Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] IPv4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ! Mój problem wygląda tak:

Przed zmianą dostawcy internetu moje ip zaczynało się na 91... i spokojnie mogłem tworzyć serwer no hamachi.

Teraz Kiedy przesiadłem się na netie IPv4 zmienilo sie na 192.168.1.1

Da się jakoś powrócić do starego IP ? Czy może to wina routera ?

Prosze o szybką odpowiedz !

Opublikowano

Zmiana ip oczywiście jest możliwa, lecz stracisz połączenie sieciowe. Więcej radzę nie zmieniać.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Kontakt z pomocą technicza dostawcy internetu. Opisz problem, wtedy oni ci powiedzą co i jak.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Yhym zmiana IP

1365336413-U179206.png

1365336413-U179206.png

|Grafik|Let´sPlayerowiec|Administrator PCM PVP|Administrator Rzeznia SV+FR|

Aktualnie Na mchc.pl (O.n.l.i.n.e)

Opublikowano

Hosting mam zamiar kupic, ale tymczasowo chce postawic serwer bez hamachi, zeby gracze mogli powiedziec co zmienic.

Opublikowano

Ludzie, weźcie się w garść, może mu pomożecie, a nie piszecie bezsensowne posty w stylu "Netia jest zła" "postaw na Hamachi..."

Konkrety:

Zrestartuj router, w sensie wyłącz i włącz.

Wejdź w wiersz polecenia (Start->Uruchom->Wpisz "cmd")

Wpisując komendę "ipconfig" znajdź adres IPv4.

Jest to twoje IP wewnętrzne. Podaj je w pliku konfiguracyjnym serwera, znaczy server.properties.

Dalej trzeba wejść na router i utworzyć nowy serwer NAS, czy coś w tym stylu.

No, na końcu programem PFPortChecker należy odblokować port standardowy dla Minecrafta, czyli 25565.

Polecam tutorial:

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Co ty gadasz?! Nie opowiadaj głupot bo ja mam doświadczenie.

W server.properties w linijce z IP nie wpisujesz nic bo jak wpiszesz IP to będą błędy. Używasz do wchodzenia na serwer swojego IP.

Do odblokowania portów nie potrzeba żadnych programów, wchodzisz na panel routera i odblokowujesz porty, proste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...