Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Handel kontami/przedmiotami na allegro, jak?

Ventual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, za 10-14 dni przyjdzie mi pocztą kod aktywacyjny do konta na allegro. Zamierzam sprzedać swoją postać w metin2. Ale boje się, że zostanę oszukany. Mógłby mi ktoś to jakoś wytłumaczyć? Jak to jest? :P

Zamierzam wystawić licytacje. Płatność przez przelew. Kto wygrywa licytacje to temu komuś potem podaje numer konta bankowego, on przelewa kase, ja wysyłam passy (na email?) i to tyle? Czy jakoś inaczej?

Z góry przepraszam za ten dziwny temat, ale nigdy nic nie sprzedawałem, ani nie kupowałem w metinie poprzez allegro.

Opublikowano

Najlepiej wystaw aukcję i podaj tam swój numer Gadu-Gadu, aby kupiec mógł się z Tobą skontaktować. Nie podawaj passów przed przelewem i nie udostępniaj żadnych danych, bo może Cię oszukać. Po prostu przelewa kasę poprzez Allegro, czekasz na nią aż dojdzie (nie bierz dowodów na przelew, bo można to łatwo przerobić) i wtedy przekazujesz mu login oraz hasło, a następnie prosisz, aby zmienił adres e-mail na swój i akceptujesz zmianę u siebie. Oto cały sekret - jeśli będzie wmawiał, że się martwi, chce zobaczyć konto, hasło przed przelewem, itp. to po prostu skończ rozmowę, bo prawdopodobnie to oszust. Zapamiętaj jedno. Jeśli przeleje do Ciebie pieniądze i kasa będzie na koncie to przekaż mu to konto, a nie wymiguj się i nie oszukuj go (jeżeli najdzie Cię taka ochota, to pomyśl jakbyś Ty się czuł, gdyby on Cię oszukał - bądźmy uczciwi).

Opublikowano

Tak jak up mówi :D

Ja dodam od siebie że nie ma co oszukiwać na allegro. Znajomy o głupie 30zł "biegał "po policj. W skutek czego koleś mu przyniósł w zębach dany przedmiot ^^.

On płaci, masz kasę u siebie, zmieniasz mu maila i dziękujesz.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...