Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dopasować kartę graficzną do komputera?

tyka00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę zakupić nową kartę graficzną, lecz nie wiem jak sprawdzić czy będzie pasowała do mojego komputera.

Proszę o pomoc, napiszcie wszystko co będzie potrzebne do dopasowania, a ja sprawdzę jakie to mam.

Z góry dzięki. :)

Opublikowano

Zasilacz: IBOX SL-8400BTX, nie wiem jaka moc, na zasilaczy pisze max 400W, a w innym miejscu 130W więc chyba to 400W.

Procesor: DualCore Intel Pentium E5200, 1700 MHz (8.5 x 200)

Płyta: Gigabyte GA-G31M-S2L (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Jak byście mogli to poszukali byście jakiejś rozsądnej karty używanej za max. 200zł.

Opublikowano

Najpierw zasilacz potem karta.

Jak chcesz za te 200zł się zmieścić to zasilacz chieftec/forton 450 z allegro i geforca 9800

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Proc będzie ogarniczał tego 4850. Jak nie planujesz wymiany procka, to używka radka 6670 - 2x mniejszy pobór od 4850, mniej wydajna, ale na tym procu i tak więcej nie wyciągniesz.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...