Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer PL3

pb14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy u was też od rana jest jakiś dziwny problem ze serwerem PL3 ?

Ja na żadnym z kont nie mogę wejść na PL3 (inne serwery działają)..... Nawet świeżo założone nie chcą wejść na PL3

Trwają jakieś prace czy co ?

Opublikowano

Wchodzę spokojnie na PL3 wieloma kontami i jest OK, wywala Ci przeglądarkę ? czy masz jakiś komunikat przy wejściu ? czy co ?

Opublikowano

Odpal na innej przeglądarce a jeśli to nic nie pomoże bo na inne serwery możesz wchodzić... sprawdź firewall ( zaporę ) czy tam coś Ci nie bruździ bo jak napisałem wcześniej serwer PL3 działa prawidłowo. Inaczej mówiąc masz problem techniczny po swojej stronie. Może ktoś Ci zrobił kawał i zablokował wejście na adres pl3.

Opublikowano

Z innej przeglądarki tez nie działa ....

Wyczysciłem nawet historie i tez nic nie dalo

Dziwny ten problem bo jeszcze w czwartek normalnie moglem wejsc a piątek juz nie

I to tylko na serwer pl3

Opublikowano

na bocie też nie chce wejść ale jak bana ?

Cały serwer PL3 mi nie działa

Sprawdzałem na innych kontach (nawet te nie bocone) i też nie chce wejść tylko na PL3

Opublikowano

A jak sprawdzić czy mam bana bo nie znam ID bo nie moge sie zalogować...

hmmmm a jak lata ten hitac czy jakoś tak to jak podkradłem surowce z niego jak został zniszczony przez kogoś innego to można dostać czasowego bana za to ? Bo tyle pamiętam .....

Link do supportu można ? w jakim dziale itd.

Opublikowano

ale jak ??

Ja się normalnie zaloguje na konto i potem jak klikam PL3 to ładuje z 15 sek. i wywala to co wyżej

Opublikowano

Ja długo czekam TYLKO do serwera PL3 inne normalnie bez problemu i na pewno klikam tylko 1 serwer i tylko 1 raz

Opublikowano

nie mam nigdzie errora żadnego :/

jakoś w ch*j dużo różnych liter znaków .......

Taki wpis pozostaje w pamięci przeglądarki po starym zalogowaniu, Toje szczęście że SID już Ci się zmienił i z tego sid'a nie da się wejść lub mesz peszka i konto zostało zablokowane. Próbowałeś zalogować się na innym komputerze ?

PS

z tym linkiem jest coś nie tak i faktycznie wywala stronkę... spróbuj wpisać z "palca" adres w przeglądarkę www.darkorbit.com jeśli strona się wyświetli to powinieneś się zalogować

Opublikowano

@up
Rzeczywiście jak się na innym komputerze zalogowałem wszystko jest dobrze a jak to naprawić aby mi działało na mym kompie ?
Jeszcze jedno w tygodniu miałem kompa włączonego i latał bot i w czwartek wywaliło mi neta, dopiero w piątek po południu go odzyskałem i od tamtego czasu nie mogłę się zalogować ani przez bota ani normalnie na konto na pl3 ......
Co dziwne z żadnego konta nie moge wejść na PL3 :/

Opublikowano

Już wiem że problem dotyczy tylko serwera PL3 i tylko mojego IP od neta czyli że wszystkie serwery PL3 mam zablokowane na moje IP

dziwne wiecie może coś o tym, słyszeliście mieliście ?

Opublikowano

Hmm mnie raz BP przyblokowało IP jak używałem programu do generowania kodów... ale po paru godzinach odblokowali.

Rozwiązanie problemu:

wyczyścić pełną historię przeglądarek, wyczyścić ze śmieci system i rejestr np. programem CCleaner, przeskanować system antywirusem z opcją po rozruchu systemu a najlepiej uruchamiając anty-wira z płytki ratunkowej. Można pobawić się w odinstalowanie przeglądarki, javy, flash'a i ponowną ich instalację. Jeśli to nie pomoże poprosić o pomoc kogoś średnio rozgarniętego w informatyce bo zdalnie raczej nie da się zdjagnozować problemu

Opublikowano

Rozwiązanie problemu:

wyczyścić pełną historię przeglądarek, wyczyścić ze śmieci system i rejestr np. programem CCleaner, przeskanować system antywirusem z opcją po rozruchu systemu a najlepiej uruchamiając anty-wira z płytki ratunkowej. Można pobawić się w odinstalowanie przeglądarki, javy, flash'a i ponowną ich instalację. Jeśli to nie pomoże poprosić o pomoc kogoś średnio rozgarniętego w informatyce bo zdalnie raczej nie da się zdjagnozować problemu

Przeczyściłem wszystko pousuwałem resetowałem w domu router dalej nic.....

Problem jest na 100% związany z IP mojego neta

problem dotyczy tylko serwera PL3 i tylko mojego IP od neta czyli że wszystkie serwery PL3 mam zablokowane na moje IP

dziwne wiecie może coś o tym?

@up

Jak wszedłem przez firefoxa na zmienionym ip na niemieckie oraz US zalogował mi się normalnie do PL3

// Jakaś dziwna blokada na IP.....

--- UŻYWAMY OPCJI EDYTUJ! ---

Pomoże ktoś ?

Opublikowano

@ref ponieważ temat spadł na tyle nisko aby ktoś chciał go odczytać

Można chociaż link do supportu z dobrym działem do tego ?

Opublikowano

support darkorbit w sprawach technicznych z Twoim sprzętem czy netem Ci raczej nie pomoże - z praktyki wiadomo że padają tylko standardowe odpowiedzi

To jest link ale bez zalogowania i tak nie zadziała

http://pl3.darkorbit.wp.pl/indexInternal.es?action=support&back=internalStart

aby zadziałał musisz się zalogować na obojętnie jakie konto DO i opisać problem przez formularz zgłoszenia błędu.

PS

Na forum nikt Ci nic więcej mądrego nie powie bo bez dostępu do Twojego komputera rozwiązać problemu się nie da - jeśli sobie sam nie poradzisz i się nie dygasz to napisz do mnie jutro na PW to mogę wolnej chwili zerknąć co się u Ciebie dzieje za pomocą programu TeamViewer o ile programik masz lub sobie go ściągniesz i zainstalujesz. AMEN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...