Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procek co wy na to? xd

Zarax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem sobie kolejny OverLock

1362255600-U179206.png

Tyle, że tym razem zwiększyłem taktowanie z 3,5 do 3,7 GHz, a napięcie dałem z 2400 na 2600.

początkowe taktowanie 2,6 :)

Opublikowano

Nie myslałem, ze da się go tyle wyciągnąc... :D Niezle. xD

Moge do 4,8, ale po co.. :)

No ładnie go podkręciłeś. Ale wiesz, że jest duży procent, że będzie Ci krócej chodził?

Tak, wiem.

Ale znając mnie za pol roku kupie nowy.. 6 rdzeniowy xD

Opublikowano

Mozesz leciec jak najwyzej, prawdopodobnie masz dobra sztuke oparta na technologii wykonania 32nm. Ludzie wyciagaja na nich 4.4GHz.

Nie wiem czy warto.

Opublikowano

Zawsze jest warto, wyzsza wydajnosc bez wydawania pieniedzy. Jak uzywasz programow w ktorych wykorzystywany jest mocno procesor to wtedy podkrecenie cos da, a jesli uzywasz komputera tylko do gier to tak jak wyzej, przy twojej grafice nic to nie da.

Opublikowano

Mam jedno pytanie jak żeś zrobił ze ci pokazuje na windowsie ile zrobiłeś oc tzn ja mam i5 2500k na 4.0 i mi pokazuje nadal standard 3.3

Opublikowano

Mam jedno pytanie jak żeś zrobił ze ci pokazuje na windowsie ile zrobiłeś oc tzn ja mam i5 2500k na 4.0 i mi pokazuje nadal standard 3.3

dafq? Nic.

Zawsze jest warto, wyzsza wydajnosc bez wydawania pieniedzy. Jak uzywasz programow w ktorych wykorzystywany jest mocno procesor to wtedy podkrecenie cos da, a jesli uzywasz komputera tylko do gier to tak jak wyzej, przy twojej grafice nic to nie da.

widzę prędkość zapisywania filmów i to, że nie klatkuje mi jak włącze wiele kont metina.

Przy MW3 mam 0 ścin, czyli procek coś daje.

Opublikowano

Po kij ref? Napisali ci, że dobrze więc nie wiem co ty jeszcze chcesz. Posty ponabijać?

Ładnie wykręcony :> Jakie temp masz przy takim ustawieniu?

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Po kij ref? Napisali ci, że dobrze więc nie wiem co ty jeszcze chcesz. Posty ponabijać?

Ładnie wykręcony :> Jakie temp masz przy takim ustawieniu?

40-50, a przy graniu może max z 55 :)

@edit:

Nawet nie... tak na prawde to 30 do 40 stopni.

Opublikowano

Dokłądnie długo procesor nie pochodzi, a jak z chłodzeniem?

Opublikowano

każdy overclocking skraca zycie bo powoduje szybszy ruch elektronów.

Geo, wyjdź stąd. To nie jest temat "jakie są skutki podkręcania" tylko temat o overclockingu. Skraca życie procesora? To jak się mocno grzeje, bo normalnie to i tak prędzej czy później się zepsuć może.

@topic

To już mocno tak nie podkręcaj, lepiej jest mieć stabilne temperatury itp.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Dokłądnie długo procesor nie pochodzi, a jak z chłodzeniem?

Chłodzenie jest w porządku, wiatraki mam na 100% uregulowane za pomocą Speedfana.Pasta na procku prawie że nowa.

Gdyby ktoś pytał... to mam ciche wentylatory.. i wcale nie słychać ''odkurzacza/odrzutowca'', tak jak to podobnie pisaliście w moim tutorialu xDD

Geo, wyjdź stąd. To nie jest temat "jakie są skutki podkręcania" tylko temat o overclockingu. Skraca życie procesora? To jak się mocno grzeje, bo normalnie to i tak prędzej czy później się zepsuć może.

@topic

To już mocno tak nie podkręcaj, lepiej jest mieć stabilne temperatury itp.

Też tak myśle, zostawiam jak jest.

W sumie to wydajność jest zauważalna.

Ale musze powiedzieć, że procek podkręcony osiąga większe temperatury niż przy standardowym taktowaniu oferowanym przez producentów.

Opublikowano

No to jest oczywiste, i jeszcze jak napięcia podbijasz :p Mogę zamknąć?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

No to jest oczywiste, i jeszcze jak napięcia podbijasz :P Mogę zamknąć?

Sam to zrobie.

@topic: dziękuje za wszystkie pomocne wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...