Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Gra] Picraft !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Pisz do kogo to napisałeś ;)

2.Ja mu pomagam ale nigdy nie możemy się z kontaktować....

@up dodatki do Unity są płatne ^_^

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up Tzn płatne nie jest jeśli masz licencję a jeśli nawet jej nie masz a posiadasz piracką pełną wersję mmf2 to i tak tego dodatku nie zainstalujesz :p

A wracając do tematu to ja i tak uważam, że najlepiej jest się wpierw nauczyć jakiegoś języka programowania i zobaczyć jak działają kolizje, animacje, timery, renderowanie... a dopiero potem przesiadać się na jakiś gotowy silnik. Ale to jest tylko moja opinie bo i ja dopiero uczę się javy dlatego nie jestem jakimś szpecjalistą.

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

@up Tzn płatne nie jest jeśli masz licencję a jeśli nawet jej nie masz a posiadasz piracką pełną wersję mmf2 to i tak tego dodatku nie zainstalujesz :P

A wracając do tematu to ja i tak uważam, że najlepiej jest się wpierw nauczyć jakiegoś języka programowania i zobaczyć jak działają kolizje, animacje, timery, renderowanie... a dopiero potem przesiadać się na jakiś gotowy silnik. Ale to jest tylko moja opinie bo i ja dopiero uczę się javy dlatego nie jestem jakimś szpecjalistą.

spk ale nie przeczytałeś tego co napisałem -.-Ja mam orginala na 5 stanowisk :P

Opublikowano

Takie "se" w mario to ja mogę sobie pograć na gry.pl

Jeśli zrobisz lepszą grafikę to można to czaić :D

Na chwile obecną jakieś naciągane 6/10 bym jej dał.

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Takie "se" w mario to ja mogę sobie pograć na gry.pl

Jeśli zrobisz lepszą grafikę to można to czaić :D

Na chwile obecną jakieś naciągane 6/10 bym jej dał.

Wszystkich tylko krytykujesz zrób coś swojego a później się wypowiadaj -.-

każdy umie krytykować....

Opublikowano

@up

On ma całkowitą rację... niech zrobi coś czego nie ma, platformówek jest miliony z oszałamiającą grafiką i efektami nie wspominając już o grywalności.

Opublikowano

@up ogarnięta osoba na forum...

i takich użytkowników trzeba więcej ;)

Opublikowano

Wszystkich tylko krytykujesz zrób coś swojego a później się wypowiadaj -.-

każdy umie krytykować....

Tak jak już napisałem we wcześniejszym temacie napisze i tutaj.

Żeby krytykować tak na prawdę nie muszę zrobić kompletnie nic ponieważ każdy ma swój gust a mi ma prawo się coś nie podobać z samego tego że coś jest w tym słabego. Wcale nie pisze że to syf, skończone dno etc... Po prostu stwierdziłem że słabe jest graficznie i jeśli się poprawi jakość to chętnie zagram.

Ja się znam tyle na programowaniu gier co nic ale zrobiłem sobie jednego shootera w 3d w jakimś programie, nie pamiętam nawet w jakim już.

Ale pomimo tego że był lepszy niż niektóre projekty zamieszczane na tym forum nie wstawiłem go ponieważ po prostu nie podobał mi się, był słaby...

Tak samo jak innych potrafię krytykować też siebie chociaż to co napisałem to nawet nie krytyka a bardziej stwierdzenie czegoś moimi własnymi oczami.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Takie szybkie pytanie. W jakich językach można programować w unity.

JavaScript na pewno tego używałem do tworzenia jakiś tam efektów rzucania granatów czy też wyrzucania jakiś tam broni.

Co do reszty to nie jestem pewien ponieważ posiedziałem w nim dosłownie 5 dni stworzyłem teren, teksturki budynków bronie i to na tyle :D

Opublikowano

O pomoc przy grze najlepiej pytać na forum o tym poświęconym np. NukeBoards.

Do moderacji: To nie jest reklama "konkurencyjnego" forum. Po prostu dałem nazwę forum, na którym ta osoba otrzyma pomoc, jest ono stricte o tworzeniu gier w programach tego typu, nie mówię mu "MPC jest nie dla ciebie" więc proszę moderatorów o nie czepianie się

Moja opinia:

+Widziałem gorsze gry

+Ładne tło w menu

+Fajny kolor na platformy

+Gra nie należy do najłatwiejszych

+Jeśli poprawisz poniższe to powinna wyjść świetna platformówka

-Wbudowane przyciski, które są po prostu brzydkie i nie pasują do grafiki

-Wbudowany ruch platformowy, który jest po prostu masakrą

-Słaba grafika

-Ruch tego wrogiego stworka jest... dziwny

-Amunicja resetuje się po przejściu na kolejny poziom

-Wynik i amunicja w formie liczby gdzieś na ekranie

-Pociski przelatują przez ściany

-Małe plansze

-Design plansz trochę kuleje

-Instalator, który jest bez sensu i utrudnia dostęp do gry potencjalnemu graczowi

I wiele innych rzeczy

Opublikowano

Siema Ja Tam jestem dosyć dobrym grafikiem i dźwiękowcem znam problemy które występują w twojej grze Pisać pw jeśli potrzebować pomoc :D

Opublikowano

590 pkt :D

Radziłbym albo poprawić ruch, albo przesiąść się na Constructa, który jest darmowy a ma o wiele większą funkcjonalność niż TGF2 i jego wbudowany ruch jest bdb.

@Edit: 670 pkt :D

I jest bug z życiami - w którymś poziomie jeśli zginiesz i stracisz tak 1 życie, to możesz sobie wziąć 2 życia od nowa i zdobyć więcej

Opublikowano

Zgadzam się z yumohuseyo przy dużej ilości obiektów nie tnie się :P Ja też zrobiłem minecraft w Construct i jest zajebiście :D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...