Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum info.

JohnTGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was mam 16 lat kończę w tym roku gimbaze. Wybieram się do technikum informatycznego i chciałbym się jakoś do tego przygotować juz.

Chodzi o to ze szukam kogoś kto skończył te technikum albo wie co jest najważniejsze w tym. Dokładnie chodzi mi o to żeby mi wypisać wszystkie rzeczy które mogą się tam pojawić. Np: Budowa pc, strony html itd...

Proszę mi to wymienić. Od razu wielkie dzięki i Lubie to :!

Opublikowano

Oczywiście ze to wszystko bedzie, jestem w trakcie nauki w technikum informatycznym i ostrzegan ze nie jest łatwo :) Na 1 roku masz podstawy i nie jest to bardzo trudne. Masz systemy operacyjne, które sa latwiejszym przedmiotem, jest rowniez oprogramowanie biorowe (w skrocie przedmiot o programach komputerowych) oraz UTK (urzadzenia techniki komputerowej) ktore juz do latwiejszych nie naleza, przynajmniej takie jest moje zdanie. Jest to przedmiot o budowie komputera, czesci, budowa, taktowanie, parametry kazdej czesci komputera :), drukarki, monitory itp. Jesli sie tym interesujesz to super poniewaz ok 50% na egzaminie zawodowym jest wlasnie z tego. W 2 klasie juz zaczynaja sie schody, pojawiaja sie dodatkowo multimedia, aplikacje internetowe oraz programowanie struktoralne. Moim zdaniem to jest najciezszy przedmiot. Pascal, C++ i inne, jest to drugie ok 50% na egzaminie, reszta do 2 pytan z innych przedmiotow. W nastepnych latach jeszcze dochodzi programowanie obiektowe, administrowanie sieciowymi systemami operacyjnymi oraz zawodowy angielski :P Jesli interesuje cie to wszystko i potrafisz sie uczyc i w miare ogarniasz matme to polecam. Mam nadzieje ze pomoglem :) Licze na Like

Opublikowano

W 2 klasie juz zaczynaja sie schody, pojawiaja sie dodatkowo multimedia,
aplikacje internetowe oraz programowanie struktoralne. Moim zdaniem to
jest najciezszy przedmiot. Pascal, C++ i inne, jest to drugie ok 50% na
egzaminie, reszta do 2 pytan z innych przedmiotow. W nastepnych latach
jeszcze dochodzi programowanie obiektowe, administrowanie sieciowymi
systemami operacyjnymi oraz zawodowy angielski :P

I to jest właśnie najłatwiejsze. To, co znajomy ma w technikum z programowania, bez problemu mu wykonałem. Reszta (sieci, systemy [...]) to teoria, do nauczenia się.

Opublikowano

Jeśli się to ogarnia, i uczy sie na bierzaco, lub mial z tym stycznosc (@up podejrzewam ze miałes) to nie ma problemu oczywiście, może to też zależy od nauczyciela, bo np ja mam bardzo wymagającego :)

Opublikowano

Szkoła jest od tego żeby nauczyć po to tam idziesz proste ;D

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

A więc ja ci opisze moją przygode z technikum : Chodze do pierwszej klasy i Lekcje typu Systemy operacyjne łatwe no troszku posłuchac i tyle , Informatyka podstawi itp Lecz UTK u mnie w szkole jest tak pojebanie ze od poczatku roku nic sie nie uczymy ... Siedziemy po 6 lekcji w piątek bo tam mam plan i nic nie romimy no w cs gramy nauczyciel ma wyjebane :/ i to rozumiem gdybym był gimbem ceszył bym sie ale no na chuj siedziec 6lekcji w szkole i nic sie nie uczyc , Tak pozatym na informatyku uwazaj na matematyke bo jest no nie łatwa. Dobry nauczyciel i ogarniesz

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Systemy operacyjne - łatwe, podstawy windowsa, linuxa i w zasadzie na tym to sie konczy
Diagnostyka - łatwe (jak dla mnie) systemy (dwojkowe, osemkowe, dziesietne szesnastkowe), budowa pc oraz jego akcesorii (drukarki, monitory, skanery) i inne pierdoły
Rozszezona matma - nie powiem trudna, sam ledwo ogarniam ale daje rade

I to jest chyba najwazniejsze pozniej dochodzi grafika, programowanie, sieci internetowe, programy biurowe ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...