Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jak dołoże pamięci ram fps-y mi podskaczą?:/

Vexuss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam:

Mam komputer dell optiplex 745
system windows xp professional
Karta graficzna: zintegrowana Intel Graphics Media Accelerator 3000
i ram 2gb
i moje pytanie czy jak zwiększe pamięć do 3,5gb to podskoczą mi fps-y?
Opublikowano

Możliwe że tak

dzięki za odpowiedź masz like

ale może ktoś ma jeszcze coś do dodania:

np. zwiększyć sobie fps

Opublikowano

masz zintegrowaną kartę graficzną , więc myślę , że masz ściny , danie większej ilości ramu na javę powinno chociaż trochę poprawić sytuację.

jak zwiększyć fps? na czas gry wyłącz wszystkie programy typu gg , przeglądarka internetowe , skype (zżera dużo ram , lepiej gadać przez ts) itp.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Spróbuj wgrać optifina czy jakoś tak, tym programem możesz dowolnie zmieniać ustawienia graficzne w Minecraft. Mi to pomogło.

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

masz zintegrowaną kartę graficzną , więc myślę , że masz ściny , danie większej ilości ramu na javę powinno chociaż trochę poprawić sytuację.

jak zwiększyć fps? na czas gry wyłącz wszystkie programy typu gg , przeglądarka internetowe , skype (zżera dużo ram , lepiej gadać przez ts) itp.

dzięki a czy jeśli dołożył bym grafikę jakąś słabszą typu 128 lub 256 to by się tak jakby połączyły z tą zintegrowaną i pomogło by mi to?

Opublikowano

Zintegrowana nie połączy się z inną załączoną, co innego jakbyś miał porty PCI-E na karty i byś dał przykładowo 2x 256, wtedy by się połączyły.

aha czyli że jak mam zintegrowaną 256mb to jak dołącze kolejne 256mb to nic nie da?

Opublikowano

Ja dopowiem jeszcze coś, wywal tę zintergrowaną kartę i kup jakąś nową może być tania, ale żeby nie była zintegrowana :).

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...