Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wszystko o VPS

diplo9900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co to jest vps co robi itd. z czego co wiem to jakby drugi system

on mi będzie zależał na puszczaniu kbota mam windowsa 7

gdzie go kupie?za ile? jakie formy płatności

jak go obsługiwać ??

lajki będą ;p

Opublikowano

VPS : Virtual Private Server - do puszczania bota żeby chodził ci bez komputera.
Kbot pójdzie ci tylko na windowsie, dlatego tą opcje musisz wybrać.
Polecam za 38zł/miesiąc exone.pl, bot będzie ci chodził 24h/7
Formy to chyba przelew i PP, możesz przetestować za sms za 11zł/3 dni

7yo9.png

Opublikowano

VPS jest to zdalny komputer, który chodzi 24/7. System zależy od tego z jakim wykupisz. Łączysz się z nim poprzez pulpit zdalny. Jak się z nim połączysz to masz normalnie pulpit jak na zwykłym kompie. Polecam na exone.pl, 38zł/mc.

reklama

Opublikowano

Jak kupisz go np w exone, przyjdzie ci na e-maila IP do pulpitu zdalnego, (Start>Programy>Akcesoria>Podlacz pod pulpit zdalny) wpsujesz tam te ip i haslo, nazwe uzytkownika ktora ci dali na E-Maila, logujesz tam, sciagasz bota , konfigurujesz , wlaczasz i wylaczasz pulpit zdalny ,a bot smiga 24/7 :)

Opublikowano

Polecalbym ci kliknac u gory Test VPS Wysylasz sms za 11zl i masz na 3 dni, (aktywuja w 5 minut) Potem mozesz powazniej juz myslec :)

PS. Albo zbierasz sobie przez sms (masz tam cennik), lub przelew.

Opublikowano

Bo jestes, bez urazy amatorem, kupisz sobie TEST, wszystko sobie dobrze obcykasz i potem kupisz cos wiekszego, np. te 30 dni za 38zl.

PS. Ja tez pierwszy kupilem test, 3 dni lecial bot , potem kupilem i 30 dni lecial :D

Opublikowano

Posłuchaj Kup sobie w

vps.net/ 

Sam tam mam wykupionego VPS'a i naprawdę nie narzekam , zobaczysz taniej ci wyjdzie na tym VPS'ie tylko wybierz małe wymagania , bo jest taniej .
Taniej będzie kupić serwer a nie płacić za prąd nie wiadomo ile .

0fc5fb0fb2710.png

Opublikowano

@up

Bardziej opłaca się na exone.

Na vps.net najtańszy serwer kosztuje 18$ ~ 57,24 zł

Cpu: 1,5 ghz, 512 ram, 10GB dysk, 1 TB transfer

Na exone.pl najtańszy kosztuje 38zł

Cpu: 1 ghz, 512 ramu, 50GB dysk, 100GB tansfer (w zupełności wystarcza na bota)

a z prockiem 1,5 ghz 44 zł, czyli taniej od vps.net. Wykupowałem parę razy na exone i nie miałem żadnych problemów, w pełni niezawodny.

reklama

Opublikowano

Wcale że nie, jeśli byś chciał puszczac pbdobota to na exone za 38zł ci nie uciągnie bo tak miałem, a ja polecam biznes-host.pl , ja mam od wczoraj 2ghz procek, 1gb ramu i przynajmniej tu pb i inne boty działaja w 100% bez scin, ja wykupiłem od razu na 3msc bo się opłaca, wtedy wychodzi 55zł/msc z windowsem

Opublikowano

@up

Co to pier... że nie uciągnie pbdo bota? Kilka razy miałem tam vpsa (tego najtańszego) i bez problemu śmigał pbdo. Momentami śmigał normalny bot i ten crack pbdo, udo bot czy jakoś tak i nie było żadnych problemów.

reklama

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...