Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to będzie po połączeniu serwerów?

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam do was pytanie dotyczące połączenia serwera a dokładniej mówiąc co będzie z kontami ? Bo mam postacie na Almanachu i Solarze na tych samych passach i jak to będzie któreś konto mi przepadnie ? Z góry dzięki za pomoc ;)

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Konto nie przepadnie, jedynie to gildie przepadną z tego co mi wiadomo i trzeba będzie od nowa je zakładać a postacie/konta zostaną przeniesione na inne serwery np. Grasz na almanachu to przeniesie Ciebie na Fenix.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Jeśli masz właśnie tak postacie i stanie się że te servery połączą będziesz miał do wyboru które postacie mają zostać a które nie, ew była jakaś gadka że będzie się dało przenieść na NOWE konto te postacie.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Almanach to serwer 7, więc zostanie połączony z tymi starszymi serwerami. Solar to serwer 26 i prawdopodobnie tam nie będzie fuzji. Możesz wybrać maksymalnie 4 postacie, które chcesz przenieść. Wszystko jest napisane w dwóch tematach na oficjalnym forum Metin2.

Opublikowano

A będę mógł mieć na jednym koncie niektóre postacie z Almanacha i niektóre z Solara ? ;)

sygna1.png

Opublikowano

A będę mógł mieć na jednym koncie niektóre postacie z Almanacha i niektóre z Solara ? ;)

Tak, lecz na 100% tych dwóch serverów nie połączą więc będą na tym samym koncie lecz na innych serverach.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Czyli z postaci na Almanachu nie będę mógł przenieść itemków na postać z Solara ? :/

sygna1.png

Opublikowano

Czyli z postaci na Almanachu nie będę mógł przenieść itemków na postać z Solara ? :/

Jak Ty to sobie wyobrażasz? Ktoś by miał 10kkk na Monastyrze i chciałby to przenieść na ostatni serwer, gdzie 100kk to 8 zł - nie miałoby to sensu, więc oczywiście, że nie.

Opublikowano

Może by Ci się udało , jak by Almanach połączyli z Solarem , ale tego raczej nie zrobią , tak jak daronian napisał , to by było bez sensu.

Będą łączyli serwery z podobnymi cenami , żeby nie zakłócić marketu.

A wszystkie info są na bieżąco na forum PL

HB5fLf7.png

Opublikowano

@UP To chyba będziesz mógł wybrać tylko 4 postacie z obydwóch kont ;)

sygna1.png

Opublikowano

A co jak masz na s1 4 postacie i na s2 4 postacie ;)

Niżej masz opisane to przez CoMa Paso:

Twoje konto XY posiada następujące postacie na różnych serwerach:

Serwer 1: Postać01, Postać02, Postać03, Postać04

Serwer 2: Postać05, Postać06, Postać07

Serwer 3: Postać08, Postać09, Postać10

Serwer 4: Postać11, Postać12

Serwer 1 do 4 zostają połączone w serwer 1.1. Wszystkie postacie Twojego konta XY zostają przeniesione na serwer 1.1. Dwanaście postaci Twojego konta znajdowałoby się zatem na nowym serwerze. Jest to jednak niemożliwe, z racji czego nastąpi taki oto podział: Twoje konto zostanie podzielone na XY (stare), XY2 (nowe), XY3 (nowe) i XY4 (nowe). Wszystkie nowe konta posiadają to samo hasło, co Twoje główne konto. Po fuzji będziesz mógł/mogła przydzielić wedle swojego uznania wszystkie postacie swoim nowym kontom, logując się uprzednio na Metin2.pl.

PS: Będziesz mógł wybrać 4 postacie na jedno konto , a pozostałe na inne

Pomogłem ??
Daj Like i 5*

Opublikowano

Solara s26 z niczym nie będą łączyć, na samym forum PLa tak napisali.

Konta nie przepadną na 100%.

Opublikowano

Pomyśleć jaki interes można teraz zrobić na ziemiach gildyjnych.. takiej drugiej okazji długo nie będzie. ;] Czeba podropić materiały budowlane :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Gdzies w dyskusjach na forum mt przewinelo sie cos o tym ze w is będzie jakiś zwój do zmiany serwera do użytku jednorazowego, ale wtedy to były tylko jeszcze plany. Informacja była od jakiegoś modka. Wiec raczej coś takiego będzie, przecież to ko Pl, i kase z is muszą mieć :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...