Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pytanka ;)

BahanPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam zamiar kupić sobie Xbox'a i mam kilka pytań. Pierwsze pytanie to : Co to znaczy "Xbox 360 (...) KINECT READY" ? Kiedy patrze na te aukcje (bo chcę kupić używaną) na te zdjęcia i opisy to o kinect'ie nic nie ma tylko to co napisałem w cudzysłowie. Drugie pytanie to : Jeśli kupie od kogoś używaną grę to czy będę mógł grać w nią przez sieć ze względu na wszystko ? To znaczy doczytałem się gdzieś na jakiejś aukcji, że dorzuca do kompletu grę z niewykorzystanym kodem do grania przez sieć, a drugą z wykorzystanym kodem. Jeśli on ten kod wykorzystał to ja już nie mogę w tę grę grać przez sieć ?

Opublikowano

A co do używanych gier to zależy.

Niektóre gry potrzebują specjalnego jednorazowego kodu ( Online Pass ), aby wykorzystywać w grze funkcje sieciowe.

Jeśli kod został wykorzystany to nie zagrasz na multi.

Głównie gry od EA i Ubisoftu posiadają OP.

Opublikowano

Ja tylko dodam, że w przypadku gdy kod sieciowy został już wykorzystany to jest możliwość dokupienia go osobno w marketplace(sklepik z poziomu konsoli), przeważnie cena nie przekracza 40zł

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Aby grać w niektóre gry przez internet musisz posiadać konto xbox live gold i przepustke do nich . Gold to podstawa

mihcio15.png

Opublikowano

Aby grać w niektóre gry przez internet musisz posiadać konto xbox live gold i przepustke do nich . Gold to podstawa

A to nie jest tak, że żeby wgl grać przez sieć trzeba miec golda ?

Opublikowano

A to nie jest tak, że żeby wgl grać przez sieć trzeba miec golda ?

Musisz mieć golda aby grać przez sieć.

Gold + Online Pass w niektórych grach.

Opublikowano

Jeśli kupuję używaną konsolę, to nie będzie później żadnego problemu ze zmianą konta czy coś takiego ? Czy w ogóle konto da się zmienić i czy warto ?

Opublikowano

Jeśli kupuję używaną konsolę, to nie będzie później żadnego problemu ze zmianą konta czy coś takiego ? Czy w ogóle konto da się zmienić i czy warto ?

Chodzi Ci abyś na używanej konsoli zrobił sobie nowe konto czy jak ?

Jak kupisz konsole, to normalnie robisz sobie swoje konto tak jak na nowej konsoli. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem.

Opublikowano

No chyba tak :D Chodzi mi o to konto Xbox Live.

A tak do tego co powiedział TwojPsycholog ... Warto zwracać uwagę na to czy to będzie xenon, zephyr, jasper czy jeszcze coś innego ? Czy jest to raczej rzecz mniej ważna ?

Opublikowano

Jak konsola będzie na gwarancji to rroda Ci naprawią.

Ale jak bez gwarancji a będzie to starszy model, to nie opłaca się naprawiać gdyż profesjonalna naprawa kosztuje 150zł i więcej.

Najlepiej brać jaspera lub slima i nie bać się o konsolę tylko grać :D

Opublikowano

Najlepiej brać jaspera lub slima

To znaczy, że slim i jasper to są różniące się od siebie modele ? Ja myślałem, że te jasper itp. to są wszystko slimy tylko innej generacji :P

Opublikowano

To znaczy, że slim i jasper to są różniące się od siebie modele ? Ja myślałem, że te jasper itp. to są wszystko slimy tylko innej generacji :P

No różnią się troche.

Slim jest mniejszy i pobiera mniej energii.

A pod względem awaryjności i slim i jasper są bardzo dobre. Na prawde ryzyko rroda to 1/10000.

Do tego Slimy mają wbudowane wi-fi : )

A no i bardzo ważna informacja na temat kinecta, jeśli wybrałbyś wersję jasper lub starszą to musiałbyś Kinecta podłączyć specjalnym zasilaczem. Jest on sprzedawany razem z Kinectem. Jak byś kupował Kinecta osobno, czyli nie z konsolą, to uważaj na aukcje, gdzie sprzedają Kinecty które były razem z Xboxami Slimami gdyż są one bez zasilacza. W takich sytuacjach polecam zapytać sprzedawcę.

No i w slimach oczywiście Kinect działa bez zasilacza.

Opublikowano

Hmm ... Ok rozumiem. Czyli raczej zostanę przy slimie, kinecta mam zamiar posiadać, a wi-fi jest raczej priorytetem w moim przypadku.

Opublikowano

Jednak wolę trochę dopłacić i mieć spokój niż potem wszystko dokupować. Kinecta chciałbym mieć, chociażby czasem z rodziną pograć :)

Opublikowano

@ref

Jeszcze jedno pytanie ... ;) Jeśli ktoś kupił grę wirtualną tzn. bez pudełka i ściągnął ją na dysk to jeśli ją stamtąd usunę i będę korzystał z mojego konta Xbox Live to czy będę ją mógł ponownie ściągnąć ?

Opublikowano

A w jaki sposób ? To znaczy gdzie to się zapisuje, że ja moge to pobrać bez względu na to na jakim koncie jestem ? Jakiś numer ID konsoli i to tam u nich na serwerach ?

Opublikowano

Tzn. gra jest na koncie, na ktorym zostala kupiona np: pobierzesz gre na swoim koncie, a te konto skopiujesz na druga konsole to bedziesz mogl pobrac gre.

ruch_13.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...