Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gra

9fpS8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznijmy od tego co ma temperatura procesora itp do gry jak by miał wysoką czy coś to by miał restarty,albo głośniej by mu chodziły wiatraki.

Zainstaluj/poszukaj pełnej wersji Revo Uninstaller Pro po czym odinstaluj bf-a i później zaznacz tam przy skanowaniu tryb zaawansowany on wyciągnie pozostałości po bf.

Później zainstaluj jedną i drugą wersje skoro masz 64 bitowy system:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

Kolejny etap we wszystkich zabezpieczeniach typu firewall,antyvirus,piaskownica itp wywal wszystkie pozostałości po wpisach bf.

I po restartach jeszcze usuń z przeglądarki rozszerzenie z bf-a i jak już będziesz instalował od nowa grę najlepiej wtedy odpal przeglądarke ppm jako admin.

Jeśli powyższe czynności nic nie pomogą to ściągnij i odpal combofixa on naprawi typowe problemy.

Opublikowano

Zabij mnie zrobiłem jak ten gościu i nic.

Zacznijmy od tego co ma temperatura procesora itp do gry jak by miał wysoką czy coś to by miał restarty,albo głośniej by mu chodziły wiatraki.

Zainstaluj/poszukaj pełnej wersji Revo Uninstaller Pro po czym odinstaluj bf-a i później zaznacz tam przy skanowaniu tryb zaawansowany on wyciągnie pozostałości po bf.

Później zainstaluj jedną i drugą wersje skoro masz 64 bitowy system:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

Kolejny etap we wszystkich zabezpieczeniach typu firewall,antyvirus,piaskownica itp wywal wszystkie pozostałości po wpisach bf.

I po restartach jeszcze usuń z przeglądarki rozszerzenie z bf-a i jak już będziesz instalował od nowa grę najlepiej wtedy odpal przeglądarke ppm jako admin.

Jeśli powyższe czynności nic nie pomogą to ściągnij i odpal combofixa on naprawi typowe problemy.

Robię właśnie to ściąga mi się już gra. Zaraz dam znać

@EDIT:

Dalej to samo. Proszę o dalsze rady. Format nie wchodzi w gre jak coś.

Opublikowano

@Up

Przecież combofix ci sysa nie rozwali,a nawet jeśli to od czego mamy backup

Ostatnio dość nie dawno miałem jakiś problem czasem kompa przywieszało,albo wszystko się crashowało nie mogłem dostać się do mojego komputera czy panelu sterowania itp. oraz nieraz proces dllhost.exe zużywał 50% proca i wirusów nie miałem (skanowałem Malwarebytes Anti-Malware oraz innym antywirusem i nic nie wykrywało) stało się tak nagle i odpaliłem tylko combofixa i jak rękę odjał wszystko mi naprawiło,a system też mam 64 bitowy .

Opublikowano

@Up.

To i tak raczej nic nie da;/

Mówisz, że dodałeś go do wszystkich możliwych wyjątków dla windowsa/antywirusa, żeby Ci nie blokowały gierki?

Może masz gdzieś blokowany ze względu na nwm szkodliwe oprogramowanie czy coś (podaję już wszystko co mi do głowy wpadnie)

Ewentualnie możesz się pobawić z dyskiem przenośnym/pendrive jak masz czas.

Albo z innych przeglądarek spróbuj odpalić, lub z nowszych/starszych wersji, np jak masz win 64bit to pobierz przeglądarkę 64, a jak masz to pobierz z 32.

436951440626370320491.png

Opublikowano

@Up.

To i tak raczej nic nie da;/

Mówisz, że dodałeś go do wszystkich możliwych wyjątków dla windowsa/antywirusa, żeby Ci nie blokowały gierki?

Może masz gdzieś blokowany ze względu na nwm szkodliwe oprogramowanie czy coś (podaję już wszystko co mi do głowy wpadnie)

Ewentualnie możesz się pobawić z dyskiem przenośnym/pendrive jak masz czas.

Albo z innych przeglądarek spróbuj odpalić, lub z nowszych/starszych wersji, np jak masz win 64bit to pobierz przeglądarkę 64, a jak masz to pobierz z 32.

Nie mam takiego pendriva/dysku. Antyvirusa mogę wyłączyć ba nawet odinstalować i to samo. IE, Mozilla i google chrome nie dały rady.

Opublikowano

No to obawiam się że format, jeśli chcesz pograć... próbowałeś już chyba wszystkiego :( :( :(

@Down

Ale poczekaj na wszelki wypadek, może ktoś coś wymyśli.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Lol, jestem dziwny.

Wpadłem na pomysł, żeby się pobawić z wirtualną maszyną, nwm czy coś to da, bo jak na razie jestem zielony w tych sprawach, ale może coś wykombinujesz.

Postaw sobie windowsa na wirtualnej maszynce a na nim bfa, trochę zabawy będzie, a nie jestem nawet pewien czy coś to da i czy tak się wgl da.

Jak już pisałem, piszę wszystko co mi wpadnie do głowy.

Albo jeszcze nwm ppm właściwości zgodność uruchom ten program w trybie zgodności z windows xp sp3 albo jakimkolwiek innym windowsem.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Lol, jestem dziwny.

Wpadłem na pomysł, żeby się pobawić z wirtualną maszyną, nwm czy coś to da, bo jak na razie jestem zielony w tych sprawach, ale może coś wykombinujesz.

Postaw sobie windowsa na wirtualnej maszynce a na nim bfa, trochę zabawy będzie, a nie jestem nawet pewien czy coś to da i czy tak się wgl da.

Jak już pisałem, piszę wszystko co mi wpadnie do głowy.

Albo jeszcze nwm ppm właściwości zgodność uruchom ten program w trybie zgodności z windows xp sp3 albo jakimkolwiek innym windowsem.

Ze zgodnościami robiłem. Wirtualna maszyna ? Hmm. Zapodałbyś linki do tego i jak to się robi ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...