Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Balantia.pl [Dedyk]

Sensual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Balantia.pl to prywatny serwer Metin2, który łączy ludzi z całego kraju.

Do Twojej dyspozycji oddajemy świetnie zorganizowany serwer, na którym zabawa i radość nie mają końca.

Nie zwlekaj, zakładaj konto i ruszaj w pogoń za magią Balantii!

Balantia-texts31.png

Rok 345 p.n.e. W królestwie Algoria trwa wojna domowa. Leje się krew, ludzie umierają, miasta płoną.

Rząd królewski nie mogąc przywrócić w kraju porządku i harmonii, postanawia podzielić je na 3 dzielnice:
Balbos, Constantia i rodowita Algoria (resztki po starym państwie).
Dwoma pierwszymi włada książę Karan wraz z żoną, Algorią zaś, zły i dosyć okrutny król Faran. Karan konsekwentny i sprawiedliwy w swoich rządach od razu przywraca w dzielnicach ład i porządek. Poddani Farana mają gorzej... tortuty, ciągłe zamieszki i do tego wysokie podatki, powoli wyniszczają tę dzielnicę. Młody książę, chcąc powstrzymać te okrucieństwa wyzywa Farana na pojedynek, który rozstrzygnie dalsze losy kraju. Jeżeli Karan przegra straci cały swój dorobek i dwie dzielnice, zaś jeżeli wygra - otrzyma ostatnią; Algorię.

Spotkali się wreszcie na arenie i stoczyli pojedynek "życia".

"Okrutny" (bo tak nazywano ów króla Farana) przegrał starcie, a co za tym idzie stracił życię i swą dzielnicę, lecz nie na darmo. Podczas pojedynku udało mu się zadać celny cios w klatkę piersiową Karana, ale dzielny książę nie poddał się i zabił go. Po miesiącu leczenia, ukochany już wówczas król zmarł, ale dzięki niemu królestwo połączyło się w jedną całość. Nazwę królestwa zawzięto z połączenia nazw legendarnych dzielnic Karana : Balbos + Constantia dało nam to obecne królestwo Balantia.

Balantia-texts5.png

Na początek naszej przygody otrzymujemy Skrzynię Ucznia I. Uzyskamy z niej podstawowe EQ.
W stawianiu pierwszych kroków na serwerze, pomoże nam również wierzchowiec.
Możemy wybrać jednego z wielu nam oferowanych. Pierwsze wierzchowce oferowane są na 2H.

3.png2.png

Balantia-texts3.png

Raty na serwerze przedstawiają się następująco:
Zdobywane doświadczenie : 5x w stosunku do PL
Zdobywane przedmioty : 5x w stosunku do PL
Zdobywane Yang : 1,5x w stosunku do PL

Balantia to serwer medium. Drop yang nie jest wysoki, aby ceny nie osiągały kosmicznych wartości jak np. 1kkkk (chcemy uniknąć inflancji).
Szybkość zdobywania kolejnych poziomów zależy od indywidualnych "starań", ale możemy określić, że do 80 poziomu exp jest dosyć szybki i przyjemny, zaś za 80 trzeba się trochę namęczyć. Drop przedmiotów jak i ulepszaczy jest wysoki.

Balantia-texts4.png

Handlarze na Balantii oferują nam dużą gamę przeróżnych przedmiotów.

Możemy zakupić u m.in. bronie i zbroje; różnorakie mikstury i przedmioty pomagające nam w trudnej wędrówce. Zobaczcie sami.

1.png

Balantia-texts5.png

Na serwerze wprowadziliśmy mnóstwo nowości i różnych ulepszeń.

Skrzynie ucznia - znacie już to zapewne z serwerów PL. Skrzynia Ucznia to takiego rodzaju bonus, który otrzymujemy co 10 poziomów. Na sam początek gry dostajemy Skrzynię Ucznia I, z której wypada nam kolejna i tak aż do ostatniej skrzyni - "Skrzynia Mistrza III". Wprowadziliśmy również Balantyjskie Skrzynie, coś na wzór Szkat Blasku. Dropną one nam z mobów jak i metinów. Szczegółowy drop ze skrzyń opisany jest w naszym filmie pt. "Balantia - Balantyjskie skrzynie i Skrzynie Ucznia".

System konny - opiera się on głównie na ulepszaniu swojego konia celem osiągnięcia jak najwyższego jego poziomu. Na Balantii, pierwszy poziom konia otrzymać możemy dzięki "czytaniu" Medalu Konnego. Jeżeli pomyślnie "przeczytamy" owy medal, musimy odczekać 2H, aby zdobyć następny poziom konia. Czynność powtarzamy aż do uzyskania Konia Militarnego. System Konny dokładnie przedstawiony jest w filmie niżej.

Instrukcje umiejętności - zdobędziemy je z kamieni Metin. Możemy wydropić ksiąg od 1 do ~4 sztuk z pojedynczego kamienia Metin. Czytać możemy je co 4H. Aby polepszyć umiejętność na poziom tzw. "G" wymaganych jest 10 pomyślnie przeczytanych ksiąg. Rady i Zwoje Egzorcyzmu zdobędziemy tylko i wyłącznie na eventach i innych okolicznościowych wydarzeniach.

Wieża Mistyków - jest to odmienna wersja Wieży Demonów. Znajdują się w niej mobki zwane mistykami. Pierwszym napotykanym przez nas bossem jest Wódz Orków. Zasady przechodzenia jej są takie same jak na DT. Aby wejść do Wieży Mistyków musimy spełniać określone wymogi : 500k przy wejściu; PT 4 osobowe (Prywatne przechodzenie wieży); wejść możemy raz na 45 minut. Więcej w filmiku (ale nie wszystko, bo reszta jest tajemnicą, którą odkryjecie w grze na Balantia.pl)

Wymiana KD - na Balantii mamy możliwość wymiany Kamieni Dusz na Marmury Polimorfii. W tym celu należy udać się do Heuk-Young, która wymieni nam je na punkty. Dzięki tym pkt. możemy uzyskać Marmur Polimformii.

System Energii - znany już dosyć dobrze System. Polega on na wytwarzaniu ze zbroi, broni itp, odłamków energii. Przedmiot musi być powyżej 50 poziomu. Jeżeli posiadamy item spełniający warunki, udajemy się do Alchemika (M1), który przetworzy nam dany item na odłamek energii. Aby napełnić "pasek" energii wymagane jest 30 takich odłamków.

Katakumby - opierają się na tych z globalnego serwera polskiego metina. Czeka na was wiele poziomów do przejscia, oraz dwa silne bossy. Mapa idealna na zarobek i jednocześnie dobrą zabawe z Waszą gildią. Możecie zobaczyć VM, w którym ekipa z naszego serwera pokonuje kolejne poziomy Diabelskich Katakumb (DC).

Świątynia Smoka - jest to siedziba Smoka - władcy Groty Wygnańców. Udać się do niej możemy, jeżeli nasza postać posiada 85Lv i jest w grupie minimum 5 osób, które staną w walce ze Smokiem. Jednym słowem - Świątynia Smoka, jest tak samo zbudowana i opiera się na prawie takich samych zasadach co Smok na Globalnym Metinie tj. Polski.

Patcher - program, za pomocą którego uaktualnisz swojego klienta do najnowszej wersji, zgodnej z serwerem Balantia.pl. Nie ważne jakiego masz klienta, ściągaj patcher'a i szybko wbijaj na serwer.

Balantia2patcher-bg.png

Balantia-texts6.png

Nasz cały zespół składa się z team'u gry jak i forum.
Każdy pracuje w pocie czoła, aby umilić Wam grę!

Zespół Gry
Balantia.pl

Sensual

TheHikariYami

Welnes

Vater

Arla

Noken

Zespół Forum Balantia.pl

Cały Zespół Gry

PurpleSlayer

Loshan

Elexio <3

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Oczywiście polecam server, miła atmosfera, administracja po początkowych wpadkach wzięła się w garść i zaczyna dbać o graczy, za co wielki + dla nich.

Częste update, poprawy, nowe misje cały czas są tworzone aby gracze się nie nudzili. Jak na każdym serverze znajdziemy tu kilka bugów ale są one stale poprawiane i likwidowane.

217xz.jpg
Opublikowano

Serwer fajny :) miło się gra, fajna administracja , dużo nowości , na serwerze panuje miła i przyjazna atmosfera :D

i na chuj ta marna reklama ?

Po to żebyś się frajerze pytał , nie pasuje to wypierdalaj . soory za wulgi , ponioslo mnie.

POZDRO :P

Opublikowano

Ilosc graczy spada to new prezke robicie?

Nie polecam server od samych poczatkow byl popychany bugami na ktorych ludzie dorobili sie bardzo dobrego eq oraz hajsu + rozdawanie eq/skili na lewo i prawo :0

Normalni ludzie wiedza o co chodzi.

Opublikowano

Ilosc graczy spada to new prezke robicie?

Nie polecam server od samych poczatkow byl popychany bugami na ktorych ludzie dorobili sie bardzo dobrego eq oraz hajsu + rozdawanie eq/skili na lewo i prawo :0

Normalni ludzie wiedza o co chodzi.

Akurat od pewnego czasu rośnie ilość graczy :P

POZDRO :P

Opublikowano

Serwer, jest fajny bo grałem tam kilka godzin, lecz dużo osób lata na sh, wh itp.. Prezentacja trochę uboga dużo nie zyskacie takim czymś graczy, mało opisana. Ale polecam serwer.

Opublikowano

Tutaj ktoś stwierdził, że serwerowi spada ilość graczy.

Prezentacje można odświeżać co jakiś czas z nowościami, i ile takie zostały wprowadzone na serwer.

Każdy serwer ma prawo się reklamować, bez żadnych hamulców.

Serwer polecam, ale nie zagram :)

Pozdrawiam `Angello.

Opublikowano

Witam

Serwer mi się spodobał i mam zamiar zagrać ale najpierw chciał bym wiedziec jak wygląda system ulepszen, mam nadzieje ze nie jest przesadzony i nie ma po 20 nowych broni dla każdej z klas... Móglby mi go ktos w skrocie opisac? Bede wdzieczny :)

Opublikowano

To teraz ja sie wypowiem, bo mogę.

Serwer jest w chuj nudny, jedyną rozrywką jest DC, ew. WM. Lata multum botów, WH, sh itp. Na psach ludzi jak na evencie (ustawione boty na balantyjskie szkaty). Na małych lvl'ach nie da się zarobić - instr. w ogóle nie schodzą ze sklepów, najdroższa instr. jaką jest aura chodzi max. 500k (nikt nie kupuje). Jedyny zarobek - DC, ew. jakoś na zmiankach można sie wybić.

Większość graczy zrezygnowała z dalszej gry dnia drugiego stycznia, gdy zrobili amnestie pereł, bo ktoś wbił na konto hikariego xDxDxDxD

Tyle ode mnie ;)

@Elexio

nowe misje? Żartujesz?

Do Sensuala;

Stawiaj serwer podobny do alamuta, bez żadnej cipki z YT ;)

Opublikowano

Witam

Serwer mi się spodobał i mam zamiar zagrać ale najpierw chciał bym wiedziec jak wygląda system ulepszen, mam nadzieje ze nie jest przesadzony i nie ma po 20 nowych broni dla każdej z klas... Móglby mi go ktos w skrocie opisac? Bede wdzieczny :)

Jest to server medium podchodzący pod hard- system ulepszeń jak na globalnym PL, bronie jedyne są na 90 tj tryton etc

217xz.jpg
Opublikowano

Nie Polecam. Serwer "Syf"

Administracja usuwała graczom eq ;)

Tutaj widać że miałem eq:

http://iv.pl/images/24605364724849139151.jpg

a tutaj już nie

http://iv.pl/images/34534997383081937877.jpg

http://iv.pl/images/99788158637012036712.jpg

A tutaj piękny ss z perełkami

http://iv.pl/images/22787377975154352301.jpg

Pozdro :P

Użytkownik TR3q edytował ten post 12 styczeń 2013

Przykro mi, ale nie usuwaliśmy EQ, jedynie stacki perełek jak i banowaliśmy wtedy konta, które je posiadały ;).

Hejt jak hejt, ale ten wyjątkowo żenua.

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Przykro mi, ale nie usuwaliśmy EQ, jedynie stacki perełek jak i banowaliśmy wtedy konta, które je posiadały ;).

Hejt jak hejt, ale ten wyjątkowo żenua.

Wiesz mógł zdobyć te perły .. Łowić neosować kupować allegro wymieniać eq, nie wiesz jacy ludzie są a Ty im perły usuwasz, może normalnie zdobył..

Opublikowano

Wiesz mógł zdobyć te perły .. Łowić neosować kupować allegro wymieniać eq, nie wiesz jacy ludzie są a Ty im perły usuwasz, może normalnie zdobył..

To było dawno i niestety okoliczności wymagały drastyczności :).

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Nie polecam serwera z calego serca.Hikari to dziecko neo ktore nic nie ogarnia,w dodatku ten bug z perlami...

Serwer skreslony jak dla mnie

Musiały Ci się serwery pomylić lub nie grałeś i masz lewe informacje - żaden bug z perłami u nas się nie pojawił :)

Opublikowano

Ehh nic się nie dowiedziałam z prezentacji. . .

Jakie raty ? jaki typ serwa. Jaki system ulepszania . . .

Opublikowano

Na serwerze grałem. Na początku bardzo fajnie się grało, lecz później zaczyna się wkradać monotonia ... Aż łza w oku się kręci jak przypomnę sobie alamuta ...

Mów mi KeiseN :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...