Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fraps tnie sie na dobrym sprzecie ... POMOCY!

kubolitek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , moj problem polega na tym , ze fraps tnie mi gry na takim sprzecie:

gfx 660

intel i5 3,4ghz

monitor czest . odsw 60 hz ( nie wiem czy to dobrze )

co jeszcze dodac?

Slyszalem ze trzeba kupic new dysk i wtedy lagowac nie bedzie , ale na takim sprzecie tez trzeba tak ? Prosze pomoc bo tego nie ogarniam ! xD

Np taki mc - tnie sie ... bf3 - tnie sie

Nie jest to "klatkowanie" lecz jest to przycinanie co jakis czas - mowie o bf3 , w minecraftcie jest podobnie ! Nie wiem co robic , kupic dysk czy jeszcze sprobowac cos innego...

Help

Help.

Help..

Help...

Opublikowano

Ile rdzeni procesor ?

i5 3,4ghz to raczej jasne, że 4 >.>

Ja polecam program Mirilis Action - mam nie za dobrego PC a nagrywam bez utraty klatek.

A jak jest w przypadku frapsa u Ciebie?

Każdy program będzie powodował spadek liczby fps. Ten Mirillis faktycznie niby tam faktycznie mnie zasobów "zabiera", nawet sam blackwhite na yt go poleca. Autorze, możesz potestować i zobaczyć jak to u Ciebie wypadnie.

A jeśli chcesz naprawdę profesjonalnie podejść do nagrywania gejmpleji to zaopatrz się w AverMedia Live Gamer HD, a żadne spadki fps nie będą Ci straszne bo nagrywaniem zajmie się osobny podzespół jednostki centralnej.

Jeśli mówisz o przycięciach chwilowych, a average fps jest na przyzwoitym poziomie to stawiałbym na padający już dysk twardy, ale niekoniecznie. ;d

EMPTY :C

Opublikowano

i5 to raczej jasne, że 4 >.>

Jest seria i5 z dwoma rdzeniami -.-'

Opublikowano

Wiem, i5 6xx, ale one nie mają zegarów 3,4ghz.

Zawsze można włączyć tryb turbo, albo podkręcić.

Opublikowano

Fraps każdemu muli kompa, on po prostu taki jest.
jest gównem...
Ja także polecam Mirilis Action. Nagrania nie dość że ważą o połowe mniej, to nie tracą na jakości i program nie obciąża kompa w ogóle.
Program w czasie promocji możesz wyrwać za jedyne 50zł a licencja dożywotnia. Więc myślę że się opłaca.
Dodatkowo twórcy chcą w przyszłości dodać do programu funkcje livestreamowania i nagrywania kamery ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Zadałem ci pytanie, ile masz rdzeni w procesorze ? Ile ramu ?

Opublikowano

@up

Spamuj więcej, jeśli nie wiesz nawet ile ten CPU ma rdzeni, wyjdź, gdyż i tak nie pomożesz.

@top

Fraps to NAJGORSZY program nagrywający, z darmowych polecam gorąco MSI Afterburner.

@Gibuś

Nie wiem czy zauważyłeś, że każdy twój post w tym temacie mówi o tym samym + nie wiem co ma do tego tematu to:

Idź lepiej grac w lola i kręcić swoje forum bez ludzi a nie tutaj w błąd wprowadzasz.

Nie skomentuję tego :)

Owszem, zmiana programu tutaj pomoże, gdyż FRAPS jest programem nagrywającym, który w największym stopniu obciąża CPU.

Opublikowano

Wyjść to możesz ty , jeśli nie wiesz że są rózne modele i5 i twierdzisz, że fraps to najgorszy program.

Sama zmiana programu tutaj nie pomoże. Chyba że będzie nakręcał w najniższej jakości

Opublikowano

Spróbuj innym programem jeśli to samo będzie to trzeba szukać problemu w sprzęcie.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ok jeszcze dzis napisze jak sprawuja sie inne prograny i opisze procka . Badzcie wieczorem i pomozcie ! Qha i prosse sie nie klocic bo mpc jest po to aby pomagac , huh ?

Opublikowano

Gibuś - 5% za te durnoty i spam co wypisujesz. Po co Ci te pieprzone rdzenie ? Na Athlonie 4 rdzeniowym gorzej mu pójdzie nagrywanie jak na Pentiumie 2x 3,4 GHz. Rozchodzi się o MODEL konkretny

Fraps jest najgorszym programem nagrywającym, jedne z lepszych nie obciążających za bardzo sprzętu to MSI Afterburner i Action

Przycinanie co jakiś czas może powodować V-Sync (odświeżanie pionowe) lub sterownik graficzny

Opublikowano

No nqreszcir sie doczekalem !!! co musze zrobic ? Off synch pionowa czy co ? jestem juz przy kompie takze prosze pisac jak ktos wie co podzialac

No nqreszcir sie doczekalem !!! co musze zrobic ? Off synch pionowa czy co ? jestem juz przy kompie takze prosze pisac jak ktos wie co podzialac

nareszcie ¤

nareszcie ¤

Opublikowano

Chyba z kilka razy ludzie pisali żebyś zmienił program. Trudno dociera?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Fraps tylko zabiera FPS, na 90% nie powoduje przycinania obrazu. Nie znam sterów Nvdii, wejdź do panelu i na początek przywróć ustawienia do fabrycznych. potem poszukaj V-Sync lub synchronizacji pionowej, daj zawsze wyłączona lub always off w zależności od wersji językowej. Sprawdź też czy w grze masz włączoną V-Sync. Ustaw częstotliwość odświeżania na największą na sztywno w panelu nvdii. Jak to nie pomoże zmień sterownik na nowszy/starszy.

Ale przed tym wszystkim faktycznie wypróbuj inny program ;)

Opublikowano

Ok zmienilem program na afterburnera i lekkit klatki ;p Jak przywrocic ustawienia fabryczne? Pomozesz? aha i zauwazylem w statystykach afterburnera ze mam WYSOKIE WYKORZYSTANIE PROCESORA to bardzo zle?

Procek: intel i5-3570 cpu 3.4 ghz

Opublikowano

To normalne przy nagrywaniu szczególnie. Co do panelu Nvdii jak mówiłem nie ogarniam (mam Radeona) więc tu Ci nie pomogę

Opublikowano

Ja mam intela 2x1.6 4 ramu w laptopie i fraps chodzi jak nalezy

0 scinek i ladnie nagrywa

Na jednym kompie bedzie dzialac, a na drugim nie, wystarczylo zmienic program na inny

Opublikowano

Ja mam intela 2x1.6 4 ramu w laptopie i fraps chodzi jak nalezy

0 scinek i ladnie nagrywa

Na jednym kompie bedzie dzialac, a na drugim nie, wystarczylo zmienic program na inny

Geniusz, po prostu geniusz.

Nagrywasz bf3 na tym lapku? W ultra? Może jeszcze powiedz, że masz 60fps+?

@up, nie chodzi bo nie umiesz dobrać odpowiednich sterowników, dostosować ustawień gry..

Podstawowe informacje i wskazówki już dostałeś, wykaż trochę własnej inicjatywy.

EMPTY :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...