Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plan treningowy 14 latka co o tym myślicie?

hoops2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pon - bicepsy - 2 serie 10 powtorzen

Śro - klata ławeczka - 2 serie 10 powtorzen

Pt - bicepsy -2 s, 10 p

Wtorek ,czwartek, sobota - pompki , skłony , przysiady .

Rozgrzewka: pompki , skłony, brzuszki , rozciągnięcie mięśni.

Dobry plan jak na początek?

Wzrost: 160 cm

Waga 45 + kg

87164478848518422776.png

Opublikowano

Nie bierz sie za siłownie + ten plan co napsałes to nie plan , pokrzywisz sie tylko i nic wiecej.

+ najpierw wez sie za diete.

Btw w twoim wieku wystarczy byc ruchliwym ,bieganie ,pływanei etc i bedziesz wygladał dobrze.

Opublikowano

A jak ja mam

14 lat i 69 KG, oraz 171 CM wzrostu, to taki plan jest dobry?.

Jak to nawet plan nie jest.:D

Polecam skorzystac z forów poswieconych tej tematyce ,tam masz mase poradników ,wybierzesz cos dla siebie.

Opublikowano

Zgadzam się to nie był plan, ale od czasu od czasu zastosować coś w tym stylu to nei jest źle chyba: >

87164478848518422776.png

Opublikowano

Czemu go pojebało ? Dobrze że chłopak chce ćwiczyć niż siedzieć przed komputerem.

No jasne, tyle, że 14-latek wg. mnie powinien raczej rozwijać się kondycyjnie, sprawnościowo a nie cisnąć na budowanie muskulatury. Przecież taki chłopak tej masy nie potrzebuje i tak jeszcze sporo urośnie i zajdzie mnóstwo zmian w organizmie...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

najpierw zrób masówke, czyli przez jakiś okres porządnie przytyj, są też różne treningi na masę.

Ten plan co podałeś to nie plan :)

Pon - Klatka & triceps 3-4 ćwiczenia, ilość serii zależy jaki trening (masa czy rzeźba)

Śro - Plecy & Biceps to samo co wyżej, od początku zacznij od lekkich ćwiczeń na plecy, takich jak podciąganie na drążku, pompki, 0 ćwiczeń, które mogłyby uszkodzić kręgosłup

Pt - Barki & Przedramie

Sobota - Nogi i brzuch

Rozgrzewka: pompki , skłony, brzuszki , rozciągnięcie mięśni, przynajmniej 5 min rozgrzewki

Polecam zakupić różnego rodzaju gainery na przyrost masy :)

Tutaj masz stronkę z ćwiczeniami, i informacjami co i jak, czytaj uważnie jak wykonywać ćwiczenie, nie tylko na gify i czytaj czy jest dla zaawanswanych :)

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Możesz napisać na PW po więcej informacji ;)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

W wieku 14 lat nie radzę Ci trenować. Szybko możesz zatrzymać rozrastanie się mieśni itd. W Twoim wieku organizm jeszcze nie jest w pełni zbudowany. Polecam od 16/17 lat zacząć ćwiczyć. Chyba, że chcesz mieć 165cm wzrostu w wieku 20 lat.

2ufgk6u.png

Opublikowano

@up

Ćwiczyłem od 5 klasy podstawówki, oczywiście nie tak jak teraz ćwiczę, za mało info wtedy miałem, i dalej rosnę bez jakiegokolwiek problemu :) Ale to prawda, lepiej zacząć później :)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Weź kilo mąki tortowej (lepiej na mase wchodzi) i realizuj ten plan co napisałeś, a później na rzeźbę bierz kilo sałaty (dobra rzeźba) i wykonuj ten plan. Polecam!

Opublikowano

Zaczęliście ćwiczyć w pierwszej gimnazjum i prawidłowo rośniecie mówiąc, że macie 170 cm wzrostu w wieku 15 lat? Naprawdę... wstrzymajcie się. Potem będziecie chcieli lepszych efektów, dojdą sterydy, a na koniec zaniki mięśni na starość. Poczekajcie do 17 roku życia i potem próbujcie, bo teraz to jedyne co, to brzuszki, pompki i jogging + powolne budowanie masy na przyszłość (czytaj masa, nie wpieprzanie co się da).

Opublikowano

Ja mam 15 lat, 185 cm wzrostu i 75 kg wagi i uważam, że pompki, brzuszki jak najbardziej wystarczą. Jeżeli chcesz masy nabrać, to poczekaj do lat 17-18 i siłownia.

Opublikowano

:D 14 lat 15 to nie ten czas..dorośnij pierw, musisz znać diete, co nieco o odrzywianiu się czyli co możesz a czego nie, jakie dania zawierają witaminy etc. co Ci poprostu pomoże ;) Taki trening to wiesz..od czasu do czasu rób nie co dzień, bo efekty ok będą ale 160 cm to mało...i jeszcze ta waga x_x

Opublikowano

Na początku to trzeba mieć porządną masę a potem rzeźbić ;)

jak na 14 lat nie powinieneś chodzić na siłownie, bardziej naturalniejsze sposoby typu dieta, bieganie, trening piłki nożnej cokolwiek byleby się ruszać i nie siedzieć długo przed komputerem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...