źle sformułowałem zdanie tak będę musiał złamać prawo lecz jak na początek nie chce robić zbyt pochopnych kroków i chce zacząć najpierw od jednoosobowych gier...

Opublikowano

Dokładnie, perfekcyjnie odpowiedzieli Ci na Twoje pytania.

Nie ucz się być hakerem bo to jest mało prawdopodobne aby się tak wyuczyć wszystkiego żeby chociaż się tak nazwać, bo większość zrobi byle gówno od razu się nazywa pro elo elo haker.

Tak jak wyżej ktoś napisał o Anonymusach... Większość tylko zna podstawy jak walnąć prostego ddosa i parę innych rzeczy, mało co jest ktoś tam dobry, chociaż są tacy, a głównie im wychodzi bo działają w sporej grupie.

No i co nawet jak potrafię się włamać na serwer metina? Nie mogę się nazwać hackerem bo żeby takim być musisz wiedzieć niemal wszystko.

Po prostu taka rada, ucz się, mało pytaj, nie nazywaj się hacker jak coś zrobisz i będzie git.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...