Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dostanę się z takimi ocenami?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Kończę gimnazjum. Zastanawiam się nad wyborem szkoły.

Mieszkam w Olsztynie (koło Częstochowy). Upatrzyłem sobie TZN Częstochowa, kierunek informatyk (programista).

Mam do Was pytanie. Podobno ciężko jest się tam dostać. Czy dostanę się z takimi ocenami?

Ang. 3*

Niemiecki 3*

Matematyka 5

Polski 5

(Informatyka z zeszłego roku też się dolicza) 6

Technika 5

Artystyczne 5

Religia 5

Edukacja dla Bezpieczeństwa 6

Fizyka 4

Chemia 3*

Biologia 5

Historia 4

WoS 3*

Geografia 3*

WF 4

* - postaram się poprawić

średnia bez informatyki to 4,2

Dostanę się? Jak myślicie? Podobno bardzo trudno :/

Opublikowano

To nie zależy od Twoich ocen, tylko od ilości punktów z testu i ocen.

Jak będziesz miał 45pkt+ to na luzie się dostaniesz.

Opublikowano

Pkt. z testu większych bzdur nie słyszałem -_-

Kierunek informatyka - głównie patrzą na trzy przedmioty tzn. informatyka, matematyka i j. angielski. Jeżeli jeszcze masz jakieś osiągnięcia w tym kierunku to kolejne plusy : ]

Więc myślę że spokojnie cię przyjmą.

Opublikowano

Matematyka 5

Fizyka 4

Ang. 3*

----------

No jasne, że dostaniesz.

Ja dostałem się na Technika Informatyka z ocenami Mat - 3, Fiz - 3, Ang - 3.

U Ciebie może być trudniej, ale ty na pewno dasz radę.

Opublikowano

Masz dobre oceny z Fizyki, Matematyki, Techniki. Na luzie się dostaniesz i powinieneś sobie też poradzić. Czasami ma się dobre oceny w gimnazjum, a w średniej bardzo ciezko idzie.

@down; Chociaż to, że na technice uczysz się wiele o programach itd. Akurat na moich lekcjach wiele jest związane z informatyką.

2ufgk6u.png

Opublikowano

@czujesienad

Co ma do tego Technika? -.-

---------

@EDIT

To może dlatego, że idę NPP to miałem co innego, m.in. sklejanie samolotów i domków..

Opublikowano

Na teście próbnym dość kiepsko poszło, ale z polskiego miałem 91%, z maty około 51% (większości zadań jeszcze nie omawialiśmy ^^ ) , z fizyki miałem mało bo 43% :/

Ale do tzn podobno sami najlepsi się dostają :/ Wie ktoś coś o tej szkole ?

@Dziękuję wszystkim za wspierające wypowiedzi ^^

Opublikowano

Kiepsko z matmy i fizyki. Lepiej dla Ciebie by było, jakbyś z polaka 51% miał a z matmy 91% . Troche słaba wymówka, że większości zadań nie omawialiście, w mojej szkole większość osób na próbnym albo miała 90%+ albo 50%- taka przepaść.

Opublikowano

Mój kolega chodzi do 2 klasy technikum informatycznego i powiem ci tak oni tam się dostawali z samymi dwójami ale on idzie starą metodą nauczania .

Wy idziecie nową więc niewiem jak teraz to jest ale skoro najlepszych przyjmują to powinienieś się dostać na luzie z takimi ocenami bo jak wiadomo większość gimbazy byle by na dwójach pozdawać .

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Sam teraz ukończyłem gimnazjum i dostałem się do technikum informatycznego.

Aby się dostać musisz mieć wyznaczoną ilość pkt (40+)

Punkty do szkoły tech. inf. możesz dostać za

• Egzamin po 3kl gimbazy
  • Oceny z Matma / Polski / Infa / Fiza
  • Dodatkowe osiągnięcia (konkursy / zawody sportowe)
  • Pozytywne zachowanie
Opublikowano

Z zachowania mam celujący, udzielam się w szkole - robię stronę internetową strony (aktualizuje).

Podobno do tzn trzeba 105 pkt.

Opublikowano

Jestem w tech inf najlepszym w mieście i co... przyjmowali każdego. Teraz jest niż demograficzny. Z twoimi ocenami to spokojnie.

wipek.pl

Opublikowano

A przy rekrutacji będzie sprawdzian typu rozmowa kwalifikacyjna ?

Opublikowano

Pkt. z testu większych bzdur nie słyszałem -_-

Kierunek informatyka - głównie patrzą na trzy przedmioty tzn. informatyka, matematyka i j. angielski. Jeżeli jeszcze masz jakieś osiągnięcia w tym kierunku to kolejne plusy : ]

Więc myślę że spokojnie cię przyjmą.

głównie patrzą na matematykę, informatykę i fizykę + języki oczywiście.

Opublikowano

Co za bzdury. Jest niż demograficzny, oraz ostatnio weszła w życie taka ustawa że każda szkoła jaką chcesz, Ci się należy (ale w każdej chwili mogą Cię z niej wywalić ;P).

Opublikowano

Oceny i pkt z testu wszystko ważne, ale jak założą sobie, że robią tylko 2 klasy po np. 20 osób to wezmą te 40 osób z najwyższymi wynikami i nie będzie ich obchodzić, że progi wymagań spełniasz... ;)

Opublikowano

@up

Niestety prawda i dlatego liczyłem że wypowie się ktoś właśnie z TZN :/

Opublikowano

Elo Monbrew ja mieszkam w czewie i raczej się dostaniesz do TZN mój kolega miał o wiele słabsze i się dostał ty na luzie się dostaniesz :D Miał w 3 gimbazie średnią 3,70 i się dostał :D Napisz końcowe testy chyba trzeba 90 + punktów mieć ale nie jestem pewnien dopytam się

Opublikowano

@up

Thx.

Z przedmiotów wyliczyłem ok. 53 pkt. + 2 za zasługi dla szkoły.

Żeby mieć 105 musze mieć 50 z testów.

Jak mam 20 pkt z maty to mi sie liczy 20 do ogólnej ?

Może się dostanę :/ Dzięki za wsparcie (nie to co rodzice :P )

Opublikowano

Nie martw się masz dobre oceny i dobrze powinny pójść Ci testy ja miałem na egzaminie powyżej 100 punktów nie pamiętam dokładnie a pisałem je mając

gorączkę :)

Opublikowano

Ja z podobnymi ocenami jak twoje składałem podania do najlepszych klas w liceach ogólnokształcących w mieście i mogłem sobie przebierać między "ofertami", mogłem iść gdzie chciałem :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ja z podobnymi ocenami jak twoje składałem podania do najlepszych klas w liceach ogólnokształcących w mieście i mogłem sobie przebierać między "ofertami", mogłem iść gdzie chciałem :)

i zapewne wwybrałeś łopatologie?

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

@up

Hahahahahaaaa xD

@topic

Na egzaminie jest max 100 pkt.

Nie wiem czy dam rade. :// Dzięki za wsparcie wszyscy mają like xD

@offtopic

Ma ktoś jakieś pomoce naukowe z chemii?? Kwasy Karboksylowe i Estry, bo nic nie ogarniam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...