Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Valaanth - Legendarna Kraina (MMORPG)

vrath

Valaanth  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy poni?sza prezentacja zach?ca ci? do gry na serwerze?

• Tak, mo?liwe, ?e nawet kupi? VIPa
    • Tak, chcia?bym ju? wej?? na serwer
    • Tak, ale z ró?nych przyczyn nie b?d? móg? lub nie b?d? gra? na serwerze. (je?li mo?esz, napisz dlaczego)
      0
    • Nie, brakowa?o mi... (napisz pod tematem).
    • Nie, taka prezentacja w ogóle nie jest zach?caj?ca.
  2. 2. Czy wgrywa? mody na serwer?

• Tak, ale potrzebny b?dzie specjalny launcher.
    • Tak, móg?bym ?ci?gn?? paczk? modów, by gra? na serwerze.
    • Tak, poradz? sobie i samemu po?ci?gam i powgrywam mody.
      0
    • Tak, nawet zrezygnuj z Bukkita na rzecz lepszych modów.
      0
    • Nie, ale mo?esz zrobi? paczk? serwerow? z modami typu Rei's Minimap, MCPatcher, ew. shadery
      0
    • Nie, nie chce mi si? ?ci?ga?
    • Nie, bo b?d? lagi
    • Nie, nie umiem zainstalowa? paczki z modami
      0
    • Inne (napisz w odpowiedzi)
  3. 3. Czy chcesz instancje na serwerze? (Jest to taki system: najpierw quest, potem dungeon i na ko?cu boss)

• Tak, podoba mi si? ten pomys?
    • Nie, wol? same questy
    • Zostaw tylko dungeony
      0
    • Zostaw dungeony z bossami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Valaanth.gif

Witam, chciałbym przedstawić Wam kompletną nowość - serwer Valaanth. Jest, a właściwie będzie to serwer typu... hm... MMORPG/cRPG. Naprawdę, wielu ludzi mówi, że ma serwery RP lub RPG, a tak naprawdę mają tylko pluginy na prace... Oto garść cytatów z Wikipedii:

MMORPG (skrót od Massively multiplayer online role-playing game) – rodzaj gier komputerowych RPG, w których duża liczba graczy może grać ze sobą w wirtualnym świecie. Podobnie jak w innych rodzajach RPG gracz wciela się w postać i kieruje jej działaniami.
Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, nieraz zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) - gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających.

Najbardziej charakterystyczną cechą gier cRPG jest posiadanie przez awatara wyrażonych liczbowo współczynników, rozwijanych w trakcie gry, a które w dużej mierze zastępują umiejętności samego gracza w determinowaniu wyniku podejmowanych akcji. Innym popularnym elementem gier cRPG jest szczegółowy świat gry.

Jak widzicie, takie serwery różnią się od tego, czym jest prawdziwe RPG/MMORPG/cRPG. Nasz serwer jednak będzie inny. Ten serwer przestanie Wam przypominać Minecraft'a, a zacznie tworzyć nową grę, w dodatku - nie potrzeba modów!
W przeciwieństwie do innych, zamiast wgrywać setki różnych, lagujących pluginów, które dadzą jedynie namiastkę prawdziwego RPG, stworzymy własne, które będą zużywać mniej RAMu co pozwoli na większe FPSy w trakcie rozgrywki, oraz stworzą niepowtarzalny, prawdziwie RPGowy klimat!

• "posiadanie przez awatara wyrażonych liczbowo współczynników, rozwijanych w trakcie gry" - Każdy z graczy będzie rozwijał swoje atrybuty, gracze będą mieli po 100 HP lub więcej, a bronie losowy damage, np. drewniany topór: 4-7 damage'a.
  • "Innym popularnym elementem gier cRPG jest szczegółowy świat gry" - szykujemy właśnie dla Was epicką mapkę, która będzie Wam miejscami przypominać Diablo, miejscami Metina, a miejscami Skyrima! Miejsc do podróży będzie naprawdę wiele, a nasze unikalne uniwersum będzie naszpikowane mniejszymi oraz większymi ruinami lub miasteczkami.
  • Nowe bronie, zbroje i itemy - Dzięki długiej pracy stworzymy nowe itemy, np. zbroje z mythrilu, maczugę z onyksu, topór ze srebra. Do tego wprowadzimy nowy system ulepszania Twojego ekwipunku!

Możecie mnie znać z wielu miejsc, często pisałem na różnych stronach i forach, oraz grałem, byłem moderatorem lub adminem wielu sporych serwerów, wiele z nich sam założyłem. Jednak to... To już jest jeden z największych projektów w Polsce, lecz założenia mam jeszcze większe!

Dzięki Bukkitowi, różnym pluginom oraz swoim własnym skryptom, "wyciągnę" z Minecrafta to, co najlepsze, oraz to, czego nigdzie indziej nie zobaczycie.

Media:

Stara galeria:

Ekipa:

Head Admin: Vrath

Opiekunowie/Koordynatorzy: Brak (0/3)

Webmasterzy: Brak (0/3)

Programiści: Brak (0/5)

Graficy: Brak (0/5)

Pisarze: Brak (0/5)

Testerzy: Brak (0/15)

Budowniczy: Bartek004, Terael, HubkawPL (3/30)

Jeśli zapomniałem Cię dopisać, napisz do mnie/pod tematem, nie zapomnij napisać, co zbudowałeś/aś.

Pogrubioną czcionką zostali wyróżnieni ci, którzy zrobili wiele dla serwera.

Partnerstwo:

Serie nagrywają:
Brak, już dziś możesz tu być Ty!

Dziękujemy za film promocyjny:
GF MODTV

Inni, którzy mają coś nagrać/zastanawiają się/czekają:
EvarezTP
KloperoPL
Chciałbym bardzo podziękować w.w. za świetną współpracę,

jeżeli znacie kogoś, kto mógłby nagrać film z naszego serwera, bardzo bym prosił, żebyście namówili tą osobę lub powiedzieli mi kto to ma być.

Jeśli chcesz być naszym partnerem na YT...:

Sprawdź, ile masz widzów. Jeśli masz ich 100-1000, masz nikłe szanse, ale wciąż je masz, jeśli mniej, nawet na litość nie licz.
Jeśli masz ich 1000-6000, napisz do nas, zobaczymy czy warto.
Jeśli masz ich więcej niż 6000, gratulacje - od razu zostajesz naszym partnerem! :D

Aby zacząć współpracę, musisz wstawić linka do tematu/strony serwera (strona już wkrótce), a najlepiej nagrać film promujący nasz serwer. Po wklejeniu linka napisz do mnie lub pod tematem.

Strona internetowa, forum:

Tu sprawa wygląda troszkę inaczej, muszę wiedzieć ile dziennie dany adres ma unikalnych wyświetleń.

Co będziemy z tego mieli?:

Ze stronami/forami możemy pójść na wymianę buttonów/bannerów, reklamę w tym poście lub na stronie, oraz rangi i nieduże bonusy na serwerze, być może coś jeszcze, jesteśmy otwarci na propozycje.

Rekrutacja:

Aby być kimkolwiek w naszej ekipie, musisz mieć skończone... powiedzmy, 13 lat. Lecz jeśli chcesz zostać testerem, pisarzem, grafikiem lub programistą, zakładam, że tyle nie wystarczy, więc wraz z rangą wymagania rosną, nie tylko na wiek.

Jeśli chcesz zostać Budowniczym, musisz się wykazać wyjątkowymi umiejętnościami, bo prawdopodobnie duża część z nas powie, że i tak umie budować, i tak, a to nie o to chodzi. Wyślij paczkę ze zdjęciami swoich budowli, i od razu mała podpowiedź: jeden, nawet spory domek raczej nie wystarczy. I nie przyda się też styl modern, ponieważ serwer będzie w stylu średniowiecze/fantasy. Musisz potrafić budować wielkie projekty, dekorować wnętrza, a także przyda się umiejętność zaawansowanej edycji terenu, zarówno pluginami jak i RĘCZNA!

Jeśli chcesz zostać pisarzem, wyślij krótkie opowiadanie lub inne dzieło.

Jeśli chcesz zostać grafikiem, wyślij jedną ze swoich prac.

Jeśli chcesz zostać programistą, wyślij przykład Twoich efektów programowania.

Jeśli chcesz zostać testerem, musisz... wykazać się, lecz w jaki sposób, to już pozostawiam Tobie.

Jeśli chcesz zostać opiekunem/koordynatorem serwera, musisz być na początek trochę starszy niż inni. Do tego musisz znać się na Minecrafcie: budowaniu, pluginach, obsłudze serwera, zarządzanie ludźmi i czasem, przydałoby się także doświadczenie na innych dużych serwerach (ranga wyższa niż moderator). Bardzo pomocne w tej kategorii przydadzą się dobre kontakty (to może bardzo pomóc), a także umiejętności typu robienie grafik/filmów na YT, programowanie i inne. Och, jeszcze bym zapomniał - musisz być dobrym z j. polskiego i angielskiego, informatyki... Cóż, są tylko 3 takie wolne stanowiska, więc wymagania mam duże, życzę powodzenia! :D

Oczywiście, dopisz swój nick w Minecrafcie, czy masz premium, doświadczenie w grze, ile czasu jesteś w stanie poświęcić dziennie/tygodniowo serwerowi, oraz dodatkowe umiejętności. Dodam również, że nie tylko przy serwerze, lecz również przy pisaniu ze mną wymagana jest dobra znajomość języka polskiego, oraz angielski również się przyda.

Kontakt:

Jeśli chodzi o kontakt ze mną, chyba najlepszą opcją będzie napisanie do mnie na YouTube, mój nick to xVrath.
Głównie korzystam ze skype'a, ale tego już nie podaję byle komu.

Co jakiś czas będę zaglądał tutaj i patrzył oraz odpowiadał na Wasze posty.

Jeszcze rzadziej korzystam z GG, ale jeśli chcesz, napisz do mnie - mój numer to 4900135.

Postęp prac:

W nawiasach zostały podane wymagane % do otworzenia fazy alpha oraz beta. Serwer zostanie otwarty publicznie, gdy wszystko będzie powyżej 90% (oprócz strony internetowej).

MAPA:

Wyspy: 1 wyspa - 1% (30, 60)
Miasta: 0 - 0% (25, 50)
Ruiny: 0 - 0% (20, 40)

Dungeony: 0 - 0% (40, 80)

STRONA TECHNICZNA:

Pluginy: 35% (50, 80)

Rangi i uprawnienia: 50% (60, 80)
Własne skrypty: 1% (10, 50)

Questy: 0% (20, 50)

STRONA INTERNETOWA:

Strony specjalne: 1%

Poradniki: 0%
Obrazki: 1%
Synchronizacja z serwerem: 0%

Skrypty: 0%

Inne: 1%

Przewidywany start:

Faza alpha - Planujemy między połową a końcem marca. Od 12 można zgłaszać podania na alpha testera.

Faza beta - Prawdopodobnie około 2-3 tygodnie po fazie alpha.

Serwer będzie otwarty publicznie prawdopodobnie około 3 tygodnie po początku fazy beta.

Jeśli chcesz się dostać na serwer przed otwarciem, serdecznie zapraszamy do kupna VIPa. Jeśli kupisz go przed otwarciem serwera, dostaniesz wejście na serwer oraz inne bonusy.

Zapraszam również na bloga serwera - będę Was informował na bieżąco o najnowszych rzeczach na serwerze. Zapraszam do obserwowania! :D

http://valaanth.tumblr.com/
Opublikowano

IP? IP wolę chwilowo nie podawać, serwer wciąż jest na moim komputerze a i tak nie da się normalnie pograć. Jedyne osoby, które wchodzą na serwer póki co to budowniczy, którzy mi pomagają, oraz VIPowie, którzy już zainwestowali w serwer - te osoby mają wstęp wolny na budowanie, fazę alpha oraz beta, a do tego po otwarciu serwera dostaną inne bonusy oraz wciąż będą mieli VIPa na miesiąc. Co do dedyka już zapłaciłem za niego, jednak poczekam, jeśli jeszcze ktoś kupi VIPa to będę mógł powiększyć liczbę slotów. :)

Opublikowano

Zapraszam do współpracy, postęp jest bardzo duży, właśnie zrobiliśmy w ciągu 1 dnia trzy razy więcej niż poprzednio!

Jeśli tak dalej pójdzie, faza otwarcie będzie za jakieś 3 tygodnie! xD

Właśnie ogarniam album ze zdjęciami z serwera na imgurze, kilka najlepszych dam tutaj. Nie wiem także, czy chcielibyście filmik przedstawiający starą edycję serwera?

natan, juuuż lecę :D

Edit: Założyłem bloga http://valaanth.tumblr.com/ - będziecie tam na bieżąco informowani o nowych lokacjach oraz innymi rzeczami związanymi z serwerem. Zapraszam do obserwowania! :D

Edit 2: "Pinionżki' wreszcie doszły do hostingu, jutro zapłacę za dedyka, by zmniejszyć lagi oraz zapewnić łatwe do zapamiętania IP. ^^

Opublikowano

Serwer na prawde godny zaufania , się pręzętuje świetnie słyszałem żę jest tam naj piekniejszy i najbardziej znany na świecie budowniczy !! ,,czipendejs " :D Ouuu Yea madafaka :D

xmMfHrm.png
Opublikowano

Taaaak xD

Teraz pozwólcie że popracuję trochę nad systemem, bo jeszcze nic nie zrobiłem D:

Zrobię parę screenshotów i zrobię album w imgurze, a później zacznę pisać do Youtuberów o partnerstwo! :D

Opublikowano

gdzie składać rekru np na boba ;x ?

Kontakt:

Jeśli chodzi o kontakt ze mną, chyba najlepszą opcją będzie napisanie do mnie na YouTube, mój nick to xVrath.

Głównie korzystam ze skype'a, ale tego już nie podaję byle komu.

Co jakiś czas będę zaglądał tutaj i patrzył oraz odpowiadał na Wasze posty.

Jeszcze rzadziej korzystam z GG, ale jeśli chcesz, napisz do mnie - mój numer to 4900135.

xmMfHrm.png
Opublikowano

PWFF HEHE xD

Teraz to piszesz? Aktualnie to jest to tak, że zrobiliśmy... czekaj, aż muszę policzyć... Jakieś 4-5 razy więcej niż ostatnio ^^

Tak btw, dedyk już kupiony! :D

@xavierxcreper w temacie, do mnie na pw lub na gg

Opublikowano

PWFF HEHE xD

Teraz to piszesz? Aktualnie to jest to tak, że zrobiliśmy... czekaj, aż muszę policzyć... Jakieś 4-5 razy więcej niż ostatnio ^^

Tak btw, dedyk już kupiony! :D

@xavierxcreper w temacie, do mnie na pw lub na gg

Ale co się stało że nagle tyle zrobiliście nowi w teamie ? czy jak.

xmMfHrm.png
Opublikowano

Tak, dołączyło kilku moich przyjaciół, jednak najbardziej pomocny i utalentowany okazał się Czipendejs! :D

Teraz czekaj bo chciałem jeszcze zrobić kilka rzeczy zanim pójdę spać, ale jak będę miał czas to odpiszę. <3

Opublikowano

Tak, dołączyło kilku moich przyjaciół, jednak najbardziej pomocny i utalentowany okazał się Czipendejs! :D

Teraz czekaj bo chciałem jeszcze zrobić kilka rzeczy zanim pójdę spać, ale jak będę miał czas to odpiszę. <3

Dobra życzę powodzenia z serverem i idę w kime jutro odwiedzę temat dodaj Rozgrywke i jakieś screeny.

xmMfHrm.png
Opublikowano

Dobra życzę powodzenia z serverem i idę w kime jutro odwiedzę temat dodaj Rozgrywke i jakieś screeny.

Dobranoc, postaram się :D

Czekam na odpowiedzi, sugestie, pomysły oraz pytania! ^^

Opublikowano

@refresh: Zaraz aktualizuję opis! Jest już dedyk, póki co na 10 slotów, jednak mamy już o wiele większą maszynę do naszego użytku, tylko trzeba jeszcze załatwić, żeby była optymalna do używania :D

Opublikowano

Hmmmm z tego co słyszałem to Czipendejs nie współpracuje z tobą , a jego wyspy które tworzył są na twoijej galeri , bez jego zgody gdy zakonczył współrace kazał ci usunąć wyspy i nie nadał ci praw autorskich do nich. PS. Słyszałem od niektóych ludzi którzy na serwerze byli że jak na razie nie ma tam nic oprócz słabe spawna.

Opublikowano

xD
Uno: nie słyszałeś od ludzi, bo nie wpuszczam tam byle kogo. :)
Dos: wyspy robiliśmy razem, a mapa i tak będzie nowa, lepsza. :D

I zgadza się, już nie współpracujemy ze sobą, JUŻ nie. Właściwie to od kilku dni, a teraz to tylko kwestia paru słów. Zresztą, po kłamstwach, które mi zaserwował, podziękuję. Pozdrawiam, Vrath. :)

Opublikowano

@refresh: Zaktualizowałem opis, dziś prawdopodobnie dodam też logo/banner serwera, możliwe również że ruszą prace nad stroną internetową, jednak nie chciałbym nic obiecywać.

Opublikowano

Witaj! Serwer zapowiada się ciekawie.

Kiedy wystartuje, na pewno zagram ; )

Takie pytanko - można prosić na gg ? :)

PAŻAŁSTA

Opublikowano

@emqu: Bardzo się cieszę. Oczywiście, na gg już wchodzę.

//edit: Swoją drogą pracuję nad systemem itemów, później spróbuję dokończyć 1 wyspę i ew. jej okolice, zbuduję domek i zaczynam pracować nad NPCami! :D

Opublikowano

@refresh: Możemy liczyć na Evareza i Klopero! Dziękujemy wam, chłopaki!
Teraz zmykam kończyć budować chatkę drwala, programować NPC oraz robić okolice spawn'u.

//edit: Jeśli zdążę, zrobię dziś trochę nowych itemków! :D Zapraszam do komentowania i głosowania! :D

Opublikowano

Serwer zapowiada się nawet ciekawie, lecz mam nadzieje że wiesz że MMORPG nie jest możliwe w MC? :P

MMORPG musiałby mieć z 5000 slotów, a wątpie że taką liczbę zapewnisz...

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...