Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem użytkownikiem klawiatury A4-TECH KD-800L X-SLIM

Lecz problem nie dotyczy tylko niej, gdyż myślałem ze to wina sprzętu i postanowiłem kupić nową(a dokładniej została zakupiona dzisiaj).

Problem wygląda tak:

Gdy przytrzymam jakiś klawisz na sekundę lub dwie zacina mi się i postać w grze zaczyna iść np. cały czas prosto(gdy wciskam klawisz W) i po jakimś czasie przestaje, mniej więcej po 5 - 10 sekundach , lub gdy chcę np przytrzymać tab w jakieś grze żeby zobaczyć tabelę i mi się przycina a ja w tym samym czasie chcę kliknąć jakikolwiek inny klawisz zaczyna mi wydobywać się z głośników(lub słuchawek) pikanie takie jak przy wciśnięciu paru klawiszy naraz. Problem ogólnie zaczął się po tym jak przeinstalowałem windowsa z XP na 7, lecz nie bezpośrednio po zainstalowaniu. Wyłączenie klawiszy trwałych nic nie daje :/

P.S.: A i jeszcze coś, komputer stał w domu w zimę kiedy dom ten nie był ogrzewany i było tam dosyć chłodno(gdyż się przeprowadzałem), nie wiem czy ma to jaki kolwiek na to wpływ ale wolałem napisać.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Opublikowano

Wydaje mi się że jest to uszkodzenie mechaniczne. Możesz po sprawdzać różne rzeczy zanim oddasz na gwarancje. Nie raz te najgłupsze to te najprostsze rozwiązania.

- sprawdź w menedżerze urządzeń czy klawiatura nie zgłasza jakiegoś błędu.

- sprawdź ją pod innym komputerem

- zmień port USB na inny.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

USB nie jest winne bo wcześniej miałem klawiaturę na PS2 i było to samo a w menadżerze też wszystko gra.

Myślę że to może być coś z płytą główną

Opublikowano

A no jeśli to samo jest też z inną klawiaturą no to pewnie coś głębiej. Jeśli faktycznie tak jest no to raczej tutaj nic nie zrobimy tylko serwis. Bo raczej system nie ma nic do rzeczy. Ale jak chcesz przed oddaniem do serwisu możesz zrobić format i sprawdzić.. :P :P :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...