Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy dobrze buduje lux :S

damiankos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy kosturze pustki bo chyba tak to sie nazywa, zmieniłbym buty na te na redukcje cd, zamiast grala dałbym obięcie ognia na wiekszy burst i redukcje cd. many nigdy na lux mi nie brakowało zawsze latałem na blue ale że to straszny papier wole mieć wiecej życia więc ja na first item daje roa potem rabadon, zmora licza, dalej sytuacyjnie... od siebie moge tylko dodać że zmora licza fajnie działa na lux:)

Opublikowano

Zależy jaki masz przeciwny team .

Jeżeli mają mocnego ap c to buduj kielich ale jak nie robi zadymy w tf to nie buduj tego są lepsze itemy.

np: Morello - Skraca CD

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Jako 1/2 item warto już kupić 1 maske, ma dodatkowe pene, więc zawsze się przydaje.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

OMG lich bane gdzie ? przeciez ten item w polaczeniu z pasywka lux to jest OP.

Dokładnie to co Pan napisał. Zamiast tego kielicha dałbym Lich Bane, ma dobrą pasywke i lepiej się sprawdza na lux.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Ja składam tak: butki > gral ateny > ta czaska z piorunami (co ma do uzycia ze zadaje um) > rabadon > void staff > zhonyi

Dobry jest czy nie? Podepne sie do tematu xdd

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

przy kosturze pustki bo chyba tak to sie nazywa, zmieniłbym buty na te na redukcje cd, zamiast grala dałbym obięcie ognia na wiekszy burst i redukcje cd. many nigdy na lux mi nie brakowało zawsze latałem na blue ale że to straszny papier wole mieć wiecej życia więc ja na first item daje roa potem rabadon, zmora licza, dalej sytuacyjnie... od siebie moge tylko dodać że zmora licza fajnie działa na lux:)

Głupota. redukcja CD jest z Gralla, i blue/zonya+pot blue

Opublikowano

Lichbane ? Na late game raczej lux nie będziesz wymieniał się autoatakami ?

Opublikowano

Wszystko zależy od przeciwników, czasami trzeba zrobić całkiem inny build. Popieram innych, buduj lichbane i jeśli robisz maske i ten lepszy item z niej(nie pamiętam jak się nazywa) to zrób też kostur rylai.

Opublikowano

Karthus ostro wygrał mida ^.^ No ale nie o tym w temacie :D

Zastanowiłbym się nad Zhony'ą. Co prawda słusznie wybrałeś w tej rundzie, było sporo fed ad'ków, lecz na ogół ten item nie pasuje na Lux - ta postać nie ma spellów, które działają imo podczas trwania zhonyi (jak np. E karthusa).

Void Staff jest raczej OK. Niektórzy pokupowali resisty więc mogło się przydać.

Kieliszek jak najbardziej na miejscu, lux jest manożerna a i resistami nie pogadzi zwłaszcza w starciu z Kaktusę.

Rabadon - dobry wybór. Butki też dobre, upgrade jest ok.

Jedynie książeczki nie rozbudowałeś, ale szacuję że to z braku pieniążków, zresztą i tak część graczy nie miała FullBuildu.

Ogólnie build jest w porządku, nie mam zastrzeżeń.

Opublikowano

radziłbym Ci tej przed ostatniej itemy nie kupywać tylko kupić rurzdzke railiego da ci troche hp i bedziesz spowalniał ze skili.

Opublikowano

Jak dla mnie lich bane core item na lux, składam go jako pierwszy.

Opublikowano

troszke dziwnie składasz :/ składaj Buty maga, ROA, Rabadon, lich bane, void staff i rylai albo morello

Opublikowano

Pytam się bo nie gram często midderami a trochę pomocy potrzebuje BUTY na CD to kupa nie opłaca się kupowac gdyż jak mamy BLUE BUFFA lub Potka na AP to mamu te 40 % cd

Opublikowano

Po co proponują mu rylaia... Dafuq, przecież slow się nie kumuluje z kulką.

Ostatnimi czasy składanie kropelki przynosi bardzo duży zysk (podobnie z nidalee) ze względu na późniejszą możliwą tarczę i duży boost do many i AP.

Opublikowano

@up

Jak gram Lux i nie mam problemy z maną. Lich Bane nie kupuje na lux, bo po prostu raczej nie wymieniam się autoatakami - podejście blizej do przeciwnika, ktory ma doskok/stuna, to pewny ded.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Lux to postać, którą należy harrashować przeciwnika, dlatego też kropla jest bardzo przydatna.

Rylai jest imho niepotrzebny, zbędny item, lepiej go zastąpić laską pod przebicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...