Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile ludzi będzie mogło wejść ?:)

TheSharem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema z tej strony TheSharem.

Mam do Was zapytanie : " Ile uciągnie ludzi ten dedyk?"

Chodzi mi o tylko minecrafta!! To samo zapytanie dałem do działu metina bo mam 2 takie same maszyny !

Dokładnie informacje :

Procesor :

Technologia - Ivy bridge

Model - Xeon E3

Rdzenie - 4

Wątki - 8

Zegar -3.4GHz

Ram :

32 GB

Przestrzeń dyskowa :

Dysk twardy :

Raid :

Połączenie : 100 MBs

Transfer : nieograniczony

Dziękuje i pozdrawiam ;)

Opublikowano

Siema z tej strony TheSharem.

Mam do Was zapytanie : " Ile uciągnie ludzi ten dedyk?"

Chodzi mi o tylko minecrafta!! To samo zapytanie dałem do działu metina bo mam 2 takie same maszyny !

Dokładnie informacje :

Procesor :

Technologia - Ivy bridge

Model - Xeon E3

Rdzenie - 4

Wątki - 8

Zegar -3.4GHz

Ram :

32 GB

Przestrzeń dyskowa :

Dysk twardy :

Raid :

Połączenie : 100 MBs

Transfer : nieograniczony

Dziękuje i pozdrawiam ;)

Ziom na dedyka przyjdzie czas najpierw siedź na jakimś hoscie :P a uciągnie sporo pewnie z jakas 50 -100 os :P chyba zbyt się nie znam na parametrach

graphic.png

Opublikowano

Zależy od pluginów. Na pewno więcej niż podaje up. Myślę, że 200 slotów bez większych lagow, jeśli survival z lekkimi pluginami to 250.

Opublikowano

@TheSharem - Nie podałeś modelu procesora, czy dyski SSD, czy zwykłe HDD... Lecz zgaduje że to SP32 z OVH... Więc uciągnie Ci na dyskach SSD ~200 - 250 slotów z ogarniętą liczbą pluginów. Przykładowo mi ta maszynka wyciąga 250 slotów skyblocka na ~15 TPS.

Opublikowano

Patrząc na te parametry uciągnie lekko 250 slotów ze sporą ilością pluginów a jak myślisz o survivalu to uciągnie nawet 300 slotów.

Opublikowano

LOL człowieku :D ze sporą ilościa pluginów to uciagnie 100 :D Nawet jak by zastosowac 4 takie procesory to mocno dociazony serwer z dynmapa antyxray lepiej nie da rady.

Kilka wersji temu to by pocisnął wiecej

Chyba, ze jestes geniuszem i pokonasz specjalistów z forum craftbukkita, którym nie udało sie do tej pory podzielic głownego watku na kilka mniejszych :) Jednym slowem jeden rdzen maszyny ciagnie wszystkie mniejsze, wiec ile tych rdzeni by nie mial liczy sie głowny :)

Może sobie dowalic skyblocka 250slotów albo mocno dociazony pluginami serwer 100 slotów :D albo bardzo extremalny serwer z np dns techpack na kilka slotów i lagami przy zwiedzaniu swiata gdy tych zwiedzajacych bedzie wiecej niz 2/3 ;) a serwer na slotów 10 bo wiecej nie pociagnie albo i nawet na 2/3 gdy postawic maszynerie kopiaca.

Opublikowano

Ponad 200slotów uciągnie ,

gdybyś zrobił czystego 100% Surva to i nawet by 300slotów mogło by być :D

Klik

//nieregulaminowa sygnatura - reflink

//BR3ND

Opublikowano

200-250.

Dużo zależy od ilości pluginów, rozmiaru mapy.

Jedyny duuuży minus, to brak dysków SSD. Do Minecrafta bardzo potrzebne. ;-)

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...