Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fraps tnie sie na dobrym sprzecie ... POMOCY!

kubolitek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no dobra ;) Zaraz przetestuje jakies ... bo ja wiem - starsze stery (uzyje przywracania ) hmm... Co do ustawien gry nwm czy mam cos zmieniac , bo zamierzam nagrywac na ultra :O

PS. Pro avatar ;)

Opublikowano

no dobra ;) Zaraz przetestuje jakies ... bo ja wiem - starsze stery (uzyje przywracania ) hmm... Co do ustawien gry nwm czy mam cos zmieniac , bo zamierzam nagrywac na ultra :O

PS. Pro avatar ;)

Multi? niepodkręcone GTX 660 i i5 3570 + ultra + nagrywanie to nie jest dobre połączenie. I spadki fps będą tu całkiem normalnym zjawiskiem.

edit: Zobacz jak się będzie zachowywał licznik fps przy nagrywaniu po zmniejszeniu detali na medium/high.

EMPTY :C

Opublikowano

Geniusz, po prostu geniusz.

Nagrywasz bf3 na tym lapku? W ultra? Może jeszcze powiedz, że masz 60fps+?

@up, nie chodzi bo nie umiesz dobrać odpowiednich sterowników, dostosować ustawień gry..

Podstawowe informacje i wskazówki już dostałeś, wykaż trochę własnej inicjatywy.

Pisalem w sensie do gier dzialajacych u mnie na najwyzszych + fraps :*

Piszesz jak by do przykladowo 1 rodzaju karty graficznej bylo po 30 sterownikow <facepalm>

Po 2 jak ma dostosowac ustawienia gry jak chce na ultra? ;x

@Topic zrob defragmentacje dyskow, pousuwaj jakies gowna, wyczysc rejestr

Mozesz miec zjeb**ty sprzet ale zasyfiony i nawet na MC bedzie cielo :D

Hehehe avatar hm Ciekawy xD

Opublikowano

@SmokeEveryDay,

Ale co nas obchodzi twój laptop i twoje gry? Post bynajmniej zbędny.

Miałem na myśli, że ultra może być nieosiągalne na tej konfiguracji przy zachowaniu przyzwoitej płynności.

Nie wiem jak jest ze sterownikami w przypadku nvidii, ale radeony miały ostatnio z nimi problem i były duże różnice między poszczególnymi wersjami, przykład? 12.10 - średnio 60fps w bf3, 13.xx - artefakty, 13.2 - średnio 80fps.. Sam miałem taki przypadek.
Co do ostatniej części twojej wypowiedzi to fakt przeczyścić kompa ze zbędnego syfu nie zawadzi. ;)

EMPTY :C

Opublikowano

Mozesz miec zjeb**ty sprzet ale zasyfiony i nawet na MC bedzie cielo

Komp tydzien temu wyszedl z formatu...

a film sie renderuje ;p

Aha i slyszalem ze 2 dysk twardy pomoze ? :O

Opublikowano

Jeszcze jeden post obojętnie jaki nie na temat i poleci warn. Idź sprawdź inny program, ten V-SYNC, bo tylko spamujesz. Żaden dysk Ci nie pomoże chyba że masz jakiś syf sprzed 10 lat

Opublikowano

Zaraz Ci zamknę ten temat i tyle będzie. Napisałem Ci co robić i zadałem pytanie to ty sobie wysyłasz linki do YT nie racząc zacząć cokolwiek próbować.

Opublikowano

Ręczne, bynajmniej w Radeonach trzeba resnąć żeby ustawienia się zatwierdziły. Jak dalej nie zadziała to proponuję OC karty lub zmianę sterowników (raczej to drugie zadziała)

Opublikowano

Nie , to nie to ;x Mowie ci ze to jest tylko przy nagrywaniu ! tak to gra plynna jak nwm co ! :D Mysle ze to moze byc ten dysk ...

Ktos inny pomoze?

Opublikowano

Nie pomoglo -,-

Zauwazylem - dluzsze nagrywanie - Pokazuje 65 fps bez nagywania , chwile gram i nagle przebija sie do 80 fps i tak zostaje - nagrywam , dochodzi do 65 fps bez lagow i potem znowu 50 i sie scina !

Opublikowano

Gibuś - 5% za te durnoty i spam co wypisujesz. Po co Ci te pieprzone rdzenie ? Na Athlonie 4 rdzeniowym gorzej mu pójdzie nagrywanie jak na Pentiumie 2x 3,4 GHz. Rozchodzi się o MODEL konkretny

Fraps jest najgorszym programem nagrywającym, jedne z lepszych nie obciążających za bardzo sprzętu to MSI Afterburner i Action

Przycinanie co jakiś czas może powodować V-Sync (odświeżanie pionowe) lub sterownik graficzny

Na ciebie leci skarga za 4 bezpodstawne warny.

Jakbys wiedział to gry wymagają procesora. A to czy procesor ma 2 rdzenia czy 4 to wielka roznica.

Na 2 rdzeniach ci nie pojdzie bf3, a na 4 pojdzie. Wiec jak ma 2 rdzenia to jak moze mu sie nie ciac komputer podczas nagrywania.

Opublikowano

Czyli według Ciebie przykładowo Q6600 lepiej sobie poradzi od i3 3220 ? To gz logiki.

Co do warnów chcesz to jeszcze za odkop dostaniesz ;d

Opublikowano

Czyli według Ciebie przykładowo Q6600 lepiej sobie poradzi od i3 3220 ? To gz logiki.

Mowa jest jakbyś nie zauważył o intelu i5 3,4 GHz.

Więc jeśli kolega ma intela i5 tylko z DWOMA rdzeniami, to nie pogra a tym bardziej nie nagra nowszych gier, lecz jeśli kolega ma intela i5 z CZTEREMA rdzeniami to może pozwolić sobie na granie jak i zarówno nagrywanie nowszych tytułów.

Starałem się wytłumaczyć jak nauczycielka w gimnazjum - 2-go gimnazjaliście, bo i w takim wieku jesteś i pewnie klasie.

Więc myślę, że już powinieneś wiedzieć dlaczego pytam czy ma model DWU czy CZTERO rdzeniowy.

A jeśli za takie pytanie dostaje warna, to sorry ale to ja tobie GZ myślenia.

Opublikowano

Ale po co to dochodzenie, jak i5 6xx ma 2 rdzenie, ale 4 wątki? W dodatku bardzo mocne wątki, więc na luzie pogra -_- Gdyby tak nie było, to i3 nie nadawałoby się do grania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...