Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Części do kompa. Jakie ?

grzesiek40197

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gladius'a m40 :-)

Ja bym go wybrał zamiast gladiusa jednak na forum poleciłbym gladiusa

Po za tym dałeś brutusa nie gladiusa

W czym ten twój zestaw niby jest lepszy ? Dałeś to samo co ja w gorszej obudowie z bezsensownie droższą płytą (B75 to B75 i tak nic nie zrobi na niej)

Opublikowano

Ale to nie ma sensu brać SROCKA za 300 zł, skoro zestaw ma nie być pod OC.

Dałem brutusa, bo jest to tania i dobra obudowa, za tą cenę nie ma lepszej, skoro zależy na kasie.

Proszę, jak czytasz mój post, przeczytaj go jeszcze raz, bo nie chcę kolejny raz Ci tłumaczyć...

Opublikowano

Ale to nie ma sensu brać SROCKA za 300 zł, skoro zestaw ma nie być pod OC.

Czy ktoś mówi o AsRocku ? Dałem ASUS'a ponad 50 zł tańszego od tego MSI w formacie mATX z tym że ma 2 sloty na pamięć RAM

Nie czepiam się obudowy ale za kasę z dysku i mobo masz Zalmana Z9 PLUS

O co Ci właściwie chodzi bo nie ogarniam ?

Opublikowano

Sweet Jesus, mam 13 lat i niedawno zacząłem interesować się informatyką, więc mogę czasami źle złożyć coś.

Też mam tyle, problem? To nic nie rób, doucz się.

Co do tematu - B75 to typowo nie do OC. Zresztą w sumie ten procesor i tak nie jest do OC :D Obudowę - tak, jak najbardziej polecam Zalman Z9 lub Z11 koniecznie z + (więcej wentyli! :))

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

To lepiej wziąć Gladius'a m40.

Polecany w r. 2012 ( wygrał 'głosowanie' jako najlepszy produkt jakość/cena ).

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m40-pure-black-atx-usb3-0-ssd-ready-3x120mm-bez-zasilacza-spc077-529266/

Gladius jest najlepszym wyborem, jeśli ktoś nie wkłada chłodzenia większego niż Fortis/Macho 120.

Opublikowano

A skoro komputer nie pod OC, więc nie jest potrzebna większa a nie sądzę, że jeżeli już będzie chłodzenie, to nie aż takie...
Wiele możliwości daje ten m40, w końcu obudowa klasę wyżej :)

Opublikowano

Haaha. Słuchaj, ja ciągle piszę o Hd7850, a nie o 7870. To tak jakbyś prowadził dyskusję o hd7770, a ja bym napisał ''I uważasz, że hd7770 jest lepsze o GTX660Ti?''. Śmieszne :-)

Autorze, zly zestaw. Złożę coś i po edycji dodam.

ale w moich linkach podałem hd7850 a nie jakieś inne

sorki nie zerknąłem wyżej :)

Opublikowano

Autorze, wszystko dobre.
Jedynie, jeżeli chcesz dołożyć te 30 zł ( a nie bardzo się opłaca, jeżeli nie będziesz kupował ramu więcej niż 16gb ) do lepszej płyty głównej. Tak jak napisałem, nie będziesz kupował ramu więcej niż 16gb = płytka jest dobra.
Możesz ewentualnie dołożyć do innej obudowy, którą podawaliśmy - Twój wybór.
Zestaw można brać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...