Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z audio. HP, Win7

1409bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop HP z serii dv6500 Windows7

Witam. Od bardzo długiego czasu próbuję uporać się z problemem audio. Otóż z początku działał mi głos i na słuchawkach i na głośnikach, ale po pewnym czasie przestał on w ogóle działać. W prawym dolnym rogu mam słuchawkę z czerwonym krzyżykiem. Wyświetla się "Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio". Zrobiłem formata i teraz w menedżerze urządzeń nie mam w ogóle sterowników audio - no okej, więc próbowałem zainstalować sterownik Conexant High Definition Audio, ale wyskakuje mi błąd "Błąd instalacji sterownika: brak urządzenia obsługiwanego przez ten sterownik.". Czytałem, że przed instalowaniem sterów audio należy zainstalować UAA, ale to zrobiłem i nadal to samo. Pobierałem sterowniki Realteka, ale głosu nadal nie ma. Windows Update nie pomógł, aktualizacja sterów tak samo. Instalowałem też HD Audio Softdata with SmartPC.

Troszkę się rozpisałem, ale dlatego, że wypisałem masę prób na naprawę audio.

Lecą + za pomoc

1328363902-U526345.png
Opublikowano

@UP2 Tylko, że na stronie HP są stery przeznaczone dla Visty, to nic nie przeszkadza?

@UP1 Nie mam spalonej, przed formatem na Win7 miałem XP, tam zainstalowałem stery do audio, działały ale jeden dzień :) Potem znowu ten problem..

@Edit2 Instalowałem ze strony HP i wyskakuje Błąd instalacji sterownika: brak urządzenia obslugiwanego przez ten sterownik."

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Mojej babci też coś w laptopie wysiadło, pisało że brak urządzenia odtwarzającego czy coś takiego. Pomogło przywracanie systemu :)

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

@UP Tylko, że co ja mam przywracać, skoro i tak nie mam nic zainstalowanego bo po formacie :D Ale dam ci plusika żebyś nie był smutny :D

@edit Widze ze bardzo pomocni jestescie ;p TEMAT MOŻNA ZAMKNĄĆ. Skoro nikt nie zna sposobu to postanowiłem kupić kartę dźwiękową zewnętrzną USB za 100 zł ...

1328363902-U526345.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...