Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak włączyć Free Mc Boot'a ?

BloweerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamówiłem ostatnio sobie na allegro kartę 64mb z wgranym Free Mc Boot'em (dokładnie tą http://allegro.pl/przerobka-ps2-karta-64-mb-z-najnowszym-mcboot-pl-i3048666490.html) i jak ją podłączę do PS2 to nie pokazuje się menu Free Mc Boot'a tylko napis SonyComputer Entariament.

Czyli konsola włącza się tak jak zawsze. A kiedy włączę browser i wybiorę kartę to wyskakują mi pliki takie jak : Free Mc Boot, SMS, HdLoader, BOOT Folder, SYS-CONF Folder, Your System Configuration, OPL Folder, i dużo plików Corrupted Data.

Mam konsole SCPH 90004 datacode 0D.

//ref

Opublikowano

A nie da się jakoś zrobić żeby zadziałało?

Słyszałem że w tych SCPH 90004 jest wyłączone OSDUdate da się to jakoś włączyć?

Musi być jakiś sposób

//ref

Opublikowano

Nie ma takiego sposobu, zrozum to w końcu, że wtopiłeś kasę i tyle.

Tak to jest jak ludzie Ci coś piszą a Ty trzymasz się tylko swojego zdania, że coś musi...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ja tego biosu nie mogłem zobaczyć bo nie mam Swap magica...

Kurde no. Musi być jakiś sposób na włączenie tego OSDUdate.

//ref

Opublikowano

Pisałem Ci już w pierwszym temacie że, nie przerobisz bo masz bios 230, zrozum albo sobie poszukaj, że konsole z datacode 0D były produkowane pod koniec 2010 roku i wszystkie mają bios 230

Zabezpieczenie a raczej brak możliwości wgrywania innego FW to OSD Update a nie jakieś OSDUdate, piszesz o czymś o czym nie ma zupełnie żadnej wiedzy ale twierdzisz, że musi być jakiś sposób...

Zrozum, że skoro ludzie co łamali zabezpieczenia do tego nie doszli i nic już z tym od lat nie robią to nagle nie zaczną kombinować, spoko... myśl sobie dalej, że się da... ale nie licz na to, że ktoś Ci znajdzie cudowny sposób

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...