Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Twój czas reakcji

ArhiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Natknąłem się ostatnio na fajną zabawę - a jest nią sprawdzanie czasu reakcji.

Jak wiadomo w League of Legends refleks to ważna sprawa - lasthitowanie minionów, wybieranie odpowiedniego combo, celowanie skillshotami, reakcja na akcje przeciwników, jukowanie itp. Tak więc dobry czas reakcji może być wyznacznikiem jak dobrym graczem jesteś.

Przedstawiam wam więc tę oto stronę:

http://www.mathsisfun.com/games/reaction-time.html

Nie próbujcie śrubować czasu - nie o to w tym chodzi (przynajmniej nie mi). Wyśrubowanie to akurat nic trudnego (0.177 mój rekord).

Usiądźcie spokojnie, odprężcie się i spokojnie bez pośpiechu (bez dużego) klikajcie lewy przycisk myszy, gdy okrąg zmieni kolor.

Zdziwicie się, że tak dobre wyniki będą wychodzić przez zwykłe spokojne klikanie a nie przez próby wykręcenia czasu na maxa.

Jeżeli chcesz konkurować, wpisz swój czas oraz Ligę w której się znajdujesz.

Mój czas to 0.212

Jestem w Srebro V

Have fun i miłego bólu palca wskazującego.

@Duballas - Unikasz nadlatującej Dzidy Od Nidy - im szybciej klikniesz - tym większa szansa, że uciekniesz od dzidy : oczywiście pod warunkiem, że kliknąłeś w dobrym kierunku.

wikmk9.jpg

Znawca
Opublikowano

Ale ze mnie low.. 2.8 :c

Ale w lolu jakoś mi dobrze idzie ;D

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

0.232 refleks junglera :D

@up

jak można mieć mniej niż 0.2 ?

ps tylko ja myślałem że wyskoczy morda ?

1330007971-U359964.png

Opublikowano

za pierwszym razem 0,24

za drugim 0,196

za piątym

zfGLxBv.png

i mi sie znudziło

a w LOLa gram 4fun głównie ARAMy :)

Hejo

Opublikowano

Teoretycznie można zejść poniżej 0.1 - ale to albo z przypadku albo z powodu posiadania zółtego odcieniu skóry i skośnych oczek =D

http://imageshack.us/photo/my-images/59/reat.png/

Trzeci z czasów testowych.

Co ma to wspólnego z LoLem?
Jeżeli w tak prostą grę, jak klikanie ekranu na zmianę koloru okręgu nie dasz rady wyciągnąć dobrego czasu, to znaczy iż Twój refleks jakiś superekstra nie jest. Jako że na Twój wynik w czasie meczu przekłada się naprawdę wiele czynników - to coś takiego jak czas reakcji jest niezwykle ważny. Oczywiście kłóciłbym się iż to jak dobry jesteś w Call of Duty może wpłynąć na jakość Twoich last hitów, ale w wielu przypadkach w grę wchodzi głównie wyczucie.

Ale jak już mówiłem: unikanie czyichś skillshotów.

Zmiana koloru to akcja (zobaczenie zmierzającej w Twoim kierunku Dzidy Nidy z 800AP)

A szybkość Twojego klicku (reakcji gdy już zmienisz porty) może przekładać się na to, jak szybko klikniesz gdzieś na ekran aby tą dzidę wyminąć.

Dlatego właśnie ważne jest aby podchodzić do tego "luźno" tak jakbyśmy naprawdę grali (chyba, że grami z nobami - wtedy ciężko się rozluźnić).

Oczywiście nie należy brać tego na poważnie (ale troszkę można) - temat głownie 4fun (ale nie tylko).

wikmk9.jpg

Opublikowano

0.25 - 0.207 ale do tego też trzeba mieć w miare ogarnięty sprzęt, jeżeli lecą impulsy z opóźnieniem to wiesz..gówno zrobisz, a w grze dodatkowo lagi ? Reflex tutaj nie pomoże, przędzej dostawca neta :D

Opublikowano

0.236

DIAMOND V

2 poprzednie konta zbanowane za multiacc, zakładam kolejne a nagle okazuje się że tamte zostały odbanowane a jedno z nich wyczyszczone z warnów. Planujecie na mnie kolejny zamach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...