Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Skąd tyle ludzi ma dariusa?

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm bardzo trudne pytanie. Pewnie dlatego, bo mają ochote grać tym shitttem i nim grają. Na postac za 6300 ip trzeba zbierać tydzień-2 tygodnie, dlatego nie wiem o co ci chodzi. Po prostu dzieci są cieniasami, cisną ich w dupe jak chcą, dlatego myślą że po kupnie dariusa będą robić penty na twisted treeline

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

To działa na zasadzie serduszek z WoŚPU, jeden widzi że ktoś nim koksi i też chce i tak po kolei się robi coraz więcej i więcej i więcej aż w końcu wszyscy mają, a jak wszyscy są PRO to nikt nie jest :D czekać na nowy trend radze :) dariusa nie widuję u siebie aż tak często,

PS. Ostatnio kilkakrotnie widziałem go w roli supporta WTF ? :D

16k7y4p.png

Opublikowano

Raczej chodzi tu o prostotę tej postaci. Nie ma tu praktycznie żadnego mechanizmu, jak EQR. Jest wytrzymały w cholerę, na dodatek ma tego ulta. To wszystko powoduje że Darius jest taką często wybieraną postacią.

Nie jest wcale wytrzymały, powiem więcej, jest bardziej squishy od takiego jaxa, garena, olafa, hecarima i wieeeeluuu innych offtanków.

Z pewnością nie jest op, ma dobry lane phase, za to w tfach nawet nie dojdzie do ad carry... A jego dmg? Tylko ten ult go ratuje, bo już od mid game z Q i W praktycznie gówno bije, a pasywka bez penetracji, robi praktycznie znikomy dmg.

Widzisz różnice pomiędzy true Olafa a jebnięciem z nastackowanego ulta Dariusa? Darius który ma 2xbt,malmortiusa,frozen maleta,buty, i jakiś jeszcze item ma jakieś.. 300 AD? Ponad? Wtedy nastackowany ult bije koło 1k dmg TRUE.

Z takim buildem to by się zesrał, a nie kogoś pokonał, chyba supporta. Wyskocz na garena z warmogiem, atma, sunfire cape, BT, Omenem i mercami. Jestem pewna, że taki darius nawet by mu połowy hp nie zjechał, a sam by padł jak śmieć.

Żeby zadawac duzy dmg z ulta darius potrzebuje tony AD, tyle że problem jest taki, że wystarczy aby przeciwnik zaczął kupywać hp i dairus jest w dupie. Kupi BF sword z 45 ad uderzy z ulta za 67, gdy jego przeciwnik za tą samą cene kupi sobie belta i kryształ hp, mając na ten jego ult wywalone, bo ma 580 hp więcej.

Opublikowano

Temat wyczerpany :)

A na Dariusa nie musza nawet zbierac IP, sa tacy ktorzy rozpoczynajac swoja przygode z LoLem zaczynaja od kupowania postaci za PLN / SMS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...