Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Starcraft'owe strategie.

Oxy

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Pomyslalem ze milo by bylo porozmawiac o naszych strategiach, buildach. Moze to byc takze temat z pytaniami nowych graczy :)

Ja moze zaczne :

Jaki najlepszy build na terka grajac tossem ? Moze jakis all-in?

:)
Opublikowano

Na terka nie ma sensu robić All-inów. Skałtuj go, wtedy będziesz mógł odpowiedzieć. Będą Mass Mariny - robisz kolosy, robi mecha - czołgi i wikingi, to robisz immortale i feniksy/voidy.

Opublikowano

Na brąz i srebro polecam Cannon Rush'a:

1 Probe > Pylon > 1 Probe > Forge > Pylon (ważne pylon musi być gdzieś przed bazą nie w! > Cannon :)

Technika na Terran idealna, grając z Protossem masz 5% szans, że on pójdzie w coś innego,

Opublikowano

ciezko powiedziec co robic na terka, bo to zalezy od tego, co robi terek :P

trzeba tez wiedziec w czym czujesz sie najlepiej ;)

ja np mass marriny wole na poczatku skontrowac collossem a potem dopiero isc w high templary, jak zrobie najpierw high, to zazwyczaj jestem w dupie ;)

najwazniejszy jest scan, deny jego dropow i obrona na 2 lub 3 bazach, maxujesz armie i dopiero wychodzisz, jak dla mnie nie ma sensu go atakowac bez wielkiej przewagi, niby teoretycznie powinienes miec wieksze mozliwosci resupply, ale on odpali muly i zasra cie marinkami na smierc ;)

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...