Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Usuwanie chłamu reklamiarzy

botanicFTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś ktoś zahaczył kwestie usuwania postów reklamiarzy. Jest to dość uciążliwe, z doświadczenia wiem, że jest dość trudno ukryć x postów typka który zaspamował cały dział. Dążę do tego, że z tego co słyszałem to w starszych wersjach IPB przy banowaniu była możliwość ukrycia całej lub części zawartości, co by się mega przydało w teraźniejszości, koleś dostawał perma a całe gówno które naspamował - znikało i po sprawie, mniej roboty dla moderatorów a więcej dobrego dla forum. No i w sumie chciałbym wiedzieć, czy cokolwiek takiego było kiedyś na forumie, bo nie moderowałem za starych czasów i nie mam info :D

Czy jest możliwość wprowadzenia tego z powrotem? Zdaję sobie sprawę, że takie usuwanie zawartości może trochę obciążać forum i dlatego zostało usunięte, chce tylko znać stanowisko administracji na ten temat :)

@edit

napisałem to teraz trochę inaczej, nie usuwać zawartości a ją tylko ukrywać, żeby nie było że ktoś coś odjebie a komuś znikną wszystkie posty :)

Opublikowano

Bardzo brakuje usunięcia całej zawartości usera.

Za starych czasów kliknięcie i po takim spam-bocie nie zostawało nic,a teraz.

Większość modów robi tylko to co w raportach .

Opublikowano

Wszystko pięknie. Tylko takie coś powinno trafić gdzieś indziej - AZ ;d.

A to jakaś tajemnica jest, jak wygląda praca moderatora na MPC?

Z resztą, spójrz na moją randą rangę xD

Opublikowano

Moje zdanie na ten temat jest takie, jeżeli chodzi o reklamiarzy to jak najbardziej jestem za wprowadzeniem tej opcji, ale jest też druga strona medalu. Załóżmy, że ktoś dostaje bana na tydzień, a Moderator przez "pomyłkę" zaznaczył "usuwanie zawartości" i co wtedy?

Jestem neutralny.

Opublikowano

Moje zdanie na ten temat jest takie, jeżeli chodzi o reklamiarzy to jak najbardziej jestem za wprowadzeniem tej opcji, ale jest też druga strona medalu. Załóżmy, że ktoś dostaje bana na tydzień, a Moderator przez "pomyłkę" zaznaczył "usuwanie zawartości" i co wtedy?

Jestem neutralny.

Wtedy wyskakuje powiadomienie "Czy chcesz usunąć całą zawartość użytkownika?"

;-)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

;-)

W sumie dochodzi jeszcze do tego robienie tego specjalnie, np. tak jak były odpały że typ na moderatorze banował wszystkich w około. Ale dawajcie pomysły :)

Opublikowano

;-)

Tak. Ktoś, kogoś nie lubi to i tak usunie ;). Działa to w dwie strony.

Opublikowano

Wiązałoby się to z cofka bazy danych, co za tym idzie ogólnym niezadowoleniem użytkowników. W dalszym ciągu nie

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

w niepowołanych rękach byłoby to zbyt niebezpieczne. Nie

To może dać taki przywilej tylko administracji? Ewentualnie Global Moderatorom? To są osoby zaufane, które nie będą działały na szkodę forum. A sama opcja usuwania zawartości wraz z permem jest dobrym rozwiązaniem. Często widzę pozostałości po spamiarzach, które nawet nie są raportowane...

Opublikowano

Dodać jakiś przycisk przy banowaniu, który wykona dodatkowe zapytanie w stylu "DELETE * WHERE `author`='$banowanyUser'"

Opublikowano

często w działach jest reklama i jakby global miał usuwać to jeżeli by go nie było wtedy, by ta reklama sobie leżała. trzeba zaufać modom.

Opublikowano

od czego są moderatorzy ,niech usuwaja jak jest

nie

Kiedy przejdzie Ci ten ból dupy? Każdy jest po coś, ale bez przesady, jak taki spamer zajebie Ci dział ponad 50 postami, to ciężko jest to usuwać, a zdarza się to prawie codziennie.

Opublikowano

Kiedy przejdzie Ci ten ból dupy? Każdy jest po coś, ale bez przesady, jak taki spamer zajebie Ci dział ponad 50 postami, to ciężko jest to usuwać, a zdarza się to prawie codziennie.

lajf is brutal and somtajms kopas w dupas

takie życie moderatora ,możesz pisać sugestie ,ja się po prostu nie zgadzam ,nie uważam by bez tego sie nie dało obejść

opcja fajna ,ale ma swoje zagrożenia ,upy wymienili

chyba po to tu jesteście by coś robić c'nie? jak za ciężko można zrezygnować

­

Opublikowano

Usuń zawartość z ostatniego tygodnia. Nie usunęłoby to pożytecznych postów nagle nawróconego usera, a tylko wybrałoby te nieszczęsne reklamy. Brak ryzyka, małe straty w przypadku pomyłki.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Tak, ale niech ukrywa zawartość, by moderator " przypadkiem " komuś całej zawartości nie wyjebał bezpowrotnie.

Opublikowano

Ja proponuje zamknąć rejestracje i dać możliwość zrobienia konta poprzez zaproszenie, których by miał ma każdy po 10.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...