Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Bug RP

MeCa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wielki spam sie juz robi z tego tematu może tak close ?

To dostaniesz upomnienie za pierwszym razem nie spłacenia długów. Za drugim razem list, a potem pewnie jakaś większa kara.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@Omenoss - Twoje argumenty są inwalidą.

Domyślam się, że skorzystałeś z tego błędu, skoro tak zuchwale się wypowiadasz.

Jeżeli ktoś ma problemy ze zrozumieniem sytuacji to te historyjki powinny trochę dopomóc (dzieciom potrzebna jest wizualizacja - to normalne).

1.Wszedłeś do sklepu. Sprzedawca nie widział jak wkładasz sobie sobie loda do kieszeni i wychodzisz.

Czy jest to wina sprzedawcy, że nie upilnował swojego towaru, czy jest to Twoja wina, że byłeś łapczywy i ukradłeś loda?

Czy będziesz karany za kradzież loda wiśniowego w polewie czekoladowej marki Algida? Nie. Będziesz karany za kradzież towaru o wartości x zł.

2.Cyfrowy złodziejaszek wysyła spreparowane maile, wyglądające jak te z banku panu Kowalskiemu z zapytaniem o numer konta, karty oraz hasło. Kradnie mamonę. Czyja to jest wina i kto zostanie skazany? Pan Kowalski czy złodziejaszek?

3.RIOT sprzedaje RP. Ty jesteś kupującym i wykorzystując błąd w systemie nie płacisz za RP. NIE PŁACISZ ZA NIE - a więc jest to KRADZIEŻ. Internetowa, ale KRADZIEŻ: okradłeś właśnie PayPal. Nie musiałeś wykorzystywać tego błędu. Jednak wykorzystałeś i UKRADŁEŚ te RP. Nie dostałeś ich. Nikt Ci ich nie podarował. Sam to zrobiłeś, omijając zabezpieczenia a więc postąpiłeś jak ZŁODZIEJ, KRADNĄC ten produkt (RP). Tak, to nie twoja wina, że RIOT nie może zabezpieczyć RP. Twoją winą jest, że je ukradłeś.

Nie będziesz karany za bugowanie RP w LoLu ale za oszustwo internetowe na podstawie takiego a takiego paragrafu.

Nikt Ci nie napisze - "SuperKox11 jest oskarżony za to że zbugował w LoLu 200 000 RP." NIE. Będzie:

"Oskarżony Jan Kowalski został pozwany o oszustwa internetowe i przywłaszczenie sobie korzyści majątkowej o łącznej wartości 4000 zł.

Zrobił to za pomocą zfałszowanych danych osobowych, uczynił to świadomie i z premedytacją."

Dodatkowo RIOT nie będzie na tym trzepał kasiory, bo przyjdą mili panowie i się o tą kasiorę zapytają. Więc to problem dla RIOTu - nie okazja.

Moja praca jest tu zakończona.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ludzie ogarnijcie się poważnie. Dajecie tutaj jakieś artykuły które mówią o tym że kradzież powyżej 250zł jest karalna i możesz trafić za to do więzienia.

Jest to prawda. Półtora roku temu miała miejsce podobna sytuacja. Był podobny bug i tak samo jak i w tym momencie , czytałem o tym.

Dlaczego wtedy Riot nie wysłał listu o spłate pieniędzy? Wtedy przecież riot był sporo biedniejszy niż w tym momencie. Pomyślcie więc.

Ktoś napisał właśnie o tym że możemy dostać list karzący nam spłacić pieniądze.Nigdzie powtarzam nigdzie nie znalazłem artykułu świadczącego że Riot czyni w sprawie tego buga jakieś kroki. Według mnie jest to bzdura. Jedyna rzecz która może nas spotkać według mnie to ban kont, nawet tych którzy ukradłi po pare set tysięcy RP. Jedynie mogą mieć problemy osoby te które już wcześniej np, 1,5 roku temu już maczali w tym palce.Dostaniemy bany i elo.

Pozdrawiam

Opublikowano

Łapczywość rośnie w miarę chapania. RIOT urósł więc może teraz chcieć "poważniej" podchodzić to biznesu.
Dodatkowo teraz nie był to błąd czysto RIOTu, ale także PayPal. Dodatkowo fakt,że bug był podobny ale nie identyczny, tutaj mowa o nieco poważniejszych zarzutach.

Dodatkowo byłbym zawiedziony, gdyby te pryszczate pajace, które myślą iż wszystko jest im wolno nie dostały porządnego prania w dupsko od mamusi. Choć raz niech sprawiedliwości stanie się zadość. Jedno jest pewne - bany polecą.

Prosiłbym o podanie źródła autora tematu. Wiele osób chciałoby je zweryfikować.

Edit: Wiedz, że coś się dzieje.
<<<<<<<

wikmk9.jpg

Opublikowano

Problemy będą mieli Ci którzy wymyślili stronę z fakeowymi kontami. Reszta osób która używała tych kont do Lola dostanie bany. To jest moje zdanie i myślę ,a raczej jestem pewien że tak będzie :)

W każdym bądź razie pożegnajmy się z kontami :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...