Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sony Xperia Z vs Apple iPhone 5

Sony Xperia Z vs Apple Iphone 5   

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Sony Xperia Z vs Apple Iphone 5

• Sony Xperia Z
      43
    • Apple Iphone 5
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie umiesz czytać. Siłą tkwi w stabilności softu i personalizacji aplikacji z appstore pod jeden telefon.

Szkoda tylko, że coraz więcej osób inwestuje w smartphony z androidem, pojawia się też coraz więcej appsów. iOS za jakiś czas będzie na wymarciu - taka prawda ;).

Aktualnie rozwijają go Japończycy, Amerykanie i Anglicy ;p - jeśli dobrze czytałem na XDA to jeszcze kilka miesięcy temu wśród użytkowników Smartphone'ów zaledwie 15% działało na apple'ach.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Xperia Z jest dużo lepsza procek snapdragon s4 4 x 1,5ghz można kręcić do 2ghz nawet 2gb ram dużo lepszy aparat 13mp flagowce sony są bardzo dobrze zrobione mam xperie S i chodzi jak szatan a Z jest od mojej s dużo lepsza a android 4.x+ jest już bardzo dobry i do tego możesz sobie go personalizować jak chcesz iphone jest przereklamowany i 1000 zł płacisz za nadgryzione jabłko a drugi za telefony gdy bym miał do wyboru xperia z a iphone 5 to bez zastanowienia biorę xperie z

Opublikowano

iPhone 5,ponieważ android przereklamowany,a na iosa cały czas nowe aktualizacje.

Tak to potwierdzam i również polecam iphone 5 ;)

Opublikowano

Sony Xperia Z: wielkość, wytrzymałość, procesor

Iphone 5: telefon na jedno wyjście. Przejdziesz się przez Warszawę i po smartfonie.

Na twoim miejscu czekałbym na LG Optimus G Pro, lub brał teraz HTC One.

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Opublikowano

Pewnie 1/3 tego jabłka nie trzymałeś w ręce :)

Osobiście ci polecam Iphone 5

http://www.apple.com/pl/iphone/

Można jeszcze dodać, że Iphone chyba wspiera lokalne serwisy - upadnie na stół i eps - ekran do wymiany :ninja: . Do posiadaczy Iphone'a - nie zdarzyło wam się to ? :D.

Hobby:Android to shit ;)

Mhm... a ty trzymałeś w ręce kiedykolwiek dobry smartphone z androidem ? ;)

Opublikowano

Można jeszcze dodać, że Iphone chyba wspiera lokalne serwisy - upadnie na stół i eps - ekran do wymiany :ninja: . Do posiadaczy Iphone'a - nie zdarzyło wam się to ? :D.

Galaxy s 3 albo galaxy note 2 może być dla ciebie dobrym smartphonem z androidem ?

Opublikowano

Galaxy s 3 albo galaxy note 2 może być dla ciebie dobrym smartphonem z androidem ?

Ja się pytam o coś normalnego... optymalizacja androida przez Samsunga jako oficjalne oprogramowanie producenta... to są smartphony raczej do szpanowania tak samo jako Iphone, bo jak to się mówi - są wylansowane.

Weź do ręki coś z wyższymi modelami Adreno, a zobaczysz co to jest moc za 2x niższą cenę ;).

Poza tym cięło się coś ? Co prawda S3 tyle pacnąłem na ekranie co na wystawie w orange był :ninja: , ale żadnego przycięcia nie poczułem.

Opublikowano

Poza tym cięło się coś ? Co prawda S3 tyle pacnąłem na ekranie co na wystawie w orange był :ninja: , ale żadnego przycięcia nie poczułem.

Uwierz mi ze tak, testowałem go z iphonem 5 i wydajność iphone 5 jest 10 razy lepsza ;)

A ty trzymałeś w ręce kiedykolwiek iphona 5 z IOS ?

Opublikowano

A ty trzymałeś w ręce kiedykolwiek iphona 5 z IOS ?

Nie, ale 4G, na dłużej 3GS (padł przez upadek na podłogę - wymiana była i nadal jest nieopłacalna jeśli chodzi o ten model). Co prawda nie byłem jeszcze tym na tyle zainteresowany, aby odkryć wszystkie techniczne szczegóły, ale pamiętam, że byłem dość zadowolony.

System w porządku - widać, że całość jest lepiej zoptymalizowana ale... Iphone to był po prostu pionier jeśli chodzi o dobre smartphon'y (bo o symbianie wolę nawet nie wspominać !), ale według mnie lata jego świetności minęły wraz z rozwojem androida oraz powstaniem WM (który i tak w rankingu dał bym przed Iphonem ze względu na naprawdę niską cenę urządzeń i również doskonałą optymalizację).

Uwierz mi ze tak, testowałem go z iphonem 5 i wydajność iphone 5 jest 10 razy lepsza ;)

Wydajność ? W czym, bo nie rozumiem.

Opublikowano

Wydajność ? W czym, bo nie rozumiem.

Wszystko się szybciej ładuje, gdy w menu na androidzie przesuwasz to widać jak się ścina ;) Wystarczy się przyjrzeć.

Sprawdzałem to :D i polecam iphone 5

Opublikowano

Wszystko się szybciej ładuje, gdy w menu na androidzie przesuwasz to widać jak się ścina ;) Wystarczy się przyjrzeć.

Nie rozumiem, po co okłamujesz ludzi na forum ? Wyrażenie własnej opinii wystarczy ;).

Szkoda, że ani jednego przycięcia nie ma na budżetowych telefonach za 500zł.

Poza tym przypuszczam, że testowałeś to na Galaxy Mini, a nie S3. ;]

Sprawdzałem to :D i polecam iphone 5

Jedyne, czym się kierujesz to renoma firmy - duży błąd.

Opublikowano

Nie rozumiem, po co okłamujesz ludzi na forum ? Wyrażenie własnej opinii wystarczy ;).

Szkoda, że ani jednego przycięcia nie ma na budżetowych telefonach za 500zł.

Poza tym przypuszczam, że testowałeś to na Galaxy Mini, a nie S3. ;]

Jedyne, czym się kierujesz to renoma firmy - duży błąd.

Ja tu nikogo nie okłamuje ja tylko stwierdzam fakty.

Wiem co testowałem :)

Galaxy s3

i

Galaxy note 2

na wystawie by nie dali galaxy mini :) Gdyż jest on juz przestarzały.

Opublikowano

Ja tu nikogo nie okłamuje ja tylko stwierdzam fakty.

Wiem co testowałem :)

Galaxy s3

i

Galaxy note 2

na wystawie by nie dali galaxy mini :) Gdyż jest on juz przestarzały.

Chcesz, to nagram Ci filmik z Neo V jak pięknie, bez ŻADNEGO przycięcia chodzi system bez O/C. Na upartego można jeszcze wgrać Launcher z Iphone'a i edytować framework-res oraz ustawienia, grafikę bez problemu z googla się weźmie.

System otwarty > system zamknięty.

Bateryjka przy Night-elf Kernel 10.1 experimental i Codename 8 chodzi mi ponad 2 dni (czasami gra, czasami WiFi, O/C 1,2ghz, noop, zarządca - najcześciej ondemand ;)). Przypomina mi się 3GS, kiedy to praktycznie wytrzymywał ~30 godzin ? Im nowsze oprogramowanie tym gorzej z baterią.

Opublikowano

To nie jest temat do dyskusji android - ios.

Testowałem iPhone 5 i niczym nie różni się od 4, a. IPhone 4 to to samo co 3.....

Xperia z ma procka 1,5 GHz. Spokojnie wystarczy.

image.png 

Opublikowano

Posiadałem ip5 i powiem ze to bubel juz 4s jest lepszy lecz gdy jest porownanie ip5 vs Xperia Z to i tak wybrał bym Xperie mialem juz Ip5 i zamieniłem sie z bratem na 4s bo ip5 to bubel (mialem : ip3,ip4,ip5 i teraz mam ip4s) a wiec wiem o co kaman,chociaz jestem zwolennikiem Apple to głos oddaje Sony ! Dobra robota :)

iPhone 5, nie tnie sie tak jak androidy.

Hah i tu cie zagne ! Bo mialem ip5 i zacinał sie jak skur...xx teraz chyba wezmę sobie sony xperia z bo zepsuł mi sie Nexus 4 a potrzebuje tez telefonu z ANDROIDEM do pracy . :) [iP4/IP4S Sie tak nie tnie jak ten dziad ip5]

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...