Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

mitrix169

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, czy GeForce GTS450 będzie pasował do mojej MOBO: MSI 760GM-P21(FX) (MS-7641) ?

I czy każda karta będzie pasowała do każdego MOBO jeśli ma wejście PCI-EXPRES ?

Opublikowano

Tak, ten GTS wejdzie tam bez problemu, cenowo lepszym wyborem będzie jednak Radeon 4870 i kręcenie go (o ile jeszcze nie kupiłeś).

Mój zasilacz nie pozwala mi na włożenie Radka HD4870, wybrałem więc GTS450. Odpowiesz jeszcze na 2 pytanie?

Opublikowano

@UP

Co tak??? ;D Chodziło mi o to czy ktoś odpowie na drugie pytanie, które zadałem w pierwszym poście tego tematu.

Aha, ok ;p Drobne nieporozumienie.

Opublikowano

Tak wejdzie.

A propo, jaki ten zasilacz masz? Jaka reszta sprzętu?

@UP Co ty wypisujesz? nVidia robi solidne karty, ale AMD to nie szit. Poza tym karty nVidii są trochę przesadnie drogie :) Wielu ludzi ma radki (w tym ja) i jakoś nie narzekają, że wadliwe, słabe, czy coś.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Tak wejdzie.

A propo, jaki ten zasilacz masz? Jaka reszta sprzętu?

@UP Co ty wypisujesz? nVidia robi solidne karty, ale AMD to nie szit. Poza tym karty nVidii są trochę przesadnie drogie :) Wielu ludzi ma radki (w tym ja) i jakoś nie narzekają, że wadliwe, słabe, czy coś.

CPU: AMD Athlon II x2 270 3.4Ghz

RAM: 4GB (z PATRIOT)

GPU: Sapphire Radeon HD6450 1GB

PSU: Akyga 450W

Opublikowano

Ja bym nie wrzucał tam GTS-a tylko najpierw kupił byle Chiefteca z allegro. Nie wiadomo, co może się stać przy wymianie GPU, to już nie jest typowy biurowiec, a ta Akyga jest naprawdę słaba.

Opublikowano

Ja bym nie wrzucał tam GTS-a tylko najpierw kupił byle Chiefteca z allegro. Nie wiadomo, co może się stać przy wymianie GPU, to już nie jest typowy biurowiec, a ta Akyga jest naprawdę słaba.

Widziałem gościa, który miał Akyge 400W i miał 3 razy lepszy sprzęt od mojego a jakoś dał radę ten zasilacz. Ja włożę tego GTS, przynajmniej na wyższych ustawienia sobie pogram w bfbc2.

GTS 450 wymaga dodatkowego zasilania 6pin, tak?

Opublikowano

No możesz ryzykować pożar kompa z tą super, hiper Akygą :> Corsair VS 450W minimum :> A grafę to poleciłbym używkę radka 5770/5830 - wydajniejsze, choć podaj model obudowy, to 5830 może nie wejść (dość duża karta).

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

Biorę GTS450. Gdzię mogę kupić tą kartę? Może być w ddr3, może być wersja ECO. I jak patrzałem do środka kompa to mój radek hd6450 ma podłączony jeden szeroki, gruby kabel. To zasilanie?

Opublikowano

Pewnie tak, złącze 6 pin?

Nie kumam tylko dlaczego chcesz tego gts'a 450, który jest droższy od radka 5770 i w dodatku słabszy od tego radka...

Opublikowano

Mogę brać radka 5770, też się nad nim wcześniej zastanawiałem, ale nie wiem czy zasilacz da radę z 5770. Jak się pytałem o GTS 450 mówili, że da, ale jak jest z 5770...? 5770 bierze maksymalnie 108W a GTS450 106W.

Opublikowano

GTS 450 mówili, że da

Kto Ci mówił ? Koleś od gotowca ?

5770 bierze maksymalnie 108W a GTS450 106W.

To nie jest jakaś straszna różnica przecież :rolleyes: .

Ja bym wziął używkę 5770 + Chieftec za 60zł z allegro, okazyjnie za 40zł z tablicy jak znajdziesz kogoś z okolicy :P.

Opublikowano

Ostatecznie zadecydowałem, że kupuje Radeona HD4770. Mało kosztuje a jest wydajna i nie będę zmieniał zasilacza bo pobiera max 80W.Możecie się wypowiadać ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...