Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Teleportacja pomiędzy serwerami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie skoro się da tak zrobić to to zróbcie a nie piszecie "da sie to zrobić ale teraz jest to nie możliwe" LoL ?

Opublikowano

Piszemy przecież " TRANSPORTER " ten plugin pozwala na poruszanie się między serverami. Więcej info znajdziesz na bukkit.org.

Ale przy przejsciu na inny server musisz sie logować i tak, więc przy non-premium i authme czy jakimś innym to nie ma sensu.

2w6ic6t.png

Opublikowano

Chyba że zastosuje sensję + jedną baze danych dla dwóch serwerów:)

Nie wprowadzać pana w błąd.

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Jak mnie wkurzają posty typu "da się widziałem" czy "nie da się" nie poparte żadnymi argumentami ani niczym... tylko posty nabijają nie wiedząc nic o temacie

Jest taki dodatek, nazywa się BungeeCord, lecz jego konfiguracja jest raczej skomplikowana. Poza tym na prostszych hostingach typu CraftServe, itd. chyba się nie da tego zrobić - wymagany dostęp do konsoli SYSTEMOWEJ oraz ogólnie uprawnienia administracyjne na serwerach...

Opublikowano

Da się. Posiadam 2 serwery 1 na craftserve ( IRON ) drugi na pukawce ( chmura ECO ) i działa normalnie.

Tylko podczas konfiguracji musisz wziąć adres ip ( cyfrowy ) z server.properties, a nie ip nazwa.csrv.pl

2w6ic6t.png

Opublikowano

Zaprzeczę to bardzo głośno .

Jest taka możliwość lecz płatna.

Z tego co wiem jest to plugin Angielsko-Niemiecki. Nazwa jego jest bardzo długo i nie czytelna (jak dla mnie)

Możliwość zakupu jest ale musisz poszukać w Angielskich sklepach,

Pozdrawiam

Zgadzasz się ze mną ?

Daj +

Opublikowano

Przyłączam się do pytania o teleportacje między serwerami :)

Jakie są różnice między Transporter a StarGate? Który lepszy?

Jak zrobić aby przechodzi między serwerami bez logowania??

Opublikowano

Kolega Andrzej_PL(Właściciel Majkrafci)

Używa BungeeCord troszkę trudny w konfiguracji ale da się zrobić!

To powiedz temu koledze aby nakręcił film na YT i podeślij mi linka!

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie ma tak dobrze, jak by zrobił taki filmik, to co drugi serwer, by to miał. :p

Nakierowałem Cię na właściwą drogę, do pomocy znajdź sobie kogoś. ;)

logo.png

Opublikowano

To powiedz temu koledze aby nakręcił film na YT i podeślij mi linka!

Masz tam tutorial po angielsku, dobrze ci zrobi użyj tłumacza przynajmniej czegoś się nauczysz.

Jeśli masz 12 lat to odpuść to sobie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Piszemy przecież " TRANSPORTER " ten plugin pozwala na poruszanie się między serverami. Więcej info znajdziesz na bukkit.org.

Ale przy przejsciu na inny server musisz sie logować i tak, więc przy non-premium i authme czy jakimś innym to nie ma sensu.

Ma sens, jak byś nie wiedział w authme są sesje, podpinasz mysql i gotowe :)

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

Równie dobrze można to zrobić w prostszy sposób i poszukać info o bungeecord - są tam portale, dzięki którym można przechodzić bezpośrednio z serwera na serwer.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dwa serwery oczywiście, że się łączy za pomocą bungeecord, ale jedyne co możesz przechodzić miedzy serwerami to komenda /server

Jeżeli jest ktoś zainteresowany jak zrobić przechodzenie za pomocą teleportów jak jest u mnie na serwie to dajcie znac :) zamieszcze odpowiedni tutorial

2w6ic6t.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...