Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraftem! Pomocy!

wojtasn3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Mam problem; podczas normalnego użytkowania a najcześciej podczas grania w Minecrafta program się zamyka, czarny ekran przez 1 sekundę i wyskakuje błąd od Windowsa 7 "Sterownik Nvidia przestał działać, ale odzyskał sprawność" Wersja mojego sterownika 314.07. Od razu mówię że aktualizacja nic nie da tak samo było ze sterownikiem 2xx.xx . I w tym samym czasie też wyskakuje błąd od sterownika komunikat dość długi zapomniałem jego treść ale jest tam odnośnik do strony support Nvidii http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3007 i z tego co wyczytałem po angielsku wynika że (teraz powiem na maxa nieprofesjonalnie) OpenGL przekroczył limit reakcji narzucany prze Windows 7. Tapeta w tym momencie robi mi się czarna, ale nie zawsze, czasami zostaje taka sama. Kiedyś myślałem że to przez chłodzenie i przy okazji kupiłem nową obudowę z 4 wiatrakami. Nie pomogło. Myślę że to wina softwaru, bo kompa mam dobrego. Minecrafta mam orginalnego, bez modów. Proszę o pomoc. Odpowiem na wszystkie pytania. Poniżej specyfikacja mojego kompa:

System: Windows 7 64 bit

Procesor: AMD Athlon II X2 250 3.0 Ghz

Grafika: MSI Nvidia GTX 550 Ti 1GB

RAM: 4 GB
Opublikowano

ja tez tak miałem dawniej z róznymi grami robiło się czarno grafika gdzies tak dziwnie sie wyginała i karta graficzna traciła stabilnosc.Było to dawno i nie jestem pewien z jakąs gra zainstalowałem sterownik czy program i on mi psuł stabilnosc kompa I grafiki odinstalowanie windowsa pomoze ale moze spubuj zrobic przywracanie systemu.Zalezy kiedy wystapił probrem bo nie mozna przywrucic wiecej niz 2 miesiace temu chyba usunie wszystko to cy zrobiłes w danym czasie i bycmoze usunie twój problem.Albo zrób jak kolega wyzej w opcjach Miecrafta i opcjach grafiki nevida.

albo wirus

;):)

Opublikowano

Może poproś o otwarcie znowu na tamtym forum? Szukałem rozwiązania w necie i wnioskując po tym nicku znalazłem tamto forum. Poproś, aby ci tam temat otworzyli. Tutaj nie ma zbyt wielu ludzi, którzy zgłębiają tajniki temperatury kompa.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...