Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zaczynać grę od zera na metin2PL?

Wawrzu<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc od kilku dni , nie wiem czemu strasznie ciągnie mnie na Metin2PL.

Ostatni rok spędziłem na serwerach prywatnych i teraz chciał bym jednak powrócić na starego,

dobrego harda. Mam do was kilka pytań.

+Czy opłaca wracać się na PL'a?

+Jeśli tak to jaki serwer ( słyszałem ,że mają być połączone , jak to ma wyglądać )

+Jak wygląda sprawa z cenami na serwerach ?

+Czy dużo osób gra jeszcze w metinaPL? ( czy po połączeniu graczy przybędzie czy ubędzie ) ?

+Jak wygląda sprawa z yangami na allegro , czy opłaca się kupować ?

Daję like za dobre i fajne wypowiedzi.

Zdejmijcie mi tego warna , zauważcie że mam 1361622928-U485574.png - Plose ? <3 <3

Opublikowano

Zacznij gre na s26 . Solar . Naprawde oplaca sie grac . Robisz konto i 2 maile . Z jednego konta bierzesz link polecajacy . I robisz z niego drugie konto np glowne i masz juz pdka . A pierwsze konto to np bedzie buff . Expic pierwsza postac do 30 lvl robisz pt z buffem i tez go expisz . I dostajesz nagrody z is'a . Itemu pd itp. Albo zrob pare reklam i kup przepustke do v2 . Idzesz tam zbierasz dzwonki itp i sprzedajesz u handlary . Idzie na tym zarobic jesli nie chce ci sie na metki biegac ;p

BUM

Opublikowano

Zacznij gre na s26 . Solar . Naprawde oplaca sie grac . Robisz konto i 2 maile . Z jednego konta bierzesz link polecajacy . I robisz z niego drugie konto np glowne i masz juz pdka . A pierwsze konto to np bedzie buff . Expic pierwsza postac do 30 lvl robisz pt z buffem i tez go expisz . I dostajesz nagrody z is'a . Itemu pd itp. Albo zrob pare reklam i kup przepustke do v2 . Idzesz tam zbierasz dzwonki itp i sprzedajesz u handlary . Idzie na tym zarobic jesli nie chce ci sie na metki biegac ;p

Z tego co wiem to na metkach , jest chyba za dużo ludzi. Czyli na tych dzwonkach z V2 mogę zarobić na podstawowe

eq +9 ,ponieważ ceny tak są małe :D?

Zdejmijcie mi tego warna , zauważcie że mam 1361622928-U485574.png - Plose ? <3 <3

Opublikowano

Ostatni rok spędziłem na serwerach prywatnych i teraz chciał bym jednak powrócić na starego,

+Czy opłaca wracać się na PL'a? Zależy czy chcesz po prostu grać dla zabawy czy zarabiać.

+Jeśli tak to jaki serwer ( słyszałem ,że mają być połączone , jak to ma wyglądać ) http://www.mpcforum.pl/topic/585724-nie-wiesz-gdzie-gra-zapytaj-tutaj/

+Czy dużo osób gra jeszcze w metinaPL? ( czy po połączeniu graczy przybędzie czy ubędzie ) ? Coraz mniej gra. Co do połączenia to teoretycznie ma ich być więcej, a w praktyce może być odwrotnie.

+Jak wygląda sprawa z yangami na allegro , czy opłaca się kupować ? Zależy od serwera.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Z tego co wiem to na metkach , jest chyba za dużo ludzi. Czyli na tych dzwonkach z V2 mogę zarobić na podstawowe

eq +9 ,ponieważ ceny tak są małe :D?

Dokladnie ja tak sie dorobilem . I do 30 lvl mam wyrabane na all . A pozniej za rybki sie bierzesz ;p Bodajrze dzwonki u handlary 60k - prowizja . Zbierzesz przez caly dzien tyle ze ci starczy luzem na eq nic nie robiac praktycznie tylko latajac i zbierajac ;p

BUM

Opublikowano
1. +Czy opłaca wracać się na PL'a?
2. +Jeśli tak to jaki serwer ( słyszałem ,że mają być połączone , jak to ma wyglądać )
3. +Jak wygląda sprawa z cenami na serwerach ?
4. +Czy dużo osób gra jeszcze w metinaPL? ( czy po połączeniu graczy przybędzie czy ubędzie ) ?
5. +Jak wygląda sprawa z yangami na allegro , czy opłaca się kupować ?

1. Jeśli masz czas i jesteś cierpliwy to nic nie stoi na przeszkodzie. :-)

2. Wybrałbym ostatni serwer, bo tam byłoby Ci najłatwiej zacząć. Połączenie serwerów ma być jakoś pod koniec marca i będzie dotyczyć szczególnie tych bardzo starych serwerów, tj. s1-s21 (jak z nowymi? nie wiem).

3. Na pierwszym serwerze jest strasznie i bez allegro trudno Ci będzie zacząć (chyba, że posilisz się o jakiegoś fishbota na początku lub dropienie KD).

4. Najwięcej na Monastyrze oraz na Solarze. Na środkowych serwerach jak np. s14 gra bardzo mało osób.

5. Na Allegro czasem można dostać ciekawe oferty, lecz polecam ten poradnik:

[Mega-TuT] Strony, na których można zakupić yang! - Metin2 - Tutoriale - MPCforum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online

Opublikowano

1. Metin2 to gra do której zawsze powrócisz. Opłaca się dla samej przyjemności.

2. Polecam Kronos. Sam na nim gram i nie narzekam.

3. Zależy od serwera. Na Kronosie nie będziesz mieć problemów z EQ :)

4. Ostatnie działania teamu Metin2 odrzuciły wielu graczy.

5. Nie ma to sensu. Gra jest przyjemna i bez marnowania pieniędzy na grę która za chwilę się znudzi.

Opublikowano

+Czy opłaca wracać się na PL'a?

+Jeśli tak to jaki serwer ( słyszałem ,że mają być połączone , jak to ma wyglądać )

+Czy dużo osób gra jeszcze w metinaPL? ( czy po połączeniu graczy przybędzie czy ubędzie ) ?

+Jak wygląda sprawa z yangami na allegro , czy opłaca się kupować ?

1. Zawsze warto powrocic. :D

2. Polecam Syriusz s25, poniewaz na s26 jest duzo plebsu. Same boty biegajace i dropki.

3. Narazie ceny nisko. Polecam zrobic jak up. ( porobic ankiety i pobiegac i poszukac itemkow w v2 )

4. Zawsze bylo, jest i bedzie duzo graczy bo takiego serwera jak metin2PL nic nie zastąpi. :D

5. Niestety prawda jest taka ze bez kupna chocby troche SM, yang se nie poradzisz.. Teraz PL jest ustawiony jedynie pod IS dlatego troche graczy ubyło, ale coz. Zawsze fajnie pograc w starego PL-a. ;)

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi , postanowiłem wrócić od soboty na serwer Solar. Proszę o zamknięcie.

Wszyscy co odp. w temacie , lecą Like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...