Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ukradł a teraz podszywa się pode mnie !

Mania_Lania;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam taki problem. Wczoraj popołudniu pewien idiota ukradł mi konto. Miałam na nim 70lvl, posiadałam SP: 1(+3), 2 (+0), 3(+3), 4(+1)... Bardzo dobre eq, reski (nawet 45%), wróżki (41-48%)... Postać miała ponad 2 lata, ale bardzo ją lubiłam. Osoba która mi ją ukradła gra teraz na niej, poza kontem na nostale ukradł mi także e-mail i alternatywny (by odziskać e-mail) ustawił swój (dam***pal@int****.eu - nie podam całego)... Poulepszał moje SP (czego nie mam mu za złe) ale próbuje je sprzedać (!, to ja je robiłam !! - CHAMSTWO), jak się do niego pisze i prosi o oddanie to ma to gdzieś, a NosTale nie chce pomóc gdyż nie może podać danych na inny e-mail. Dupek pisze też do mnie (na nową postać, inny e-mail) że jak tylko będę mieć coś wartowościego to znów stracę konto.

Czy mam jakieś szanse na odzyskanie tego konta?! Proszę o pomoc, (postać którą mi ukradł to Mania_Lania - nie radze aktualnie z tą osobą pisać, bo kuzyn też przez niego stracił konto!)

Dzięki za wszelką pomoc :)

Opublikowano

Może wyślij na support jakieś konkretne dowody na to, że to było twoje konto. Screeny z początków gry i dalszych czasów, e-mail na jakim miałaś konto przed zmianą, stare hasło, i data założenia konta. Wtedy będzie bardzo prawdopodobne, że je odzyskasz

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Możliwości stracenia konta:

Keylogger,

łatwe hasło,

podawanie hasła do e-maila,

podanie fałszywego alternatywnego e-maila.

Jeżeli Twój e-mail to np. [email protected] i dałaś alternatywny [email protected](chociaż NIE MASZ TAKIEGO) to koleś mógł się dowiedzieć i go stworzyć. Dużo osób robi takie błędy.

Jeżeli zamierzasz odzyskać przez support to wyślij im:

Data założenia konta,

Screeny z gry,

E-mail oraz hasło gdy je jeszcze posiadałaś.

Dodatkowo możesz jeszcze podać osoby, które znajdowały/znajdują się w Twojej liście znajomych. Oni także mogą pomóc w sprawie.

Ale ogółem to jest GameForge, ta czy inna gra - nic nie zrobią, przykro mi.

Uważaj na przyszłość i nie pobieraj hacków typu "wpisz ID i hasło, aby dostać gold" lub z nie zaufanych stron.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Na 100% masz keyloggera w kompie dlatego zna każde twoje passy radze format lub bardzo gruntowny skan a co do konta teraz wszystko od niego zależy i jego dobroci (ale wątpie żeby ci oddał najwyżej puste bez eq)

BTW.Extra eq :)

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Super eq xD szczerze zenada ale mniejsza a wiec Konta raczej nie odzyskasz mi sie tak stalo z lucznikiem 72 i co nie placzem teraz mam 55 i to w krotki okres czasu rengera +9 itd. A wiec nie placz i tak nie odzyskasz po zatym jedyne co tam bylo dobre to chyba LVL bo reszta to smieci lepiej zacznij grac od nowa a nie sie uzalasz :)

Opublikowano

Bardzo często tacy złodzieje oferują to konto do odsprzedania właścicielowi w cenie niezbyt wysokiej (jednak nie jest to zgodne z prawem), więc masz trzy wyjścia:

a) Tak jak już wcześniej było napisane - Próbować przedstawić dowody, że konto należy do Ciebie i zostało rzeczywiście skradzione (marne szanse),

B) Dogadać się ze złodziejem i odkupić konto (zapewne bez EQ, ale największe szanse),
c) Zgłosić sprawę na policję (chyba najgorszy wybór, bo do rozwiązania sprawy będzie potrzebne tyle czasu, że na spokojnie byś sobie wszystko od nowa zrobiła).

Innych opcji chyba nie ma, no chyba, że zostawić temat, albo grać od nowa.

Mimo wszystko, pozdrawiam i powodzenia ;)

v My channel v

revlayout.png

Opublikowano

Idź z tym na policje. Trzeba dzieci nauczyć szacunku do cudzej własności i do ogóły pracy jaki się w to włozyło!

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...