Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk "E" = Dysk "C" Jak naprawić?

filip1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem chciałem przeczyścic wszystkie dyski oprócz dysku "E", więc usunołem all dyski (oprocz "E") i stworzyłem od nowa ale zauważyłem że teraz ten dysk "E" zrobił się dyskiem "C" i nwm jak przywrócić to żeby był znowu "E".

Opublikowano

A jest w tym jakaś różnica ? Nie jest to obojętne czy będzie on się nazywał E czy C

/Reklama.

Opublikowano

skoro nie potrafisz kasować i usuwać partycji jak należy, a potem źle je zakładasz to nie rób

niewłaściwa kolejność partycji i dysków na dysku. albo była albo zrobiłeś sam kombinując z dyskami

jak C nie jest systemowym to w zarządzaniu dyskami zmienisz literę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dobra (chyba) mnie nie rozumiecie.Miałem 3 dyski C,D,E usunołem dysk C potem D stworzyłem je od nowa i dalem dyskowi C więcej pamieci ale z dysku E zrobił sie dysk C i nwm jak zmienić literke (Niemam windowsa a ni nic)

Opublikowano

jak nie masz windowsa ??

jaka jest kolejność partycji i liter dysków na HDD od początku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mówię miałem dysk C,D,E sformatowałem dysk C i D ale E zostawiłem bo tam miałem ważne pliki i jak chcialem zainstalować od nowa windowsa to zauwazylem ze dysk E zrobił się dyskiem C (Niemam pojęcia jak)

Opublikowano

napisałem ci, nie potrafisz dzielić dysku na partycje jak należy

czym były robione partycje?

dowiem się jaką w końcu masz kolejność partycji z literami ich na dysku ! ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jakim oknie? czego? napisz w końcu z sensem

jakie partycje po kolei i jakie litery im przypisane od początku dysku

jak nie potrafisz zrób screen by było widać WSZYSTKIE partycje na dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Oknie formatowania.Jak mam zrobić screen`a skoro niemam Windowsa?Teraz jestem na stacjonarnym a problem mam na Laptopie.

//EDIT:Poczytałem że można zmienić literkę dysky "Hiren`s BootCD" więc spróbóję.

Opublikowano

to skąd wiesz jaka jest kolejność dysków ! nie znasz jej nawet i poplątałeś sobie sam typy partycji to się nie dziw że są problemy

liter dysku NIE DA SIĘ ZMIENIĆ W CZASIE INSTALACJI ( można je ustawić jak się wie jak zrobić partycje ) , po zainstalowaniu systemu zmieniaj sobie jak chcesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

windows ma, gdzie pod linuxem litery dysków są !

pewnie wcześniej ( pierwotnie na kompie ) miał coś z vistowatych i usiłuje XP postawić

jak napisałem wcześniej źle podzielił dysk na partycje i zapisał tablice partycji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ale jak mam zainstalować skoro niemam dysku "C"?Gdy próbóje zainstalować na dysku "D" to pojawia się błąd żę jakiś plik jest uszkodzony albo nie istenie.(Próbowałem z Windows 7, XP i nic)

Opublikowano

to re-partycjonowanie dysku od nowa jak należy

od samego początku ci pisze ze niewłaściwie masz zrobione/zapisane partycje na dysku albo błędnie zapisana tablice partycji

użyj GParted do zrobienia od nowa partycji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra dzięki, ale jak mam to zrobić skoro niemam windowsa a nie mogę zainstalować na tym dysku "C" co teraz jest poniewaz tam mam wazne pliki (Nawet miejsca na niego niema) a gdy próbóje zainstalować na dysku "D" to są błędy że nie istnieje plik

Opublikowano

Dobra zrobiłem to tym GParted (Było w Hiren`s BootCD 10.6).Więc włożyłęm plytke z Windowsem XP wybrałem który dysk ma sformatować a potem zainstalować Winde więc wybrałem "C" all sie zrobiło zainstalował sie i się zresetował ale teraz pisze żę jest zła konfiguracja dysku..

Opublikowano

któryś raz z kolei powtórzę

CAŁY DYSK DO PARTYCJONOWANIA OD NOWA, nie potrafisz partycji zrobić jak należy to się nie dziw że masz potem problemy z tablicą partycji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...