Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przekierowanie portów

lolo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Kupiłem sobie router wifi GO-RT-N150 i mam problem. Normalnie mogłem stawiać serwery, miałem zewnętrzne IP. Z tym routerem niestety mam wewnętrzne IP i nie mogę zrobić serwera do gry ;d Jak mogę zrobić serwer na wewnętrznym IP, lub jak je zmienić na zewnętrzne? Akualne połączenie (routerów) to:

Kabel z takiej budki (tam, gdzie wychodzi tv itd.) kabel jest podłączony do modemu, a z modemu do routera wifi i do kompa

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Masz zablokowane porty od gry w routerze. Sam z siebie ma wbudowanego firewalla który nie przepuszcza połączeń na pewnych portach.

Z tym routererm nie miałem nigdy styczności więc jakbyś wrzucił screena z ustawień (192.168.1.1 lub 127.0.0.0) to powiedziałbym Ci co i jak.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

z każdym routerem ma się wewnętrzne IP , przekierowań nie trzeba strasznych ustawiać. wystarczy załączyć upnp w routerze

żaden router nie blokuje portów, to tylko dzieci takie bzdury sobie przekazują

jak się nie potrafi właściwie skonfigurować połączeń w routerze i NAT to potem ma się problemy tylko i trzeba ręcznie ustawiać przekierowania portów

@up a ty się doucz, odkąd to router ma adres komputera który do niego podłączony ! styczności to ty chyba miałeś z kaloryferem, koło którego stał router

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Już jestem i wrzucam ss ustawień (prywatny sobie ukryłem ;p)

http://iv.pl/images/46059076687758162065.jpg

http://iv.pl/images/35576271971191299328.jpg

http://iv.pl/images/61572693472907019420.jpg

http://iv.pl/images/16380149040542571027.jpg

Jeszcze pytanie odbiegające od mojego tematu:

Za ile wycenicie laptop używany nie za często, zadbany (ocenie go jako stan idealny, nigdzie nie ma rys, na klapce również nie ma, laptop stał na pokładce chłodzącej od początku, więc kurzu w układzie chłodzenie laptopa nie powinno byc :D Parametry:

- Intel core i5-3210M

- Ati radeon HD 7670M

- Dysk twardy 1T

- Ekran LED, rozdzielczość 1366 x 768 antyrefleksyjny (czy jakoś tak)

- RAM 6 GB (można rozbudować do 8 GB)

A i bateria była raz używana (podczas wyjazdu) więc pewnie jest jak nowy. Brak z nim problemów, gwarancja 2 lata (własna wymiana ram nie wpływa na gwarancje). Zainstalowany windows 8 64 bit, zawsze jak by był chętny (nie tu chce go spzedać :D) to mógłbym jak ktoś by chciał windowsa 7 lub xp-ka z jakimiś programami np. office professional plus. Na ile go wycenicie?

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

po cholerę malujesz adresy, przeszkadzają w czymś?!

skonfiguruj wszystkie przekierowania na IP komputera na jakim masz serwer

jak pisałem jeśli masz tylko jeden komputer w sieci kompletnie nic nie musisz ustawiać

laptop, od 1000 do 1500 zł max

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra dobra wcześniej coś pisałem i pisali mi żebym zakrył adres ip a teraz go zakryłem i znowu :D Co do komputera to on tylko jest na kablu a laptop łączy się przez wifi (teraz częściej uzywam kompa). Wytłumacz mi jeszcze te przekierowanie portów, nigdy tego nie robiłem :D a ja w tym czasie poszukam coś na google :D Co do ustawień to na pewno będzie Port Forwarding, ale nie wiem co i jak ustawić. SS z tego:

http://iv.pl/images/36987752227861651659.jpg

A to opcja której nie ogarniam ;d (większości z tego w sumie)'

79592299442855816547.jpg

48061.gif

Opublikowano

port forwarding na adres komputera gdzie stoi serwer, porty znasz to sobie na nie ustaw

włącz UPNP , powinno to robić bez ustawiania czegokolwiek

bezsensowne wydaje się zamalowywać niepubliczne adresy których nie widzi się w necie !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Poszukam tego UPNP, zara dam odp. czy to mam. A jeszcze (jeżeli umiesz określić) ile jest warty tamten wyżej wymieniony laptop ? xD

@Edit: znalazłem, opcja była cały czas włączona

UPNP

Universal Plug and Play(UPnP) supports peer-to-peer Plug and Play functionality for network devices.

Enable UPnP (to już było zaznaczone)

48061.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...